03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Бореновић о Добровољачкој: Свједочанство не само о злочину, већ о крају мултиетничког Сарајева

"Двaдесет девет година је прошло од убиства 42 војника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, који су се мирно повлачили из касарне, а никада убице никада није стигла правда, нити њихови најближи у данашњем Сарајеву могу да обиљеже њихово страдање на мјесту гдје се догодило. Овај злочин и дешавања током наредних скоро 30 година најсликовитије описују колико се жртве селективно поштују и признају", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

понедељак, 3 маја, 2021 / 17:52

Бореновић каже да дешавања у Добровољачкој улици (данас Хамдије Крешевљаковића) 2. и 3. маја 1992. године не свједоче само о једном злочину, него и о крају једне епохе, односно о томе шта је Сарајево, под политичким утицајем екстремних националиста, постало:

"Злочинци су свима познати, али они су умјесто казне слављени као хероји. Породице страдалих ни данас у Сарајеву не могу да упале свијеће и положе цвијеће на мјесто страдања младих војника, али на том мјесту злогласне Зелене беретке славе наводну одбрану. Слави се ‘херојска’ одбрана од голобрадих младића који су мирно у колони напуштали касарну, уз обећање да им се ништа неће десити. И поред тих чињеница, злочин у Добровољачкој и његово негирање ће заувијек једна од мрља на лицу тог града, а Република Српска ће се увијек памтити и обиљежавати овај тужни догађај. Сјећамо се  и одајемо дужну пошту свим страдалим у том злочину без казне", закључује Бореновић.