Бацање смећа: Контејнер је близу, али прозор је ближе (ФОТО)

Због несавјесних грађана који бацају смеће поред дјечијег игралишта, јавио нам се један забринути грађанин Бање Луке. У улици Ф.Г.Лорке, иза улаза број 13, десет минута хода од строгог центра Бање Луке се налази дјечије игралиште са клацкалицама, љуљашкама, пијеском и осталим реквизитима у којима дјеца уживају. У непосредној близини игралишта се налази смеће које […]

понедељак, март 18, 2013 / 14:49

Због несавјесних грађана који бацају смеће поред дјечијег игралишта, јавио нам се један забринути грађанин Бање Луке.

У улици Ф.Г.Лорке, иза улаза број 13, десет минута хода од строгог центра Бање Луке се налази дјечије игралиште са клацкалицама, љуљашкама, пијеском и осталим реквизитима у којима дјеца уживају. У непосредној близини игралишта се налази смеће које неки "савјесни" грађани бацају са свог прозора. Уредно затворено у пластичне кесе.

Илустрације ради, контејнери за одлагање смећа се налезе у непосредној близини улаза из којег се "савјесно" баца смеће.

"Ову поруку – са неколико фотографија које ће вам послужити као докази – шаљем Комуналној полицији, Градској управи, удружењима грађана и медијима", каже један грађанин уплашен да ће смеће које се сваког дана (тачније ноћи) појављује на травнатој површини, постати извор могуће заразе за дјецу која се играју у близини.

Комади смећа су омиљена мета мачкама, псима, гавранима, голубовима итд., који могу постати преносиоци могућих болести. Сем тога, прољеће и више температуре додатно погодују ширењу бацила.

Наводи се да би ситуација сигурно била и гора да нема марљивих радника Градске чистоће који – када се нађу у околини – почисте смеће. Међутим, и птицама на грани је јасно да они рјешавају посљедице, док "савјесни" узрочник и даље комшије части својим ђубретом.

Забринути грађани се пита: Да ли смо сви ми који своје смеће уредно одлажемо у контејнере будале или ће држава/град урадити свој посао и показати нам да брине о заштити интереса већине грађана?

Чекамо одговоре.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор