Битка за Србију: И СЗП био у Београду

"Апелујем на новинаре и медијске куће у Србији да послушају и другу страну. Ових дана сам прочитао шокантне наслове од којих је један био "Стиже Лавров, спрема се крворолиће у Бањалуци", казао је новинарима у Београду предсједник НДП-а Драган Чавић.

понедељак, 24 септембра, 2018 / 10:02

Чавић истиче да се у Републици Српској ствара утисак да је опзиција политичка структура која ће одмах након преузимања власти потпуно окренути политичке правце Републике Српске.

”Не, ми ћемо окренути економске правце Републике, политичке ћемо држати на прави начин – са Србијом и Русијом братски, а са осталима пријатељски. Ми се боримо за Републику Српску, не тражимо помоћ ни од кога овдје, не мјешамо се у изборе у Србији, нити желимо да нам се други мјешају”, поручио је Чавић.

Додаје да опозиција жели да слика стања у Републици Српској буде објективна, а не само из угла људи који су на власти протеклих 13 година.

Он је истакао како грађани Србије имају погрешну слику о стању у Републици Српској, вјероватно захваљујући новинарима и политичким аналитичарима који у сарадњи са властима у Републици граде такву слику или је то резултат незаинтересованости.

"Тако се овде ствара утисак да ми у Републици Српској имамо најпатриотскију, најнационалнију, најодговорнију власт. Ми смо опозиција неодговорној власти, а не Републици Српској, ми смо учесвовали у рату, градили Републику, и политички смо дјеловали у најтежим временима", рекао је Чавић.

Осврћући се на кључне економске параметре, Чавић је објаснио да је 2017. године Република Српска имала БДП 5.035 долара, што је за 900 долара мање по глави становника него у Србији.

"У Европи нижи БДП имају само Албанија и Косово. До 2016. смо имали најнижи БДП по глави становника, који је износио 3307 долара. С обзиром на чињеницу да је у 2017. години при обрачуну БДП-а примјењен попис становништва у коме је значајно смањен број становника, тако је БДП порастао за 1000 долара по глави становника, али не због бољег стања у економији, већ због тога што су људи отишли из Републике Српске. Није нама боља економија, већ су нам људи отишли", објаснио је Чавић.

Предсједник НДП-а Драган Чавић данас је у Београду на конференцији за медије, заједно са Мирком Шаровићем министром у СМ БиХ и Браниславом Бореновићем предсједником ПДП-а, говорио на тему ”Куда актуелна власт води Републику Српску”.

Информативна служба Коалиције НДП ДРАГАН ЧАВИЋ – НС – СНС – СЛОБОДА.21 КОМЕНТАРА

  1. Молим папка да не злоупотребљава моје презиме. Логуј се са својим. Иначе да знате, свако може да се логује са свачијим именом.

  1. Ajd više ne glumite budale. Naravno da je mislio na Ivanića i SzP. Čuvena poštenjačina Aleksandar Minhauzen, koji sve zna ali ništa ne otkriva i tako 6 godina.

  1. Бјеше ли ти у тој Напредној странци?

   Јеси ли тај што је тог Додиковог плаћеника хвалио?

   Бјеше ли ти тај што донесе Шукалу 822 гласа, а Шукало изгласа “усташку“ унуку за премијерку?

  2. Г-дин Личанин је Ђорђићу донио мандат. Шукала је као првог на компензацији инсталирао Павић.

   Кад се Ороз као луд раскукуриче, то је обично знак да СвиЋе!

  3. Фурунџија,

   1. И компензациони мандати су посљедица некаквих гласова.

   2. И Ђорђић, коме је Тале донио мандат је гласао да “усташка“ унука, буде премијерка, тако како год окренеш, Талетови гласови су отишли њој.

 1. Кад су поменуту сподобу подржали за премијера, ја сам напустио ту странку, одбијајући све што ми је нуђено. Ти то наравно не можеш схватити јер као и свака животиња мислиш гузицом, а не мозгом. Знам ја да сам вама трн у оку, али шта могу, ја другачије нити умијем, нити желим, ја сам једноставно Србин по опредјељењу.

  1. Говно једно,

   нисам рекао да си ти гласао за Жељку, него да су твоји гласови посредно отишли њој.

   Ако сам слагао онда можеш да ме назовеш како хоћеш, али ја говорим оно што је било.

   Тако је било…

  1. Dzaba likujes, dogovoreni scenario za podjelu kosova, ili sto bi Taci rekao korekciju granica. Slicnom se nadamo i kada RS bude proglasavala nezavisnost.