Мачак у чизмама на филму, а без Шрека

Гарфилд је добио озбиљну конкуренцију. Лењи, саможиви, саркастични и манипулативни прождрљивац је годинама био неприкосновен на позицији омиљеног риђег мачора из цртаћа а онда се, прво као епизодиста у чувеном „Шреку”, појавио Мачак у чизмама. Његова нарав није другачија од Гарфилдове, али је неупоредиво амбициознији и енергичнији, толико да није издржао да остане само споредан […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 15:23

Гарфилд је добио озбиљну конкуренцију. Лењи, саможиви, саркастични и манипулативни прождрљивац је годинама био неприкосновен на позицији омиљеног риђег мачора из цртаћа а онда се, прво као епизодиста у чувеном „Шреку”, појавио Мачак у чизмама.

Његова нарав није другачија од Гарфилдове, али је неупоредиво амбициознији и енергичнији, толико да није издржао да остане само споредан лик у сенци симпатичног зеленог чудовишта. Анимирани филм чији је он главни јунак синоћ је, мјесец дана после успијешне премијере у Америци, први пут приказан и код нас, у Сава центру.

Шрека у „Мачку у чизмама” нема, јер се ова прича одвија прије него што су се њих двојица срели. Овог пута, Мачак у чизмама се удружује са Хамптијем Дамптијем, јајоликим створењем познатим из старе енглеске дечје песмице, и Кити Мекошапић, названом по нежном додиру који користи за брзо и неосјетно џепарење.

Њих троје ће покушати да украду гуску која носи златна јаја. Као вођа подухвата, наравно, поставиће се Мачак у чизмама, који је остао каквим смо га и упознали – кочоперан, разметљиви шармантна варалица. Има осјећај за правду, али још више за самопромоцију. Умије да помогне, не заборављајући да из тога истјера и неку корист за себе. Улијетаће у опасности само да би, као што је одувијек прижељкивао, ушао у легенду.

Све лоше особине само су га учиниле још забавнијим и омиљенијим међу клинцима широм свијета, па и нашим, који су синоћ пожурили да одгледају његове нове авантуре тек што су стигле у домаће биоскопе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *