Мотив у објективности: Глас Српске наставља да мути воду у СДС

У Српској демократској странци "букти прави рат" у вези с тим ко ће бити носиоци листа за парламент БиХ на октобарским изборима, пише "Глас Српске".

четвртак, 21 јуна, 2018 / 22:28

Лист наводи да је сасвим извјесно да ће у изборној јединици један први бити актуелни министар безбједности БиХ и шеф Изборног штаба ове странке Драган Мектић, док у другој и трећој изборној јединици највиши страначки функционери воде жестоку борбу у вези с тим ко ће бити на челу изборних листа.

Према писању "Гласа Српске", у другој изборној јединици на чело листе желе дугогодишњи градоначелник Добоја Обрен Петровић, актуелни посланик у парламенту БиХ Ненад Лалић, те бивши предсједник странке и актуелни предсједавајући Представничког дома парламента БиХ Младен Босић.

Лист наводи да је Босић одбио понуду предсједника СДС-а Вукоте Говедарице да буде први на компензационој листи само да одустане од жеље да буде носилац, али Босић је искључив и инсистира на томе да његово име буде прво на листи.

Саговорник "Гласа Српске" из СДС-а каже да је слична ситуација и у изборној јединици три у којој се за прво мјесто на листи боре актуелни посланик у Народној скупштини Републике Српске из Зворника Драгомир Васић, министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић и шеф Клуба посланика СДС у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић.

Предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић потврдио је за "Глас Српске" да је сједница Главног одбора, на којој ће донијети одлуку о изборним листама за све нивое власти, заказана за 1. јул у Бањалуци.

Миличевић није желио да говори о конкретним именима, али је потврдио да постоји могућност да из неких изборних јединица буде по неколико приједлога.1 КОМЕНТАР

 1. Ништа неуобичајено, тако је у свакој странци која је деценијама на власти на разним нивоима, само узак круг у руководству и лични интерес, апсолутно то и ништа друго.

  Не сумњајте у Ниџу рибара, прво са свима сам годинама раније и задњих мјесеци имао разговоре,(СВЕ ИМ СЕ НА КРАЈУ СВОДИ НА МАТЕМАТИКУ, КАКВА ОБНОВА И КУРАЦ, ЧАСТ ИЗУЗЕЦИМА) друго, ја се као искусан човјек смртно озбиљно већ осам година овим послом бавим, морам знати ко су мом спасоносном пројекту за Републику Српску (не) пријатељи, тако да у декику знам колико ко морално и на сваки други начин вриједи, бар од првих педесет политичара у Српској.

  Не сумњајте у Ниџу рибара, ја сам паре зарађивао, нисам чекао да ми држава да плату, имам велико радно искуство у привреди и искуство у раду са (не)људима, сходно томе, потпуно „разумијем“ понашања странака које су одавно постале саме себи сврха, странака које су због руководства и њихових интереса већ после првог успјеха на изборима ( ИСТОРИЈСКИ ГЛЕДАНО, ОД ПРВЕ ПРЕВАРЕ ГРАЂАНА) одступиле од идеологије на којој су настале.

  Странака које данас искључиво служе за подмиривање интереса њихових „изабраних представника“ из руководства, неке увелико и подмиривању интереса својих ментора.

  Оно због чега сам овако коментарисао на овом посту јесте да нешто напишем о „наших будућих 14 величанствених у Сарајеву“ и одговору ЗЕЛЕНИХ на њихову будућу неслогу.

  Кад погледаш вријеме у коме живимо и његово бреме, те потезе које морамо изнуђено повући после избора да спасимо Републику Српску, видим да нам је једина шанса САБОРНОСТ у НСРС, односно, видим колико без прејаких и супер часних зелених у НСРС, немамо никакве шансе да ту саборност постигнемо и да плански кренемо са супер позитивном енергијом у нажалост изнуђену ОДБРАНУ И РАЗВОЈ, умјесто да због лошег рада владе, промијенимо састав и кренемо ИЗНУЂЕНИМ крупним корацима у супер убрзани РАЗВОЈ Републике Српске..

  Замислите ви сад тамо српски састав и слогу после избора, кад најјача опозициона партија, чувени СДС, тзв лучоноше промјена, како се сад престављају, иду на максимално 20%, односно, максимално три посланика у Сарајеву?

  Умјесто да због инфраструктуре и кадрова који знају пренијети народу своју визију, иду оправдано на 10 посланика у Сарајеву, или 2/3 већину, све како би могли провести неку „своју замишљену спасоносну политику, умјесто спасоносну политику са спасоносним програмом, што рецимо са образом и јасним пројектом нуде ЗЕЛЕНИ“.

  Тај резултат су могли постићи 2014 године, то су могли и морали одрадити-припремити задњих година са новим руководством, нажалост……………………………….

  Не сумњам у добре намјере, али будимо реални, са ким ће се и како договорити, ако су им тамо три посланика максимум?

  Значи, док се сви појединци из других партија и саме партије намире, оста неслога 5-6 „српских партија“ у Сарајеву.

  Оста поново рана која годинама не зараста, рана која се мора санирати добром унутрашњом организацијом у Републици Српској, нема друге, таман да сад Никола Пашић устане из гроба, па каже да се то тамо са 5-6 партија из два завађена блока може ријешити на задовољство свих грађана Републике Српске.

  Али……….. по стоти пут понављам, „НЕМА ПРОБЛЕМА, ИМА РЈЕШЕЊА“.

  Рјешење је у идеји и образу, те саборности, мора нека нова снага, неко са образом бити КОРЕКТИВ у Републици Српској, тако да нико ко у Сарајеву заступа, умјесто што „сере годинама“ како брани интересе Републике Српске, неће смјети ништа урадити без ПРЕЈАКЕ скупштинске већине у НСРС и ПРЕЈАКЕ владе Српске, владе која ће морати радити по пројекту ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ, или…………………..

Оставите одговор