Азбуковаскрсеније: АТВ се враћа српству

Одавно није било вијести у нашем одјељку Азбуковаскрсеније. Тако да ова заслужује насловну страну, гдје је већ на фотографији издвојено оно најзначајније. И најрадосније.


Немања Видић: Заштита ћирилице неће угрозити латиницу, већ је ћирилица  законом потпуно отписана

Глас Српске дана 06.08.2021. године објављује текст Ведране Кулага Симић под насловом "Заштита ћирилице неће угрозити латиницу". Текстом се образлаже мишљење проф. др Срете Танасића да конституивност и друга два народа може отежати пут до усвајања закона о језику и писму у Српској. Камо среће да овакав закон никад није донесен.


Нобелова награда: Зашто Марија Реса и Димитриј Муратов, а не Асанж или Сноуден?

Четири питања и четири одговора нашег Дани(ј)ела Симића које је поставила Миланка Митрић, уредница културне рубрике Гласа Српске, везано за додјелу Нобелове награде за мир новинару из Русије и новинарки са Филипина.


СДС странка отвореног политичког кода: СДСС Миће Мићића се подијелио на два дијела

Странка демократске Српске Семберије (СДСС) бившег градоначелника Бијељине Миће Мићића, који је преминуо 23. децембра прошле године од посљедица вируса корона, подијелила се непуна три мјесеца након смрти њеног оснивача.Укључила се (преко Гласа Српске) и академска артиљерија из Хрватске

Потпредсједник Хрватске академије наука и умјетности БиХ Божо Жепић сматра да у БиХ неће проћи бошњачка политика која по сваку цијену хоће да елиминише друга два народа и направи "грађанску", односно унитарну земљу.


Фронтал.СРБ честита јубилеј Гласу Српске

Честитамо, јер немамо коме другом. Фронтал и Глас, вјеровали или не, имају нешто заједничко. Једини у свијету писане ријечи западно од Дрине користимо азбуку и то је знак да наредба Анте Павелића из 1941. још није побиједила!Не може Влада РС све сама: Глас добија 10.000 КМ од Савјета министара

Савјет министара БиХ на недавно одржаној сједници донијео је одлуку да из буџета издвоји десет хиљада марака и донира их како би на тај начин увеличали прославу седам деценија излажења Гласа Српске, дневног листа из Бање Луке.


Глас Српске сутра слави 69. рођендан

Биро за односе са јавношћу Владе РС честитао је "Гласу Српске" сутрашњи 69. рођендан и пожелио овом најстаријем дневном листу у Републици Српској и БиХ да прослави још много рођендана, те да задржи и даље унапређује највише професионалне стандарде новинарства.