Бијељина: Завршена друга фаза изградње Центра за културу

Радови на изградњи зграде Центра за културу у Бијељини су у завршници друге фазе, од укупно четири колико је планирано да ова установа културе буде у функцији. Начелник Одјељења за друштвене дјелатности општине Бијељина Славко Башић рекао је Срни да је могуће да радови буду и продужени, јер је дошло до измјене пројекта. "Новина је […]

четвртак, 4 августа, 2011 / 21:10

Радови на изградњи зграде Центра за културу у Бијељини су у завршници друге фазе, од укупно четири колико је планирано да ова установа културе буде у функцији.

Начелник Одјељења за друштвене дјелатности општине Бијељина Славко Башић рекао је Срни да је могуће да радови буду и продужени, јер је дошло до измјене пројекта.

"Новина је да ће на крову бити угоститељски објекат са панорамским погледом на град, а мања сала са око 100 мјеста препројектована је у салу за сједнице Скупштине општине, с тим што ће бити вишенамјенска и моћи ће да се користи за семинаре, обуке и друге сличне активности", навео је Башић.

Он је додао да је у току тендерска процедура за почетак треће фазе, која такође обухвата грађевинске радове, те да су у посљедњој, четвртој фази, предвиђене активности набавке намјештаја и осталог материјала који би чинио овај центар функционалним.

У новом здању културе, на више од 4 000 метара квадратних, биће смјештене просторије свих институција културе, укључујући и омладински центар, Галерију, биоскопску и позоришну салу са више од 300 мјеста, угоститељске и друге објекте, те већу просторију у сутерену, која ће моћи да се користи за клуб, односно дискотеку или неки други забавни садржај.

Изградња Центра за културу, на мјесту некадашњег Дома омладине у центру Бијељине, почела је прије двије године, а средства од пет милиона КМ обезбијеђена су емисијом обвезница општине Бијељина.

"Пошто је изградња у току и трајаће укупно три године, не знамо тачно колико ће на крају износити сума утрошених финансијских средстава. Вјероватно ће требати више од предвиђених средстава, али то ћемо процијенити када почне трећа фаза", рекао је Башић.

Завршетак изградње зграде Центра за културу планиран је за годину дана, а овом установом град Бијељина ће добити модеран објекат захваљујући којем ће грађанима Бијељине бити понуђени бројнији и разноврснији културни садржај.