21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Бијељина ће контролисати поријекло увозног воћа на пијацама

Представници воћара са подручја Семберије и Мајевице упознали су градоначелника Бијељине Љубишу Петровића са проблемима у пласману воћа на бијељинским пијацама.

петак, 16 јула, 2021 / 14:14

– Воћари су нас обавијестили о врло честим случајевима препродаје увозног воћа на нашим пијацама, за које накупци неријетко немају доказе о поријеклу, контроли квалитета или измирењу царинских обавеза. Таквим поступцима несавјесних препродаваца нарушава се закон и обара се цијена домаћих производа, што чини велику штету нашим пољопривредним произвођачима. Тржишна инспекција Града Бијељина ће појачати контролу продаваца пољопривредних производа страног поријекла и тако ћемо заштитити закон и наше пољопривреднике од несавјесне конкуренције – истакао је градоначелник Петровић.

Уз градоначелника и представнике воћара, састанку су присуствовали и Сретен Вучковић из Одјељења за пољопривреду и Предраг Петричевић из Одјељења за инспекцијске послове Града Бијељина.