Пиксија земљотрес затекао у јапанском возу

БЕОГРАД – Драган Стојковић Пикси, тренер јапанског фудбалског клуба Нагоја, и његов асистент Бошко Ђуровски затекли су се са екипом у возу за Сендаи када се догодио разорни земљотрес. "На утакмицу у Сендаи, кренули смо возом у 14.40 часова по јапанском времену. Само шест минута касније зашкрипале су кочнице, воз је почео да кочи и […]

субота, 12 марта, 2011 / 10:23

БЕОГРАД – Драган Стојковић Пикси, тренер јапанског фудбалског клуба Нагоја, и његов асистент Бошко Ђуровски затекли су се са екипом у возу за Сендаи када се догодио разорни земљотрес.

"На утакмицу у Сендаи, кренули смо возом у 14.40 часова по јапанском времену. Само шест минута касније зашкрипале су кочнице, воз је почео да кочи и стао. На дисплеју је `искочило` упозорење о земљотресу", испричао је Стојковић за "Вечерње новости", додајући да је то у Јапану нормално и да чим почне подрхтавање тла, аутоматски почиње кочење.

Он је додао да је у возу било три степена по Рихтеру, да није било панике, а да су се уплашили тек када су фудбалери Нагоје преко лаптопа сазнали да је ријеч о земљотресу јачине 8,9 степени Рихтерове скале и када су видјели застрашујуће слике.

"Нисмо смели да се померимо, изађемо из воза. Једноставно, чекали смо. Ни мање ни више, него пет сати", рекао је Стојковић, који се тада јавио супрузи Сњежани у Нагоју, која му је испричала шта се тамо догађало.

Послије пет сати фудбалска експедиција је кренула назад у Нагоју, а први пут у историји коло фудбалске Џеј лиге је одгођено.Оставите одговор