Боље спријечити: Саудијска Арабија реализује социјалне мјере

Саудијска Арабија ће почети да реализује нове социјалне мјере, изјавио је данас саудијски министар финансија Ибрахим Аласаф. Он је додао да тај највећи светски извозник нафте није осетио економске последице због превирања у осталим арапским земљама.  "Нисмо имали било какав негативан утицај на саудијску економију", рекао је Аласаф. Стабилност у Саудијској Арабији је од глобалног […]

уторак, март 1, 2011 / 21:06

Саудијска Арабија ће почети да реализује нове социјалне мјере, изјавио је данас саудијски министар финансија Ибрахим Аласаф.

Он је додао да тај највећи светски извозник нафте није осетио економске последице због превирања у осталим арапским земљама.

 "Нисмо имали било какав негативан утицај на саудијску економију", рекао је Аласаф.

Стабилност у Саудијској Арабији је од глобалног значаја јер та земља посједује више од петине укупних свјетских резерви нафте.

Саудијски краљ Абдулах је прошле седмице, по повратку са тромјесечног лијечења у иностранству, најавио указивање помоћи Саудијцима у висини од око 37 милијарди долара, подсјетила је агенција Ројтерс.

"Почеће неодложна реализација краљевих мјера", рекао је Аласаф и додао да је министарство финансија данас пребацило одговарајуће суме.

Дио тог новца отићи ће у нове фондове из којих ће Саудијци добијати зајмове за куповину кућа, што је од великог значаја за растућу популацију те земље у Персијском заливу која сада броји 18 милиона становника, од којих је више од 10 одсто незапослено.

Нето вриједност стране имовине у тој највећој арапској економији достигла је у јануару рекордних 1,67 билиона ријала (445 милијарди долара), што је повећање за близу девет одсто у односу на исто вријеме лане захваљујући расту цијена нафте.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *