Ћосић: Србија више да помаже дејтонској Српској

Академик Добрица Ћосић оцијенио је да Србија треба више, упорније и свестраније да брани и помаже дејтонској Републици Српској. "Нисам се случајно у говору заложио да Србија више, упорније и свестраније брани и помаже дејтонску Републику Српску у њеном настојању, а средства и путеве те улоге Србије треба да реше владе обе државе", рекао је […]

субота, 29 јуна, 2013 / 11:59

Академик Добрица Ћосић оцијенио је да Србија треба више, упорније и свестраније да брани и помаже дејтонској Републици Српској.

"Нисам се случајно у говору заложио да Србија више, упорније и свестраније брани и помаже дејтонску Републику Српску у њеном настојању, а средства и путеве те улоге Србије треба да реше владе обе државе", рекао је Ћосић синоћ Срни, послије промоције своје књиге "Косово 1966 – 2013" у Коларчевој задужбини.

Говорећи о посљедицама бриселског споразума, Ћосић је рекао да садашња историјска збивања и посљедице које ће да наступе, стављају Србију пред тешка искушења.

"Повећава се одговорност Србије за одбрану угрожене дејтонске Републике Српске", указао је Ћосић.

Он је истакао да је Србији неопходан историјски разум, темељно познавање садашњег свијета, висока критичност према себи и истинито памћење своје прошлости.

То је, како је објаснио, неопходно да би Србија у свјетској кризи капитализма наџивјела 21. вијек и да Срби не би постали "номади и цинцари".0 КОМЕНТАРА

  1. „Повећава се одговорност Србије за одбрану угрожене дејтонске Републике Српске“,

    Ови су, као и претходници им, потпуно неодговорни.

    „Он је истакао да је Србији неопходан историјски разум, темељно познавање садашњег свијета, висока критичност према себи и истинито памћење своје прошлости.

    То је, како је објаснио, неопходно да би Србија у свјетској кризи капитализма наџивјела 21. вијек и да Срби не би постали „номади и цинцари“.

    За ово су нам потребни способни и стручни. Таквих немамо још од времена послије Другог рата јер су они који нам нису мислили добро смислили сјајан начин да заврше са нама уништавајући, протјерујући и убијајући српску интелектуалну елиту.