Дачић: Ствари су се промијениле у корист Србије (зато бих да дајемо територију)

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић рекао је да је Приштина изгубила подршку „великих“ и да се Албанци тешко мире са новим ставовима.

четвртак, август 30, 2018 / 08:51

Дачић је истакао да велики корак представља чињеница да су њемачки канцелар Ангела Меркел и амерички предсједник Доналд Трамп разговарали о Косову и дали подршку за разговоре који воде рјешавању тог питања.

Он је за „Блиц“ рекао да је то доказ да су се промијениле свари, и то у корист Србије.

„Велики помак је у питању и доказ да су се промениле ствари. Ипак, тешка борба нам још предстоји, а од тих на које треба и даље утицати, најбитнија је Немачка“, нагласио је Дачић.

Коментаришући изјаве из Приштине, попут оне Хашима Тачија да се противи етничким границама, али да „није наиван и да зна да Србији одговара да не жури са неизбјежним признањем Косова“, Дачић је поновио да је Приштина изгубила подршку и да нема више става да је све ријешено.

„Они то никако да схвате, зато тако трагично схватају све ове изјаве из света, као и повлачење признања“, рекао је Дачић.

Дачић је оцијенио лицемјерном изјаву хрватског премијера Андреја Пленковића, да је „за поштовање граница“ уз позивање на мишљење Бадинтерове комисије.

„Кад је реч о Бадинтеровој комисији, она је говорила о међурепубличким границама, нигде није спомињала покрајине, тако да су сви који су признали Косово то урадили против става Бадинтерове комисије. Ту спада и Хрватска и лицемерно је да се они позивају на ту комисију“, поручио је Дачић.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *