Еулекс почео истрагу о наводима Дика Мартија

Еулекс је започео истрагу о наводима из извјештаја извјестиоца Парламентарне скупштине Савјета Европе Дика Мартија о трговини људским органима на Космету, изјавила је данас за приштинске медије портпарол Еулекса Кристина Херодес.  Она је у изјави за Радио Дукађини из Пећи рекла да је сарадња са Мартијем остала на нивоу размјене писама. "Наводи у извјештају Мартија […]

уторак, март 1, 2011 / 20:51

Еулекс је започео истрагу о наводима из извјештаја извјестиоца Парламентарне скупштине Савјета Европе Дика Мартија о трговини људским органима на Космету, изјавила је данас за приштинске медије портпарол Еулекса Кристина Херодес.

 Она је у изјави за Радио Дукађини из Пећи рекла да је сарадња са Мартијем остала на нивоу размјене писама.

"Наводи у извјештају Мартија ће добити одговоре. У том правцу је већ учињен први корак. Еулекс је започео прву истрагу о оптужбама Дика Мартија", рекла је Херодес.

Она није могла да каже колико ће истрага трајати.

"Говоримо о почетку истраге. Резултати истраге треба да се чувају у тајности. Ми очекујемо доказе од Дика Мартија да бисмо започели детаљнију истрагу. За сада се ради само о прелиминарној истрази", казала је она.

Извјештај Дика Мартија, који је усвојила Парламентарна скупштина Савјета Европе, терети премијера Косова Хашима Тачија и такозвану Дреничку групу ОВК за организацију трговине људским органима током и одмах после рата на Косову.

Владе Косова и Албаније изразиле су спремност да помогну и обезбиједе све услове како би истрага навода у извјештају Мартија до крају установила истину.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *