Иванић: Покушаћу обезбиједити дозволу за изградњу капеле Јадовно

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас да ће у комуникацији са надлежним институцијама Хрватске покушати да обезбиједи одобрење за изградњу капеле на Јадовну на захтјев Удружења „Јадовно 1941“.

четвртак, 6 септембра, 2018 / 13:55

„Жртве на Јадовну заслужиле су да постоји мала капела на том простору да би им сваке године био одат адекватан помен“, рекао је Иванић новинарима у Бањалуци, након састанка са делегацијом Удружења „Јадовно 1941“, коју је предводио предсједник Душан Басташић.

Басташић је подсјетио да је захтјев за изградњу капеле на спомен-подручју „Јадовно“ Удружење прије годину дана упутило властима Хрватске, посредством хрватског Конзулата у Бањалуци, али да до данас нема никаквог одговора, те да је замолио Иванића да помогне.

„Увјерен сам да ће Младен Иванић са институционалног или личног нивоа успјети да нам помогне у овом науму. Сасвим је нормално да имамо малу богомољу на тако страшном мјесту, гдје у крашким јамама почивају посмртни остаци српских мученика“, рекао је Басташић, додајући да је Удружење на тој локацији на Јадовну прије двије године поставило крст.

Он је изразио очекивање да ће надлежне институције Хрватске имати разумијевања и издати дозволу Удружењу да о свом трошку изгради капелу на Јадовну.

У комплексу логора смрти Јадовно, према до сада прикупљеним подацима који нису коначни, на најбруталнији начин убијено је 40.123 људи, углавном Срба.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *