Драганић: Трећи ентитет је опасност за Српску

Члан главног одбора ПДП-а Ратомир Драганић изјавио је да ће Република Српска и Посавина бити угрожени ако се реализују тежње ХДЗ-а да буде формиран трећи ентитет, те да је невјероватно да предсједник Републике Српске Милорад Додик даје подршку овој идеји и тако умањује вриједност свега онога што су српски борци дали за стварање Српске.

четвртак, септембар 6, 2018 / 17:10

,,Орашје се води као жупанија, и дио Посавине који спаја исток и запад Републике Српске биће у том случају придодат трећем ентитету. Тако ће РС изгубити територијални интегритет и поново ћемо се вратити у 1992 годину. Много наших бораца дало је животе за пробијање тог коридора и зато не смијемо дозволити стварање трећег ентитета“, рекао је Драганић новинарима у Бијељини.

Драганић, који је борац прве категорије и одликован Карађорђевом звијездом, истакао је да актуелна Влада Српске и власт не воде рачуна о борачкој популацији. ,,Када је предсједник Владе 2000 године био Младен Иванић, загарантована минимална пензија за борце прве категорије износила је 506 КМ, а 2008 године, када је Милорад Додик преузео ову функцију, измјеном закона о ПИО смањио је борцима пензије од 120 до 200 КМ“, нагласио је Драганић.

Он је додао да Влада Федерације БиХ својим одликованим борцима обезбјеђује новчани додатак на мјесечном нивоу, а одликовани борци у РС добијају додатак једном годишње, и то у износу од 200 до 350 КМ.

,,Борцима се мора вратити достојанство. ПДП се залаже и за то да сваком дјетету погинулог борца које купује први стан буде извршен поврат пдв-а, а свим борцима од 1991 до 1996 године да се уплати стаж, с тим да дупло признавање стажа из рата остане на снази“, каже Драганић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *