Дане Лукајић остаје киднапован најмање до половине децембра

Предсједник Удружења „Јадовно 1941“ из Бањалуке Душан Басташић рекао је да се средином децембра очекује прво рочиште пред хрватским правосуђем у предмету против некадашњег официра ЈНА Данета Лукајића, ухапшеног 30. јуна у Личком Петровом Селу због наводног ратног злочина у протеклом рату.

четвртак, 6 септембра, 2018 / 16:03

„У контакту смо са породицом Лукајић и свештеником који га редовно посјећује. Дане се добро држи, мада је моного смршао. Надамо се да ће ускоро бити са својом породицом“, рекао је Басташић новинарима у Бањалуци након састанка са чланом Предсједништва БиХ из Републике Српске Младеном Иванићем.

Иванић је рекао да прати случај Данета Лукајића и да је био у контакту са његовом породицом.

„Мислим да ми политичари не треба да се мијешамо у тај случај без сагласности породице и док не стигне директан захтјев да се нешто уради и породица то зна“, рекао је Иванић новинарима.

Он је подсјетио да је био у Јадовном када је Лукајић ухапшен, због чега му је лично и људски стало да буде до краја информисан о овом случају.

Некадашњи официр у органима безбједности Пете војне области ЈНА Дане Лукајић /67/ ухапшен је 30. јуна у Личком Петровом Селу због сумње да је починио ратни злочин против ратних заробљеника у логору Мањача код Бањалуке у септембру 1992. године.

Лукајић, који је члан Удружења „Јадовно 1941“, ухапшен је док је путовао на обиљежавање Дана сјећања на Јадовно и 77 година од страдања више од 40.000 људи у комплексу усташких логора смрти Госпић-Јадовно-Паг.

Лукајић био у аутобусу са осталим ходочасницима на путу у Јадовно.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *