Комшић не признаје закључке предсједништва СДП

Потпредсједник СДП-а БиХ и актуелни члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић поручио је да не признаје закључке Предсједништва СДП-а који се односе на њега и Предсједништво БиХ. “Препоручујем ономе ко је водио сједницу Предсједништва СДП-а БиХ и његовим правним експертима да напокон почну читати Устав БиХ, законе и пословнике, у овом случају који се односе на […]

недеља, 22 јула, 2012 / 16:46

Потпредсједник СДП-а БиХ и актуелни члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић поручио је да не признаје закључке Предсједништва СДП-а који се односе на њега и Предсједништво БиХ.

“Препоручујем ономе ко је водио сједницу Предсједништва СДП-а БиХ и његовим правним експертима да напокон почну читати Устав БиХ, законе и пословнике, у овом случају који се односе на Предсједништво БиХ. Тада би можда знали да Предсједништво БиХ не даје своје мишљење једној политичкој странци”, рекао је Комшић за Федералну телевизију.

Он је поновио да је против споразума СДП-а БиХ и ХДЗ-а БиХ, али и свих будућих споразума “који затиру грађанску БиХ и који једне гледају више од других”.

Предсједништво СДП-а БиХ усвојило је закључак којим се “поново реафирмишу принципи и ставови о цјеловитој уставној реформи, која подразумијева и избор једног предсједника у парламенту БиХ и увођење четвртог равноправног клуба у други Дом Парламентарне скупштине БиХ”.

“Ово је трајни циљ, а на путу ка његовом остварењу очекујемо да се Предсједништво БиХ у бриселски предвиђеном року у наредних 30 дана одреди о овоме за шта Предсједништво БиХ задужује потпредсједника СДП-а и члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића”, задатак је који је дат Комшићу, уз нагласак да су уставне реформе процес у којем не треба дозволити да се, чекајући на идеална рјешења, руше препреке на евроатлантском путу.