Бијељина: Отворено прво првенство БиХ у пливању

На базенима Бање Дворови, код Бијељине отворено је прво првенство БиХ у пливању и роњењу, а учествују клубови из Федерације БиХ, Републике Српске, Србије и Хрватске. Такмичари из БиХ надмећу се у оквиру првенства БиХ, а сви остали за меморијал "Никола Војаковић". Након трочасовног такмичења, које је предвиђено око 14.00 часова, биће уручене награде – […]

субота, 6 августа, 2011 / 13:19

На базенима Бање Дворови, код Бијељине отворено је прво првенство БиХ у пливању и роњењу, а учествују клубови из Федерације БиХ, Републике Српске, Србије и Хрватске.

Такмичари из БиХ надмећу се у оквиру првенства БиХ, а сви остали за меморијал "Никола Војаковић".

Након трочасовног такмичења, које је предвиђено око 14.00 часова, биће уручене награде – медаље од првог до трећег мјеста у мушкој и женској конкуренцији и пехари од првог до трећег мјеста за освојено генерало прво, друго и треће мјесто првенства БиХ.

Како је Срни потврдио Бато Гајић из Ронилачког клуба "Пантери", жене се такмиче у дисциплинама од 50 метара роњења на дах, 50 метара пливање, 100 метара пливање, 100 метара роњење, четири пута 100 метара роњење и четири пута 100 пливање.

Мушкарци ће се такмичити у дисциплинама на 50 метара роњење на дах, 100 метара роњење, 100 метара пливање, 200 метара роњење, 4 пута 100 метара роњење и 4 пута 100 пливање.

Постоји могућност да ће ово такмичење бити бодовано за евро-регионалну лигу /друго коло/, па се може догодити да организатор лиге повећа број дисциплина.