Брчко: Оставка градоначелника следеће седмице

Градоначелник Брчког Драган Пајић рекао је да је ковертирао оставку на ову функцију и да ће је највјероватније активирати на ванредној сједници Скупштине дистрикта која би требало да буде одржана наредне седмице. "Тачно је да сам ковертирао оставку, а о разлозима због којих сам се одлучио на тај потез могао бих причати данима. Укратко, прекипјело […]

субота, 10 септембра, 2011 / 12:23

Градоначелник Брчког Драган Пајић рекао је да је ковертирао оставку на ову функцију и да ће је највјероватније активирати на ванредној сједници Скупштине дистрикта која би требало да буде одржана наредне седмице.

"Тачно је да сам ковертирао оставку, а о разлозима због којих сам се одлучио на тај потез могао бих причати данима. Укратко, прекипјело ми је, мало због (лидера СДП БиХ Златка) Лагумџије, мало због супервизије, мало због свега осталог", рекао је Пајић за "Прес".

Он наводи да ће се о овоме много више знати наредне седмице, односно након повратка супервизора Родерика Мура у Брчко, односно послије 11. септембра.

Лист преноси да се Пајић, кога је Скупштина дистрикта у мају разријешила дужности због сукоба интереса, а потом га Апелациони суд вратио на ту функцију, у посљедње вријеме налази под великим притиском, због чега је одлучио да "од свега дигне руке".

Извор листа наводи да Пајић више не може да трпи свакодневна подметања функционера брчанског СДП БиХ, али и других парламентарних странака.

Лист наводи да ће Пајић оставку поднијети на ванредној сједници Скупштине, која би требало да буде одржана у четвртак или петак.

"Прес РС" наводи да би нови начелник требао бити из СНСД-а, а најозбиљнији кандидат за ову функцију је Мирослав Гаврић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *