Бијељина: Отворена изложба раритетних предмета

У Музеју Семберије синоћ је, поводом славе општине Бијељина – Светог Пантелејмона, отворена изложба раритетних предмета колекционара Слађана Микића. Микић се више од 30 година бави сакупљањем разних раритета, занимљивости и старина па сада има богату приватну колекцију. "Почео сам као дијете сакупљати новчиће и значке, а касније се то проширило на друге ствари. Изложен […]

уторак, 9 августа, 2011 / 06:02

У Музеју Семберије синоћ је, поводом славе општине Бијељина – Светог Пантелејмона, отворена изложба раритетних предмета колекционара Слађана Микића.

Микић се више од 30 година бави сакупљањем разних раритета, занимљивости и старина па сада има богату приватну колекцију.

"Почео сам као дијете сакупљати новчиће и значке, а касније се то проширило на друге ствари. Изложен је један дио колекције, као што су маркице, значке, старе боксерске рукавице, неколико умјетничких радова и друго", рекао је Микић.

Директор Музеја Семберије Мирко Бабић рекао је да је ово трећа изложба у серији коју су покренули почетком прошле године када су представили приватну колекцију Зорана Ивановића поводом 600 година Зворника и представљањем папуанске умјетности из колекције Горана Полетана.

Он је истакао да им је намјера да овим изложбама бијељинској културној јавности и стручњацима ставе на увид најзначајније дијелове збирки приватних колекционара из Бијељине и околних општина, па и шире.

Изложба приватне колекције Микића, коју су отворили представници локалне власти, биће постављена до 20. септембра.Оставите одговор