СОБЛ: Ми организујемо игре, министарство даје паре другима

Студентска организација Универзитета у Бањој Луци је за организовање "Универзитетских спортских игара Бања Лука 2011" тражила од Министарства за породицу младину и спорт РС тражила средства у износу од 7000 KM, а пројектом је предвђено да се са сваког факултета, као и Високе школе унутрашњих послова и Студентског центра "Никола Тесла" Бања Лука могу пријавити […]

среда, 13 априла, 2011 / 11:25

Студентска организација Универзитета у Бањој Луци је за организовање "Универзитетских спортских игара Бања Лука 2011" тражила од Министарства за породицу младину и спорт РС тражила средства у износу од 7000 KM, а пројектом је предвђено да се са сваког факултета, као и Високе школе унутрашњих послова и Студентског центра "Никола Тесла" Бања Лука могу пријавити по двије екипе у свим спортовима, за разлику од пројекта које је подржало Министарство за породицу, омладину и спорт РС.

Од Министарства за породицу, омладину и спорт РС још нисмо добили одговор иако смо пројекат упутили 03.03.2011. године, а из Министарства је јуче саопштено да је за други пројекат „Студентске спортске игре 2011. Издвојено 10.000 КМ.

У марту мјесецу смо разговарали са Министром за породицу, омладину и спорт РС Надом Тешановић, и речено нам је на састанку да ће наш пројекат бити размотрен, али још увијек нисмо добили одговор.

СОБЛ је отпочео са организацијом шестих по реду Универзитетских спортских игара, за неколико спортских дисциплина, а уколико стигне подршка Министарства за породицу, омладину и спорт РС организоваћемо такмичење и у осталим спортовима предвиђеним овим пројектом.

Универзитске спортске игре које организује СОБЛ, предходних година су организоване у склопу обиљежавања Дана Града Бања Лука (22. април), а трајале су око 2 мјесеца због великог броја екипа и прилагођавања такмичења обавезама студената на факултетима

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске саопштило јуче за медије да је одобрило јуче 10.000 КМ Универзитету у Бањој Луци ради реализације пројекта "Студентске спортске игре 2011", које ће бити одржане од 14. до 20. априла у Бањој Луци.

Из Министарства је саопштено да је овај пројекат уврштен у програм обиљежавања дана града Бања Лука.Оставите одговор