Даљ на Дунаву

Горан Дакић, писац и новинар, представиће вечерас у Бањој Луци свој роман првенац, "Даљ". У 19, часова, у Банском Двору, о Даљу, селу у источној Славонији, о Дунаву, памћењу и заборављању, говориће аутор дјела и Мирко Демић. "Даљ" је већ представљен књижевној јавности, промоцијом на регионалној манифестацији прве врсте, Београдском сајму књига, у склопу представљања […]

четвртак, новембар 11, 2010 / 21:20

Горан Дакић, писац и новинар, представиће вечерас у Бањој Луци свој роман првенац, "Даљ".

У 19, часова, у Банском Двору, о Даљу, селу у источној Славонији, о Дунаву, памћењу и заборављању, говориће аутор дјела и Мирко Демић.

"Даљ" је већ представљен књижевној јавности, промоцијом на регионалној манифестацији прве врсте, Београдском сајму књига, у склопу представљања Републике Српске. Дакић је задовољан:

– Што се промоције тиче – она је прошла добро. Мање због мене, аутора и због организатора, Владе РС, а више због Мирка Демића који је говорио о ДАЉУ – надахнуто, поетично, врхунски – каже Дакић поводом учешћа на сјаму.

„Књига Горана Дакића је за мене својеврсно литерарно откровење у савременој српској продукцији које заслужује све епитете. То је, без сумње, један од најбољих романа које сам читао у последње време. У њему је Дакић од рата отргнуо оно највредније – поезију“, истакао је на првој промоцији књиге, Мирко Демић, овогодишњи добитник награде, "Дејан Медаковић", за књигу "Трезвењаци на пијаној лађи"

Роман је награђен на овогодишњем конкурсу Министарства просвјете и културе РС. За суфинансирање издавачке дјелатности из области књижевно умјетничке продукције, "Даљ" је освојио највише бодова.

Од данас, Дакићев први роман ће бити у продаји на свим киосцима у РС. Издавач је "Еуроблиц", а књига је штампана ћирилицом.

Презентација РС у Београду

Најпродаванија књига из РС, на протеклом Београдском сајму је "Додик, чувар Српске", Милана Љепојевића. У извјештајима са сајма могли смо више чути о овом дјелу него о било чему другом.

– Немогуће је очекивати да се на једној манифестацији и још конкретније – на једном штанду који је посвећен политици и промоцији одређених политичких идеја и људи које оне окупљају – велика пажња посвети књизи и умјетности. Стога нисам ни очекивао неку трему која се подразумијева пред промоцију, али сам коначним резултатом, па чак и аплаузом, сасвим задовољан. Али, да ћу од сада више цијенити себе и свој рад – то је сасвим сигурно – објаснио је Дакић своје виђење начина на који се Српске представила.Оставите одговор