Амбасадори ПИК расправљају о могућности укидања супервизије

Aмбасадори Савјета за провођење мира (ПИК) данас и сутра ће на састанку у Брчком процјењивати политичку ситуацију у дистрикту. Амерички амбасадор у БиХ Патрик Мун, који је стигао јуче у Брчко као претходница амбасадорима ПИК-а, истакао је да амбасадори желе да се увјере у остварени значајан прогрес у дистрикту, да би о томе расправљали на […]

уторак, 15 марта, 2011 / 15:18

Aмбасадори Савјета за провођење мира (ПИК) данас и сутра ће на састанку у Брчком процјењивати политичку ситуацију у дистрикту.

Амерички амбасадор у БиХ Патрик Мун, који је стигао јуче у Брчко као претходница амбасадорима ПИК-а, истакао је да амбасадори желе да се увјере у остварени значајан прогрес у дистрикту, да би о томе расправљали на састанку Савјета за провођење мира који ће бити одржан до краја марта.

"Ми смо врло задовољни постигнутим резултатима овдје. Вјерујемо да је могуће постићи сличан напредак и у осталим дијеловима земље. Наставићемо да радимо на томе", истакао је Мун, одговарајући на питање да ли је вријеме да у дистрикту престане међународна супервизија.

Амерички амбасадор је посебно охрабрен напретком у интегрисању образовног система у дистрикту, гдје се цијела заједница опредијелила за то.

"То су жељели и наставници, и ученици и њихови родитељи и то су поставили као свој циљ. Знам да то није било лако и они су ми објаснили колико пуно проблема и потешкоћа је било, на колико предрасуда се наилазило, које је требало превладати", нагласио је Мун, након синоћњег састанка са представницима локалног образовања.

Он је изразио увјерење да се то може постићи и у Мостару, тврдећи да су приликом његове посјете том граду у разговорима са наставницима и ученицима, они такође дијелили тај оптимизам.

Амбасадор САД у БиХ јуче је посјетио и Бијељину, гдје се састао са начелником општине Мићом Мићићем, посјетио Гимназију "Филип Вишњић" и Фабрику за прераду хране "Сава Семберија".Оставите одговор