Азбуковаскрсеније: АТВ се враћа српству

Одавно није било вијести у нашем одјељку Азбуковаскрсеније. Тако да ова заслужује насловну страну, гдје је већ на фотографији издвојено оно најзначајније. И најрадосније.

понедељак, 2 октобра, 2023 / 14:58

Фронтал.РС је сигурно један од оних који су највише лобирали да до оваквих појава дође, па и на самој Алтернативној телевизији Бања Лука. Оно, што се дешавало након промјене власника, а највјероватније по савјетима паметњаковића из Круга двојке, био је заправо културни геноцид над српским народом.

Нећемо сад превише улазити у то, обзиром да је ово радосна вијест, али још само да вебмастер или нека друга титула у програмерској структури, на мрежној страни Алтернативне телевизије Бања Лука, српско писмо стави као основно писмо при укуцаној адреси.

Не опционо, јер је то исто као да ништа није ни мијењано. Бар што се дигиталног, односно сајберсвијета тиче.

У противном, ово ће бити козметичка промјена, као што ради Глас Српске. Они, додуше, за почетно писмо мрежне стране имају српско писмо, али годинама, постојано, и поред наших упозорења, глуме да су Глас "Српске". На друштвеним мрежама они дијеле искључиво странице у латиничној варијанти, јер им је неки паметњаковић (вјероватно из Круга НДХ) наметнуо да ће се тако боље "гуглати".

Што не само да је глупост, него је и среброљубно, клик-бетерско (не бејтерско) оправдавање културног самогеноцида над сопственим народом. Што се и види у уређивачкој политици, посебно око најновијих написа о Јасеновцу.

Придруживањем ефбиховско-невладинићких извођача радова, да пишу текстове које им диктира Иво Голдштајн и Јован Ћулибрк. Освједочени непријатељи српске културе сјећања и, барем један од њих, оштро укорен и оспорен од самог Синода Српске православне цркве, управо због умањивања броја жртава логора смрти Јасеновац.

А то вам је потпуно исто. Кад неком народу узмете писмо и језик, као да сте га већ убили у души. Мртав народ хода.

Као да није довољно што Ослобођење, које је као и Глас почело да се штампа српским писмом, данас то писмо нема ни у штампи, ни на мрежној страни. Као да није довољно што је Федерална ТВ прије 14 година почела да програмски и отворено крши устав Ефбиха и потпуно је искоријенила српско писмо, док Радио-телевизија Репулике Српске има "оба писма". Од којих је друго симбол традиција Анте Павелића и Јосипа Броза.

Очекујући са зебњом на шта ће ударити овај маневар Алтернативаца, Фронтал.РС братски честита свима из ове медијске куће, коначни и дуго очекивани повратак међу Српство.

Честитамо!

Свака част!

Живјели!

П.С.
Ово није толико битно за тему, али на крају није проблем признати још једном грешку. Бар што се логотипа тиче. Оно што је трајало деценијама, до промјене власника, и даље је боље од овог што је данас представљено. А традиција значи.Оставите одговор