Без Аџићеве и Лукићеве оставке избори у догледно вријеме

Генерални секретар Црвене звезде Ђорђе Стефановић рекао је данас да ће „у догледно време” овај фудбалски клуб расписати ванредне изборе и да ће чланови који плаћају чланарину одлучити да ли ће бити промена међу руководиоцима. „Не можемо тек тако да одемо и да оставимо клуб на улици… (Председник Владан) Лукић ће разговарати са члановима Управног […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 15:35

Генерални секретар Црвене звезде Ђорђе Стефановић рекао је данас да ће „у догледно време” овај фудбалски клуб расписати ванредне изборе и да ће чланови који плаћају чланарину одлучити да ли ће бити промена међу руководиоцима.

„Не можемо тек тако да одемо и да оставимо клуб на улици… (Председник Владан) Лукић ће разговарати са члановима Управног одбора и донеће одлуку када ће бити расписани избори, а то ће бити вероватно у зимској паузи”, рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Звезда је у суботу поражена од Партизана (0:2) после чега је дошла на седам бодова заостатка за „вечитим” ривалом и лидером на табели.

Клуб је најавио да ће се новинарима данас обратити спортски директор Иван Аџић, али је Стефановић рекао да ће се то десити „наредних дана”.

„Не тражимо месеце, вех неколико дана да разговарамо и донесемо одлуке да ли ће бити промена”, рекао је Стефановић.

Он је казао да нико из актуелне управе није „рођен са фотељом” и да ће зато свој мандат дати на разматрање навијачима.

„Ова управа није дошла у Звезду из интереса. Ангажовани су стручни људи, који знају свој посао, али не могу ја да шутнем и дам гол”, додао је генерални секретар црвено-белих.

Стефановић је навео да је највећи проблем у фунцкионисању клуба недостатак новца.

„Буџет клуба је смањен, јер се (Европској фудбалској федерацији) УЕФА плаћају дугови из прошлости. Остало је још око милион, милион и по дуга”, рекао је он и навео да нико од играча Звезде нема годишњу плату већу од 250.000 евра.

Према Стефановићевим речима Звезди је за „нормално функционисање” потребно „неколико десетина милиона евра”. Он је оценио да би клуб то могао да обезбеди за „годину до годину и по дана, колико треба да се заврше програми који су започети”.

„Видећемо да ли ћемо их ми завршити или неко други”, додао је Стефановић.

Генерални секретар Звезде је казао да верује да би руска компанија Гаспром и други спонзори клуба могли да уложе потребан новац у наредних неколико година.

Стефановић је казао да је „највећи успех актуелне управе Звезде то што се није додатно задужила”.

„Рупа је била огромна када смо дошли. Сада је мало мања, али најбитније је да је порасла вредност играча. Екипа коју смо затекли вредела је 450.000 евра, а сада вреди 20 милиона…. Први пут после две и по године имамо милионске понуде за играче”, додао је он.

Портпарол црвено-белих Марко Николовски казао је да ће се јавности наредних дана обратити и председник клуба Владан Лукић и спортски директор Иван Аџић. 



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *