Денверски масакр отказује премијере Бетмена

Филмски студио Ворнер Брос отказао је још двије свечане премијере новог филма о Бетмену, након погибије 12 људи на премијери у предграђу Денвера. У саопштењу студија се наводи да се због „трагичних догађаја у Колораду“ редитељ и главни глумци филма неће појавити на церемонијама у Јапану и Мексику, које су биле заказане за сутра. Раније […]

недеља, 22 јула, 2012 / 16:40

Филмски студио Ворнер Брос отказао је још двије свечане премијере новог филма о Бетмену, након погибије 12 људи на премијери у предграђу Денвера.

У саопштењу студија се наводи да се због „трагичних догађаја у Колораду“ редитељ и главни глумци филма неће појавити на церемонијама у Јапану и Мексику, које су биле заказане за сутра. Раније је већ отказана свечана премијера у Паризу.

Дванаест људи је изгубило живот, а 58 је повријеђено у нападу у кино дворани у Аурори, недалеко од Денвера, када је нападач Џејмс Холмс бацио сузавац међу присутне и почео да пуца из аутоматске пушке за вријеме приказивања филма.

Такође, из поштовања према жртвама и њиховим породицама, Ворнер Брос је саопштио да до сутра неће објављивати податке о заради коју је филм донио од приказивања током викенда.

Међутим, према незваничним подацима дневног листа Варајети нови филм о Бетмену само у петак је зарадио 75 милиона долара, што је била трећа најуноснија премијера у америчким кинима.