Да није потребно, било би блесаво: Миленко Савановић апелује на српске медије да чувају своју историју

Обраћам вам се у име Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова, чији сам предсједник, али и као министар рада и борачко-инвалидске заштите у чијој је ресорној надлежности обиљежавање најзначајнијих датума из српске историје.

петак, 23 марта, 2018 / 20:13

Историја српског народа је историја континуираног страдања и ми, носиоци јавних функција, и ви, уважени представници средстава информисања, никада се не смијемо уморити у евоцирању сјећања на огромне жртве које је српски народ имао у даљој и ближој историји.

Морамо заједнички истрајавати на подсјећању на страшне злочине који су ситематски чињени над старцима, женама, али и дјецом само зато што су били српског рода. Због тих, недужних жртава дужни смо заједно обезбиједити вријеме, средства, медијску пажњу, а прије свега вољу за пласирање истине и само истине.

Историја је учитељица живота и без наше спремности да је памтимо нећемо моћи сачувати тековине које данас уживамо, од којих је највећа наша Република Српска.

Уколико будемо упорни у настојањима да наше младе нараштаје упознајемо са историјским чињеницама да смо увијек били на страни праведника и жртве, а никад злочинаца, можемо се надати да нећемо подлећи разним покушајима ревизије историје на штету нашег народа.

Обиљежавање најзначајнијих датума из српске историје су догађаји на којима морамо показати снажно национално јединство, национални концензус и интерес.

Када се нађемо окупљени на мјестима наших страдања морамо бити дубоко свјесни да ту не смије бити простора за политичко и свако друго нејединство. Постоје други начини да изразимо наше демократске различитости, а жртве српског народа заслужују само дужно поштовање и пред њима се морамо поклонти јединствени.

Поштујући жртве и своје претке показујемо да поштујемо себе и своје потомке.

Стога вас још једном позивам да обиљежавању догађаја из наше крваве историје придате неопходну медијску пажњу. Да их пласирате у више гледаним емисијама и да и им поклоните више редова у вашим дневним новинама.

Увјерен сам да разумијете разлоге због којих вам се обраћам и да ћете овај добронамјерни, патриотски апел уважити.

С поштовањем,

ПРЕДСЈЕДНИК ОДБОРА

Миленко Савановић1 КОМЕНТАР

  1. На медије да чувају историју, апелује човјек који је припадник опције која баштини идеологију оних који су убијали оног ко је чувао српску историју ??? Господе, ваљда ће се власи напокон досјетити ???