Aустријанци и Дивјак чекају документацију из Београда

Аустријско правосуђе чека документацију из Београда у вези са пензионисаним генералом такозване Армије БиХ Јованом Дивјаком, на основу које ће одлучити о даљем дјеловању – рекла је портпаролка аустријског суда Криста Земанек. Она је додала да документација треба да дође од правосуђа Србије, БиХ, те Хашког трибунала. Земанекова је потврдила да су члан предсједништва Босне […]

понедељак, 7 марта, 2011 / 22:25

Аустријско правосуђе чека документацију из Београда у вези са пензионисаним генералом такозване Армије БиХ Јованом Дивјаком, на основу које ће одлучити о даљем дјеловању – рекла је портпаролка аустријског суда Криста Земанек.

Она је додала да документација треба да дође од правосуђа Србије, БиХ, те Хашког трибунала. Земанекова је потврдила да су члан предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић и министар иностраних послова Свен Алкалај посјетили Дивјака, у екстрадиционом притвору у Корнојбургу, потврдила је портпарол суда у Корнојбургу Криста Цеманек.
Испред сједишта Министарстава унутрашњих и спољних послова Аустрије у Бечу одржане су демонстрације за ослобађање Дивјака које је организовало Друштво за угрожене народе.
Шеф кабинета министра безбједности БиХ, Мухамед Дураковић, прикључио се Тиму БиХ за одбрану, Јована Дивјака, који је ухапшен у Бечу , а у аустријску престоницу ускоро ће доћи и ресорни министар, Садик Ахметовић.
Из Министарства безбједности саопштено је да се Дураковић данас састао с Дивјаком и представницима аустријског Министарства унутрашњих послова, те да су договорене даље активности.
Тим за одбрану пензионисаног генерала Армије БиХ чини све како би Дивјак што прије био пуштен из затвора у Бечу, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.
Из Фондације "Правда за БиХ", како преносе федерални медији, најавили су да ће у наредним данима понудити 1,27 милиона марака кауције за Дивјака, како би био пуштен из притвора. Ова фондација финансирала је и тужбу БиХ против Србије и Црне Горе.


0 КОМЕНТАРА

  1. Majku mu, kako to da se ne zauzimaju za Radovana?
    Pa i on je nevin dok mu se krivica ne dokaze!

    Ne ide mi u glavu kako Mile i ekipa ne zamrznu sve aktivnosti u zajednickim institucijama dok se ovakvi postupci ne sankcionisu i zabrane.
    Ta bagra trosi drzavne pare, poreze ubrane i od Republike Srpske, i zanima me kako i na koji nacin nasi predstavnici u drzavnim institucijama brane ta sredstva od ovakvog protivustavnog trosenja!

Оставите одговор