Бореновић: Нисам добио позив за разговор, разговарати можемо у НСРС

– Нисам добио никакав позив за разговор, али у сваком случају, мјесто гдје власт и опозиција могу разговарати јесте Народна скупштина Републике Српске. Повратак у институције БиХ зависи искључиво од тога да ли је могуће наметнуту Инцкову одлуку разријешити на прихватљив начин за Републику Српску.

понедељак, 24 јануара, 2022 / 10:28

За рјешење тог питања највећу одговорност носи владајућа БХ коалиција СНСД-СДА-ХДЗ, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, коментаришући могућност састанка странака опозиције и власти поводом евентуалног повратка у заједничке институције БиХ.

Бореновић је рекао да очекује посебну сједницу НСРС на ту тему:

– И то је прилика да видимо ко јесте, а ко није поштовао закључке НСРС о учешћу у раду заједничких институција, усвојене након Инцковог срамног наметања одлуке. Од почетка смо инсистирали и даље сматрамо да је врло важно вратити се у нормалне политичке и институционалне оквире, зато је важно разријешити ово питање које је и довело до политичке кризе, поручио је Бореновић.

Бореновић је синоћ присуствовао свечаној конвенцији Градског одбора ПДП-а Бањалука, те истакао да и овај догађај показује политичке трендове у Бањалуци и Републици Српској, изразивши увјереност у велику побједу 2. октобра на општим изборима.

– Тренд промјена је кренуо из Бањалуке прије нешто више од годину дана и то више нико не може зауставити. Бањалука је данас отворен град, има све више пријатеља, жели да гради мостове пријатељства са свима у региону и покаже да може бити најбоље мјесто за живот, истакао је Бореновић и позвао грађане Бањалуке да изађу на изборе за Савјете мјесних заједница 20. фебруара.