Богослови у Карловцима спријечили пљачку и похватали лопове

Ђаци Богословске школе у Сремским Карловцима спријечили су јуче ујутру пљачку школске касе, "ухапсивши" двојицу нападача. Разбојници су док су трајали часови претходно напали економа-управника школе Милоша Цветковића и изуједали га по руци. Како сазнајемо, ухапшени су Н. М. (29) и Д. К. (42) из Сремске Митровице. Двојац је око 10 сати упао у зграду […]

уторак, 26 јануара, 2016 / 10:38

Ђаци Богословске школе у Сремским Карловцима спријечили су јуче ујутру пљачку школске касе, "ухапсивши" двојицу нападача.

Разбојници су док су трајали часови претходно напали економа-управника школе Милоша Цветковића и изуједали га по руци.

Како сазнајемо, ухапшени су Н. М. (29) и Д. К. (42) из Сремске Митровице.

Двојац је око 10 сати упао у зграду школе и пријетећи пластичним пиштољем напали Цветковића, од ког су покушали да узму новац.

Како сазнајемо, пљачкаши су Цветковића прво ударали, а када су ђаци из сусједне учионице чули да је у току пљачка, њих десетак се умијешало у битку са насилницима.

– Један од разбојника ујео је економа за леву руку. Ми смо улетели у кабинет и легли на њих. Пластични пиштољ који им је испао буквално се распао – прича један од ђака хероја.

Ученици додају да су чули Цветковићеве повике „пљачка, пљачка“, те да су се сјатили и врло брзо савладали разбојнике.

– Када смо кренули на њих, један је покушао да побегне, али смо га сустигли у ходнику код улазних врата – причају ђаци.

У Клиничком центру Војводине нам је потврђено да је Цветковић лакше повређен током покушаја пљачке и да је пуштен на кућно лечење.
Ђаци држали заточене разбојнике до доласка полицајаца

На мјесто догађаја брзо је дошла полиција, а ученици су разбојнике који су, како сазнајемо, одраније познати полицији, држали заточене у просторијама школе.

Мета пљачке највјероватније је била каса Богословије, у којој се, према незваничним информацијама, налазило око 10.000 евра.

– Ђаци плаћају 100 евра месечно за интернат, а у интернату живи њих стотинак и пре неколико дана су намирили дуг за овај месец. Нападачи су знали да је каса пуна – каже извор упућен у дешавања.