Босић: Тек када оде ОХР могуће је отворити дијалог

Посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић рекао је Срни да се у БиХ врши опструкционизам са намјером да би се отворио простор међународној заједници да интервенише мимо Дејтонског мировног споразума и процедура договора и разумијевања. "Тек кад оде ОХР могуће је отворити политички дијалог, који би се базирао на међусобном уважавању. […]

недеља, 27 фебруара, 2011 / 14:24

Посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић рекао је Срни да се у БиХ врши опструкционизам са намјером да би се отворио простор међународној заједници да интервенише мимо Дејтонског мировног споразума и процедура договора и разумијевања.

"Тек кад оде ОХР могуће је отворити политички дијалог, који би се базирао на међусобном уважавању. Овако увијек постоји нека страна која заузме политички став – што је гора криза то је већа вјероватноћа да ће неко други ријешити ту кризу у његову корист", рекао је Босић.

Коментаришући изјаву високог представника у БиХ Валентина Инцка да је тешко замислити да би било оправдано одустати од улоге ОХР-а све док не буду успостављени домаћи механизми који ће ефикасно рјешавати проблем опструкционизма, Босић је рекао да би први корак требало да буде одлазак ОХР-а уколико неко мисли да би БиХ требало у будућности да буде нормална држава.

Он је оцијенио да опструкционизам врше они који сматрају да ће интернационализацијом кризе БиХ имати на својој страни оне који кроје међународну политику, што је до сада радила бошњачка политичка елита, која је "сталним кукањем" и сталним притиском на међународну заједницу успјевала да искамчи одлуке и третман Републике Српске /РС/ и српских политичких представника од међународне заједнице као главних криваца за сваку кризу.

"Ово је први пут да се десило да је свима јасно да је центар политичке кризе у Федерацији БиХ /ФБиХ/ и да Српска нема никакве везе са овим што се дешава око немогућности формирања власти", рекао је Босић и додао да су се до сада пребацивањем лоптице на терен РС успјевали сакрити стварни узроци кризе у БиХ.Оставите одговор