Бореновић: СЗП договорио кандидате, Додиков блок нема консензус

Бранислав Бореновић изјавио је синоћ у Новој Тополи да су кандидати СзП-а за предсједника РС Вукота Говедарица и члана Предсједништва БиХ Младен Иванић спремни за предстојеће изборе на којима ће однијети увјерљиву побједу.

субота, март 31, 2018 / 09:32

„ПДП има подршку народа Српске, који жели да живи нормалним животом. То је наш циљ и план. Програм обнове је спреман, изаћи ћемо на изборе часно и поштено, увјерени у побједу“, рекао је Бореновић новинарима након трибине ПДП-а.

Он је истакао да је јасно да коалиција СНСД-ДНС-СП нема договор о кандидатима за предстојеће изборе.

„Евидентно је да немају договор и да је ријеч о групи која је у паничном страху“, сматра Бореновић.

Он је додао да је у Нову Тополу дошао на позив мјештана, како би разговарали о томе како заштитити пољопривредну производњу и сељаке.

„Хиљаду и пет стотина хектара пољопривредног земљишта на овом простору дато је под концесију под сумњивим околностима, умјесто да је земља дата људима да је обрађују у прехрањују своје породице“, каже Бореновић.

Предсједник ПДП-а рекао је да је нерихватљиво да се смањује обим пољопривредне производње, те да се ПДП залаже за доношење закона о подстицајима за четворогодишњи период, како би произвођачи, уз подршку надлежног министарства, знали шта ће да производе, а по којој цијени да продају.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић навео је да је ПДП израдио озбиљан програм који се односи на економску обнову, са многим економским мјерама за повећање производње и запослености.

„Програм садржи смјернице и за демографску обнову. Друштву је потребна промјена. Умјесто галаме и вике желе да имају стабилност“, истакао је Иванић.

Предсједник Општинског одбора ПДП-а Градишка Милан Шврака нагласио је да у Републици Српској живи свега милион становника и да, уз постојеће ресурсе, могу да живе нормалним животом.

„Институције Српске и њени фондови константно се задужују. Потребне су економске реформе које ће привући инвеститоре и отворити нова радна мјеста“, додао је Шврака.

Јавној трибини ПДП-а у Новој Тополи, између осталих, присуствовали су генерални секретар Партије демократског прогреса Игор Црнадак, одборници ПДП-а у Скупштини општине Градишка, чланови и симпатизери партије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *