Чавоглаве: Хапшења због усташких обиљежја

Шибенско-книнска полиција поднијела је укупно 13 приједлога за подизање оптужница против особа које су носиле усташка обиљежја током прославе у Чавоглавама, поводом обиљежавања годишњице хрватске војне акције "Олуја". Хрватски медији преносе да је полиција, упркос упозорењима и молбама организатора да се у Чавоглаве не долази са усташким знаковима, пријавила 13 особа са усташким обиљежјима, која […]

субота, 6 августа, 2011 / 13:59

Шибенско-книнска полиција поднијела је укупно 13 приједлога за подизање оптужница против особа које су носиле усташка обиљежја током прославе у Чавоглавама, поводом обиљежавања годишњице хрватске војне акције "Олуја".

Хрватски медији преносе да је полиција, упркос упозорењима и молбама организатора да се у Чавоглаве не долази са усташким знаковима, пријавила 13 особа са усташким обиљежјима, која су одузета.

Ревијалним фудбалским турниром, те наступом културно-умјетничких друштава из цијеле Хрватске, у Чавоглавама је јуче почела велика прослава тзв. дана побједе и домовинске захвалности и 16. годишњице операције "Олуја".

"Врате ми се неки филмови, не могу замислити да у мом малом родном мјесту се оволико људи окупи на овај дан", рекао је тим поводом контроверзни хрватски пјевач Марко Перковић Томпсон, који је познат по томе што на својим наступима велича усташтво.0 КОМЕНТАРА

  1. Кога су побиједили?

    Хрвати су и тада врло добро одиграли своју историјску улогу звану одрађивање прљавог посла које се састоји у убијању немоћних, паљењу, пљачки… Све остало су припремили Американци па и сам назив тзв. акције који Хрвати такође нису били у стању да смисле. Групици Крајишника нису могли „пера да одбију“ 3 или 4 године, док им у помоћ није дошао онај ко им је дошао, а и тада су били добри само за потврђивање своје, како већ рекох, историјске улоге.