Бјелогрлић: Сви су манипулисали мојом изјавом

Српски глумац и режисер Драган Бјелогрлић истиче да је био потресен чињеницом да је несмотрена и непромишљена изјава о бившем генералу Армије РБиХ Јовану Дивјаку „убачена у медијску манипулацију“, како Сарајева, тако и Београда, почела да доводи у питање његов људски и професионални интегритет. "Што је најгоре од свега, почела је да одапиње стрелу ка […]

уторак, март 15, 2011 / 15:21

Српски глумац и режисер Драган Бјелогрлић истиче да је био потресен чињеницом да је несмотрена и непромишљена изјава о бившем генералу Армије РБиХ Јовану Дивјаку „убачена у медијску манипулацију“, како Сарајева, тако и Београда, почела да доводи у питање његов људски и професионални интегритет.

"Што је најгоре од свега, почела је да одапиње стрелу ка онима које сам увек желео да заштитим и покажем своје поштовање, а то су људи настрадали у последњем рату", рекао је Бјелогрлић, додајући да није могао да верује да ће икада у животу доћи у прилику да брани свој патриотизам, након свега што је урадио, посебно након филма "Монтевидео, Бог те видео".

Бјелогрлић каже да, иако је "скандалозни поступак" глумца Сергеја Трифуновића, који је на промоцији "Монтевидеа" у Сарајеву носио мајицу са ликом Дивјака, био "бомба која је покренула лавину", не жели да објашњава његове поступке, јер жели да вјерује да Трифуновић није био свјестан шта ради.

Говорећи о захтјевима о обустављању пројекција овог филма у појединим биоскопима у Републици Српској, Бјелогрлић је нагласио да је већа храброст ићи са једним таквим филмом у Мостар и Сарајево него у, рецимо, Требиње или Вишеград.

"Пројекција у Мостару била је први велики српски културни догађај у том граду од рата. Први пут од рата су се на једном догађају, и то баш српском, окупиле све три заједнице и овацијама поздравиле филм. Слично је било и у Сарајеву. Нажалост, медији су, наслањајући се на један инцидент, тријумф претворили у пораз. И то, нажалост, не раде први пут. Ако одређени људи у РС од дрвећа не виде шуму и спремни су да претпоставе један инцидент свему што сам ја до сада урадио ја могу само да жалим и будем тужан због тога. И даље ћу наставити да `правим мостове међу народима`, верујући да ће тим мостовима ходати моја и наша деца у будућности", рекао је Бјелогрлић за "Независне новине".

Бјелогрлић је изјавио уочи премијере свог филма "Монтевидео, Бог те видео" у Сарајеву да му је жао што премијери неће присуствовати бивши генерал Армије БиХ Јован Дивјак. Глумац Сергеј Трифуновић се на забави послије пројекције филма у биоскопу "Митинг поинт" у Сарајеву појавио у мајици са бијелим обрисима пензионисаног генерала муслиманске војске и натписом "СараЈово".

Пензионисани генерал Армије БиХ Јован Дивјак ухапшен је 3. марта у Бечу на захтјев Србије, која га оптужује да је одговоран за напад на колону ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву 2. и 3. марта 1992. године, када су убијена 42, рањена 73 и заробљено 215 припадника ЈНА. Дивјак је 8. марта пуштен из притвора у Аустрији уз плаћање кауције од 500.000 евра из буџета Кантона Сарајево.0 КОМЕНТАРА

  1. Svaki film koji ovaj „Bolji zivot“ glumac snimi treba da nosi upozorenje slično kao što stoji na kutiji cigareta (pušenje ubija ili tako nešto..) tako da ljudi budu upozoreni prije nego će pogledati. Takođe mislim da je frontal sada dužan da u budućnosti svaki put kada novi film od gore pomenutog bude objavljen, upozori javnost na ove njegove izjave ili od serge trifunovica..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *