Не може Влада РС све сама: Глас добија 10.000 КМ од Савјета министара

Савјет министара БиХ на недавно одржаној сједници донијео је одлуку да из буџета издвоји десет хиљада марака и донира их како би на тај начин увеличали прославу седам деценија излажења Гласа Српске, дневног листа из Бање Луке. Ријеч је о прослави и штампању специјалног броја овог листа који ће јубилеј прославити 31. јула, пише Слободна […]

петак, 21 јуна, 2013 / 14:21

Савјет министара БиХ на недавно одржаној сједници донијео је одлуку да из буџета издвоји десет хиљада марака и донира их како би на тај начин увеличали прославу седам деценија излажења Гласа Српске, дневног листа из Бање Луке.

Ријеч је о прослави и штампању специјалног броја овог листа који ће јубилеј прославити 31. јула, пише Слободна Босна.

Савјет министара одлуку је донио након писма и молбе за донацију која им је послата у име Организационог одбора. Предсједник ОО је Небојша Радмановић, предсједавајући Предсједништва БиХ, који је био главни и одговорни уредник и директор у Гласу Српске.

Први број Гласа Српске одштампан је 31 јула 1943., а тридесетак година касније почиње излазити као дневни информативно-политички лист.

Осим Радмановића, према писању медија, чланови Организационог одбора, између осталог, су и Милорад Додик, Игор Радојичић, Жељка Цвијановић, Никола Шпирић, Средоје Новић, Вјекослав Беванда, Александар Џомбић, Антон Касиповић, затим Мирјана Кусмук, те Невен и Жељко Копања, који је и власник Гласа.

Глас Српске је у неколико наврата добијао више стотина хиљада КМ од Владе Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор