Чађо: Крећемо у акцију

БАЊА ЛУКА – Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио је да је МУП Српске спреман да се снажно укључи у ширу друштвену активност борбе против корупције, уз остале институције и сегменте друштвеног живота. Чађо је истакао да је полиција кренула у акцију у којој користи доступна средства за борбу против корупције садржана у […]

среда, 9 марта, 2011 / 08:20

БАЊА ЛУКА – Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио је да је МУП Српске спреман да се снажно укључи у ширу друштвену активност борбе против корупције, уз остале институције и сегменте друштвеног живота.

Чађо је истакао да је полиција кренула у акцију у којој користи доступна средства за борбу против корупције садржана у законским прописима, те да се ту направљени велики искораци.

"Оно што сада мора да услиједи, а мислим да је писмо предсједника иницирано тиме, јесте да се тај простор који је створен довољно искористи. МУП је спреман да са другим институцијама види шта то још у нашем правном систему недостаје да бисмо заиста били ефикасни", нагласио је Чађо за "Глас Српске".

Он је истакао да је у писму предсједника Републике Милорада Додика, упућеном свим правосудним институцијама у Српској, полиција споменута успутно, а да су апострофиране неке друге институције, прије свега тужилаштва и правосуђе.

"Писмо је упућено другим институцијама, а полиција има своје мјесто и она ће извршити своје обавезе, што очекујемо и од других институција", рекао је Чађо.

Правећи ретроспективу петогодишње активности МУП-а, он је оцијенио да су у борби против организованог криминала постигнути одлични резултати, и да те резултате признају сви, па и безбједносне структуре ван регије.

Чађо је нагласио да је то полицији Српске подигло кредибилитет и омогућило да учествује у неким врло сложеним међународним истрагама против различитих облика организованог криминала.

Предсједник Републике упутио је крајем фебруара писмо свим правосудним институцијама у Српској у којем је нагласио да је борба против организованог криминала важан фактор европских интеграција и затражио да покажу спремност и снагу да се уђе у тај обрачун. У писму се наводи да у борби против организованог криминала не смије бити повлаштених, ни међу задуженим за провођење закона полицијом, тужиоцима и судијама0 КОМЕНТАРА

 1. „МУП је спреман да са другим институцијама види шта то још у нашем правном систему недостаје да бисмо заиста били ефикасни“
  У свакој нормалној земљи министар би послије овакве изјаве попио оставку. Толике паре троше из буџета а нису „заиста ефикасни“!? x-(

 2. ministre čađo, riba smrdi od glave, što je glavuntura veća smrad je veći.
  Dobro znaš odakle treba da počneš.Od onoga kojem ti ne smiješ reći ništa.Počni od onoga ovalnog stola, od ministara koji imaju optužnice, od farmalenda, kaldere, mastila, rakulja, đokića, predsjednika, IRB-a, sudstva ,zdravstva, školstva(mjesto prosvjetnog radnika direktori škola naplaćuju 10 000.Kao to ne znaš?
  ako ne znaš kriv si što ne znaš, a ako znaš, opet si kriv što je ovako sve propalo, žalosno i jadno.

 3. Meni je Cadjo sasvim OK B-), divan covjek B-). Nije on kriv sto je ministar, tako se zalomilo. Igrao pleja u KK Potkozarje u vrijeme dok je na poziciji centra bravurozne partije pruzao niko drugi nego Mile Dodik, u to vrijeme najbolji igrac Potkozarja :D, (kao Medzik u Lejkersima) dok je krilni centar bio Skrba (Ranko, isto ministar). Koja dvojica su jos cinila tu famoznu petorku ne znam, ako neko zna volio bih da mi javi :D, vjerovatno su i preostala dvojica daleko dogurala.

  E sad sto je tu ljubav prema kosarci nas Predsjednik ispoljio tako sto je uzeo gomilu para iz budzeta i napravio dvoranu u kukuruzima, gdje je on nekad igrao basket kod prodavnice, to je druga prica 😉

Оставите одговор