Данас у Сарајеву митинг подршке вехабијама

САРАЈЕВО – У Сарајеву је за данас најављен скупа подршке лицима афро-азијског поријекла која се налазе у Имиграционом центру Службе за послове са странцима у БиХ. Скуп ће, бити одржан испред зграде заједничких институција БиХ од 13.00 до 14.30 часова, а организатори очекују да ће бити присутно 200 активиста за људска права, чланова породице лица […]

субота, 12 марта, 2011 / 10:17

САРАЈЕВО – У Сарајеву је за данас најављен скупа подршке лицима афро-азијског поријекла која се налазе у Имиграционом центру Службе за послове са странцима у БиХ.

Скуп ће, бити одржан испред зграде заједничких институција БиХ од 13.00 до 14.30 часова, а организатори очекују да ће бити присутно 200 активиста за људска права, чланова породице лица која се налазе у Имиграционом центру и грађана.

Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Ирфан Нефић потврдио је Срни да је скуп пријавио Билал Исаковић из Зенице, те да ће кантонална полиција, у складу са законом, обезбјеђивати ово окупљање грађана.

Командант ЕУФОР-а Бернхард Баир је, поводом за данас најављених вехабијских демонстрација у Сарајеву, рекао да "агенције за провођење закона и све релевантне институције БиХ добро раде свој посао у обезбјеђивању мирне и стабилне ситуције".

"Безбједносна ситуција у БиХ је стабилна, а агенције за провођење закона способне су да обезбједе да тако и остане", оцијенио је Баир.

Поводом организовања овог скупа, на порталима исламских организација и друштвеној мрежи "Фејсбук" објављено је отворено писмо Нађе Диздаревић насловљено са "Муслимани, уједините се!".

"Хајде да се удружимо у овом послу, да нам ово буде прилика да шејтана тјерамо и душманима покажемо да смо ми, ипак, јединствени у борби против зулума над било којим муслиманом", наводи се у писму Диздаревићеве.

Нађа Диздаревић јавности у БиХ позната је по томе што се се годинама лажно представљала као супруга Омара Боудела Хаџа, који је 2001. године као члан "алжирске шесторке" ухапшен у Сарајеву, након чега су га америчке власти пребациле у Гвантанамо.

Хаџ је прошле године враћен у Сарајево заједно са још четири члана те групе и са Диздаревићевом се уопште не виђа.

Према неким изворима, вехабијска заједница у БиХ припрема се за данашњи скуп и допутоваће из многих мјеста организовано аутобусима.

Долазак су најавиле и вехабије које живе у Аустрији, Швајцарској, Њемачкој и неким другим државама.Оставите одговор