Андерворлд поново на Егзиту!

Данијел Дакић и ове суботе подсјећа на појаве са свјетске сцене, али које ћете бити у стању да видите у сопственој режији, без плакања за недостижним. …информација из наслова, сама по себи и није нека вијест, с обзиром да је у медијима већ неко вријеме; али је дефинитивно вијест да је управо ова најава многе […]

субота, март 12, 2011 / 10:02

Данијел Дакић и ове суботе подсјећа на појаве са свјетске сцене, али које ћете бити у стању да видите у сопственој режији, без плакања за недостижним.

…информација из наслова, сама по себи и није нека вијест, с обзиром да је у медијима већ неко вријеме; али је дефинитивно вијест да је управо ова најава многе који су били ријешени да ово љето не посјете Пероварадинску тврђаву од 07. до 10. јула ‘натјера’ да поново размисле!

Не звучи ли Вам ово мало чудно, па чак и да нисте познавалац електронске музике морало би мало бити јер ко је сад па тај Андерворлд да се поиграва одлукама ‘обичних’ људи везано за трошење дана одмора, тешко зарађеног новца, дуго чеканог слободног времена…

Уколико сте позавалац електронске музике нико неће да вам суди ако кажете да је Андерворлд данас пола Андерворлда некад (рецимо те 2000 и неке када су први пут наступали на Егзиту), да немају толико ‘јака’ издања, те да су се мало и у жанру изгубили… Па добро, шта је онда толико важно кад је овај електронски састав у питању!??

Прави и заклети фанови знају, њима је све јасно, па побогу долази најјачи електронски живи бенд, власници непревазиђених хитова који су обиљежили читаву еру електронског звука, састав који поред легендарних Крафтверк и Дафт Панк представља један од најутицајнијих екипа у свијету електронске музике, а то је догађај који се не пропушта! Хм, искрено, први наступ ових великана на ‘ђави сам пропустио па дефинитивно спадам у групу оних које је ова објава натјерала на размишљање јер баш би се осјећао ускраћен да ми се то поново деси…

Сигуран сам да горе наведена групација појединаца слично размишља јер увелико је познато да су наступи ових, данас, помало оронулих али и даље виталних музичара јединствени, оригинални и препуни енергије, те да мало који извођачи имају ту вјештину комуницирања са публиком, а о њиховим визуелним психоделично-хипнотишућим перформансима приликом извођења пјесама да и не говорим… То је свакако тема за себе.

Па онда, да констатујемо да је овдашња публика гладна врхунских перформанса, без обзира на њихову популарност у свијету, број проданих плоча и сл. На крају крајева сви ми представљамо ту публику, публику која цијени квалитет, која жели искрену емоцију и незабораван доживљај, а и даље на овим просторима (осим тек пар изузетака, нажалост) то може да се доживи једино на најбољем фестивалу у Југоисточној Европи – Егзит фестивалу!

Андерворлд су освојили свијет са сјајним издањима каква су Борн Слипи, Џамбо или Кинг Оф Снејк али не треба сумњати да ће освојити срца свих оних који буду присуствовали овом спектаклу јула 2011. у Новом Саду, Србији.
Спремајте се и ви!Оставите одговор