07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Бањац ипак има свог кандидата за министра

Демокртаски народни савез предложио је Сенку Јујић из Козарске Дубице за министра управе и локалне самоуправе Републике Српске, изјавио је генерални секретар ДНС-а Дарко Бањац.

субота, 13 јуна, 2020 / 20:57

Бањац је навео да је овај приједлог ДНС-а упућен Кабинету предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, те додао да избор Јујићеве зависи од потребних процедура које требају бити спроведене.

– Ако то не буде на сједници Народне скупштине Српске заказаној за уторак, 16. јун, онда на наредној – рекао је Бањац.

Сенка Јујић тренутно ради у Центру за социјални рад Козарске Дубице.

Предсједник владе Републике Српске Радован Вишковић 4. јуна разријешио је министрицу локалне управе и самоуправе Лејлу Решић из ДНС-а због тога што је у Приједору, одакле она долази, успостављена скупштинска већина ДНС и СДС.

Раније се у јавности тврдило да је в.д. предсједника ДНС-а ненад Нешић предлагао за ту позицију бањалучког адвоката Мирзу Бајровића.

Иначе, медији су писали да у врху ДНС-а не постоји сагласност ко ће замијенити Решићеву око чега су се наводно спорили Нешић и генерални секретар те странке Дарко Бањац.Коментариши