Да, они мрзе Србе: Како је Никола Дабић обрукао Бруку

Невладинићки портал који је исходиште свих аутошовиниста у Српској, скинуо је текст након објаве на друштвеним мрежама да је "угледни БХ књижевник", како су они извјестили о његовој смрти, заправо писац књиге Да, ја презирем Србе!

недеља, 25 октобра, 2020 / 21:40

Након јавног упита и линка на Фејсбуку, гдје се види и фотографија србомрзачког аутора, а угледника за портал Бука, без икакве реакције или извињења за раније постојање хвалоспјева оваквој личности, текст је брзопотезно склоњен, а Николу Дабића је блокирао уредник Александар Трифуновић.

Оваквих примјера је безброј, односно да су за наше Невладиниће финасиране преко двије деценије из земаља непријатељских ка Републици Српској, очигледни шириоци вјерске и националне мржње, као што су Борис Дежуловић, Виктор Иванчић, Зилхад Кључанин и слични, искључиво "угледни књижевници".

Но, погледајмо избор из невладинићке лектире, који је уз поговор, приредио Никола Дабић и загорчао живот касти колаборационистичке аристократије, откривши њихову праву суштину.

"Сваки Муслиман треба да има свог Србина да га погуби"

"Да, ја презирем Србе" је наслов књиге Федерацијског "писца" Зилхада Кључанина. Пронашао сам и неколико веома занимљивих реченица из књиге, па прочитајмо заједно:

Мој душман зове се Србин. Душман мога дида звао се Србин. Душман мога оца звао се Србин. Душман мога брата звао се Србин. Душман мога дјетета зваће се, посигурно, Србин"

"У Угљевику има 500 српске сирочади. Машаллах! Армија БиХ је до сада послала у џехенем 50-ак тисућа четника. Ејваллах! Српске мајке ће убудуће, што би рекао Ибришим, рађати грумење леда умјесто дјеце. Иншаллах!"

"Србин се приближава човјеку само онда када је мртав. Или затворен"

"Возам, возам, возам се. По Сани. Снивао сам дан када ћу се возати по бошњачкој (изворно наглашавање) Сани. По чистом бошњачком граду, без иједног Србина. И ево, дочеках тај дан. Ако се изузму заробљени Срби, који већ, ево, чисте, под стражом, санске улице, у Сани нема Срба. (…) Али, тјешим се, велик је сански отпад, примиће он још тоне и тоне преосталог влахалука"

"Сваки Муслиман треба да има свог Србина да га погуби"

"Мајка Босна има чир. Из тог чира цури гној. Тај гној су Срби"

Шта очекивати од искомплексираности конвертитских парадоксалности које гризу овакве људе још од времена исламизације? Ово су њихови писци и умјетници, ово је њихова филозофија, читава измишљена историја, језик и нација им се базира на лажима и преварама, на манипулацији и мржњи и бјежању од свог српског идентитета.

Знам ја многе умјетнике, из Србије и из БиХ па и Хрватске, напали они Хандкеа али ћуте о овоме, причају они да је Република Српска и Бања Лука геноцидашко наслијеђе, пишу неке умјетничко-политичке текстове, неке критике и праве неке изложбе… Лафо гањају неку правду, урбана прича, урбана екипа, истина им битна кокано…траже помирење кокано….

Само мир и љубав и толеранција.

Волим тако посјећивати њихове фејсбук зидове и читати њихове борбене статусе о правди и о злу и добру. Разни Бранислави, Ирфани, Аделе, разне КУМЕ, Клаудије, Дарије, Шејле итд. Могао бих до сутра набрајати, засигурно.

Умјетничке нуле од људи, љиге, лажови и преваранти, мрзиоци ћирилице и љубитељи латиничних фондација. Сви они радо отварају уста, али зна се за које ствари и у којем наративу.

А зашто и не би кад их сви подржавају па чак и наше српске институције.