Ретрансформација назови политичара, РТРС и Људовање

Војник бивше такозване армије БиХ угостио власника јавне куће, Востоков је поднаслов, на теме о којима је Фронтал већ писао.

уторак, 26 јануара, 2016 / 10:40

Пише: Александар Лукин 

Како се мењају политички амбијенти и политички интереси, тако и појединци, назови актери друштвено-политичког живота мењају своје ставове радикално. Један дан се пљује по једнима, а други, по другима. Самим тим остаје и нејасно, како такви људи уопште могу да завреде политички кредибилитет и пажњу медија, поготово Јавног сервиса Републике Српске РТРС-а, те да учествују у политичком животу Републике Српске и своје ставове износе јавно на истом том јавном ТВ сервису, Радио-телевизији Републике Српске.

Један од гостију у емисији "Људовање" био је и, данас самозвани стручњак за борбу против тероризма Драгомир Бабић. Некада, председник НВО "Народни фронт, председник још једне странке са називом "Напредна", вођа побуне у Војсци Републике Српске 1993. године, некада власник јавне куће, уцењивач и човек који јавно делује против интереса Републике Српске и њеног руководства, те позива на рушење институција Републике Српске.

"Додик је спреман на све само да заштити криминал и ово што он ради у задње вријеме је паничан страх да заштити властите интересе и криминалце. МУП Републике српске набавља нелегално наоружање и вјероватно набавља оружје за Додикове осигуравајуће ангенције", рекао је Бабић.


Учествовање оваквог човека у емисији "Људовање" на јавном сервису Републике Српске РТРС-у је још више упитније када се узме у обзир и чењница да је Влада Републике Српске поднела кривичну пријаву против Драгомира Бабића због деловања против Републике Српске, као и против других лица, јер су лажно у спрези са западним политичарима приказивали друштевно-економске прилике у Републици Српској као катастрофалне, а све због, по њиховим речима организованог криминала у врху власти Републике Српске. 

Комплетну анализу догађаја и деловање Драгомира Бабића, западних политичара и ОХР-а против Републике Српске можете погледати у званичном документу Владе Републике Српске ОВДЕТакође, Драгомир Бабић, сарадник западног дипломате Рафи Грегоријана је уцењивао привредника са 200.000 КМ да би наставио посао са Железницама Републике Српске, а који снимак је процурео у јавност. Комплетан запис можете прочитати и послушати 
ОВДЕ.

Драгомир Бабић је  учесник и један од од организатора побуне дела припадника Војске Републике Српске против тадашњег политичког врха. Након рата основао је проамеричку невладину организацију Народни фронт, а својевремено се декларисао као један од најоштријих критичара председника Милорада Додика. Годинама је важио за човека блиског Американцима јер са њима и сарађивао, а што је потврдио и званични документ Владе Републике Српске.

Бивши директор полиције Републике Српске Драгомир Андан својевремено га је оптужио за покушај рекетирања.

Још један у низу догађаја је тај, да је Драгомир Бабић потегао пиштољ на тада саветника Руске Думе за питања Балкана, али је Бабића бањалучки Основни суд ослободио оптужбе за претњу смрћу "јер се саветник није уплашио"?!У Бањалуци је 2006. године уништено дописништво РТ-а. У то време, политички врх Републике Српске је био антируски,  а овој акцији су дали подршку и Драгомир Бабић, тада руководилац проамеричке НВО организације. Директор дописништва РТ је тада одведен у притвор, али је пуштен после реакције Комитета за Безбедност Државне Думе РФ.

Бабић је такође рекао да у Републици Српској влада један профашистички режим и да су медији режимски, а новинаре из Републике Српске је назвао фашистима, те их оптужио да су "мрежа подршке хашким оптуженицима".

У емисији "Људовање", на Јавном сервису Републике Српске РТРС-у, чији је уредник Веселин Гатало, некадашњни војник бивше такозване Армије БиХ и послератни запосленик НАТО-а, десио се и један недопустив догађај. Наиме, у емисији је јавно промовисан усташки симбол. Гост емисије је рекао: "Ево вам гусле, са усташким гром. Такве су ми купили”. И заиста са стола диже гусле на којима је грб Независне државе Хрватске и на њима гудла цела четири минута.


Гатало уопште није реаговао, нити је на било који начин покушао упозорити госта да је, најблаже речено, крајње непримерено да на Јавном сервису Републике Српске показује усташка обележја.

Стога се поставља питање, како Јавни сервис Републике Српске – Радио телевизија Републике Српске може уопште да позива госте у емисију који отворено раде против Републике Српске и њеног руководства те прави емисије који промовишу усташке симболе?

Повезане вијести:

Пљуј Републику Српску да би те уздизала0 КОМЕНТАРА

  1. Не прихватам да је поменута телевизија јавни емитер Републике Српске, они су телевизија Шумске.
    Интересантно ми је колико смо ми друштво крајности. На телевизији Шумске све чешће и све дуже нам гуде усташке гусле, на БН-у непрекидно пуштају оне лојаве геџе, србијанчине због којих ми се Шумадија згадила заувијек.
    Права српска музика из Босне илити севдалинка, још се може чути само на БХТ-у. На нашим телевизијама ако је уопште пусте онда је на екавици а тад већ почињем да варим свој желудац. B-)