Павиљон Србије награђен на Венецијанском бијеналу

Павиљон Србије на 54. венецијанском бијеналу награђен је специјалном наградом Уницредит банке, саопштио је у понедељак Музеј савремене умјетности Војводине. Србију је на престижној свјетској смотри савремене умјетности, која је завршена у недељу увече, представљао Драгољуб Раша Тодосијевић са пројектом "Светлост и тама симбола", а реализатор наступа је био Музеј савремене уметности Војводине из Новог […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 15:51

Павиљон Србије на 54. венецијанском бијеналу награђен је специјалном наградом Уницредит банке, саопштио је у понедељак Музеј савремене умјетности Војводине.

Србију је на престижној свјетској смотри савремене умјетности, која је завршена у недељу увече, представљао Драгољуб Раша Тодосијевић са пројектом "Светлост и тама симбола", а реализатор наступа је био Музеј савремене уметности Војводине из Новог Сада.

У саопшењу се наводи да је та награда највеће признање у стогодишњој историји Павиљона Србије.

Први пут у историји представљања Србије на Бијеналу конструисан је и двојезични сајт на којем је објављен видео и фото материјал о Павиљону, а сајт ће бити активан до краја 2011. године на адреси павиљонсрбија.

Павиљон Србије посјетило је више од 50.000 грађана, а домаћа публика ће имати прилике да реконструисани изложбу види током 2012. године у Београду. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *