До сада Српској враћено 3, 6 милиона

Управа за индиректно опорезивање БиХ до данас је по основу привременог поравнања расподјеле прихода од индиректних пореза Републици Српској пребацила 3.625.278 КМ, изјавио је Срни портпарол УИО Ратко Ковачевић. Спровођење одлука о привременим поравнањима расподјеле прихода од индиректних пореза, које је усвојио УИО БиХ почело је 14. септембра, а поравнања ће бити извршена тако да […]

четвртак, септембар 22, 2011 / 09:33

Управа за индиректно опорезивање БиХ до данас је по основу привременог поравнања расподјеле прихода од индиректних пореза Републици Српској пребацила 3.625.278 КМ, изјавио је Срни портпарол УИО Ратко Ковачевић.

Спровођење одлука о привременим поравнањима расподјеле прихода од индиректних пореза, које је усвојио УИО БиХ почело је 14. септембра, а поравнања ће бити извршена тако да ће се сваког радног дана од износа средстава са Јединственог рачуна која припадају Федерацији БиХ одвојити 604.213 КМ и уплатити у корист РС.

Поравнања ће бити проведена у 56 радних дана, закључно са 30. новембром, када ће Српској бити пребачено укупно 33.835.934 КМ, колико је предвиђено усвојеним одлукама о привременим поравнањима за 2008. годину, 2009. годину, за период јануар – јуни 2010. године, те јануар – јуни 2011. године.

У УИО очекују да ентитетски министри финансија предложе по једног службеника из УИО који ће интерно бити премјештени у Одјељење за крајњу потрошњу при Управном одбору УИО.

На посљедњој сједници Управни одбор УИО закључио је да ће након попуњавања Одјељење за крајњу потрошњу имати рок од два мјесеца да изврши све додатне анализе података крајње потрошње из ПДВ пријава.

Након тога биће поднесен извјештај УО УИО БиХ, на основу којег би Управни одбор требало да донесе одлуку о привременом поравнању за другу половину 2010. године, чиме би се извршило прво првивремено поравнање и за цијелу 2010. годину.

Чим Управни одбор усвоји поменуту одлуку и достави Управи на извршење, УИО ће извршити и ту одлуку те спровести поравнање расподјеле прихода од индиректних пореза.Оставите одговор