Бања Лука: Жена војник – успјела емпанципација?

БАЊАЛУКА – Полицијски службеник из Добоја Санела Бешлагић отпутовала је данас за ЛИБЕРИЈУ, гдје ће као прва жена представник Министарства унутрашњих послова Републике Српске учествовати у Мировној мисији УН у овој земљи. Бешлагићева је у МУП-у РС запослена од 2002. године, гдје је обављала послове полицајца, вође Сектора полиције и полицајца за рад полиције у […]

среда, април 13, 2011 / 11:13

БАЊАЛУКА – Полицијски службеник из Добоја Санела Бешлагић отпутовала је данас за ЛИБЕРИЈУ, гдје ће као прва жена представник Министарства унутрашњих послова Републике Српске учествовати у Мировној мисији УН у овој земљи.

Бешлагићева је у МУП-у РС запослена од 2002. године, гдје је обављала послове полицајца, вође Сектора полиције и полицајца за рад полиције у заједници у Полицијској станици Добој1, саопштено је из МУП-а РС.

Прва жена из МУП РС која учествује у мировним мисијама УН каже да је одлазак у Либерију за њу велики професионални изазов, а да је основни мотив стицање нових искустава и усавршавање.

"Вјерујем да ћу оправдати повјерење које ми је МУП указао овим чином и да ћу по повратку у РС своје знање и искуство пренијети колегама", рекла је Бешлагићева.

У Мировној мисији УН у Либерији тренутно борави један припадник МУП-а РС, док су два припадника МУП-а РС ангажована у Мировној мисији УН на Кипру, а Министарство има и једног свог припадника у Мировној мисији УН у Судану.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *