Априлски рат за рушење Републике Српске поранио?

Сукоб са органима реда који су дошли да пруже подршку у обављању посла из домена комуналне полиције, при којем су ухапшени родитељи Давида Драгичевића, функционери ПДП и други активисти; превео је политичку борбу на борбу са МУП РС. А то уопште није наивно.

уторак, 25 децембра, 2018 / 16:01

Наслушали смо се најава плишаних, обојених и других револуција, али обично од стране дворских аналитичара, који буџетски медији онда натрљавају на нос опозиционим политичарима. Сада су некако у кашњењу, јер организатори перформанса против власти, већ одавно сами најављују рушење државног поретка у прољеће.

Отац покојног Давида Драгичевића и прије данашњег инцидента, отворено најављује да ће рушити уставни поредак на прољеће. Тумачење овога као пријетњу насилном смјеном власти, док још ни сви резултати недавних избора нису имплементирани, не би могли замјерити данас ни Емилу Влајкију. Барем у односу колико је то отворено представљено.

"Можда скинем државу и прије 7. априла, али тада убице, нико од седам њих, неће ходати. Неће ни возити своја аута, ни униформе. Неће ни тужоци ићи на посао, неће ни судије. Неће радити ни НСРС. Пејина унука неће сједити тамо гдје смо сад били, а Бурле неће бити у Лакташима. То запамти Бурле, а за ово дијете све ћу урадити! Идемо до краја!", рекао је Давор Драгичевић након организовања ненајављеног протеста пред Палатом предсједника.

Но, оно што је свим тим најавама и прогнозама заједничко, јесте да од тих нових пријетњи неће бити ништа, као и до сада.

Медијски произведен феномен (читаност или надувавање)

Ништа од тога што он говори се неће десити, али неки медији опет преносе његове ријечи као да имају смисла. У најмању руку пророчку дубину. Не неки медији, већ већина. Драгичевић старији је постао нека врста црнохроничне дневнополитичке старлете, чији ставови се таблоидном жељом за читаношћу, преносе као да носе битност ставова државног службеника.

Чим се деси било какав сукоб са чуварима реда у Српској, медији аутоматски шаљу своје репортере да дежурају на том мјесту. Зашто?

Извјештавају сваку баналну ситницу, али без икакве критичности каква се очекује и од новинара почетника. Без одговарајућег подсјећања на слична обећања, без подсјећања на раније изговорене ријечи, без тачног стављања свега у друштвени контекст. Чисто са неком сензационалистичком жељом за напухавањем догађаја и што већом читаношћу.

На крају крајева, они уредно пренесу изјаву, али никад нам не дају одговор на нека логична питања. Како мислите спријечити изборе у октобру? Гдје су докази које сте обећали, као и изнијети имена убица? Шта су мотиви убиства вашег сина? Што баш седми април 2019. године?

Седми април је баш округао број?

Одавно се искристалисало како истинском откривању узрока смрти Давида Драгичевића, овакви медији чине највећу могућу, али медвјеђу услугу. Одржавајући у индукованој психози и оца и остатак његових присталица, како он има месијанску улогу. Заправо, он је само "пијун у овој причи", чији смисао је већ одавно искључиво политички. Завршетком избора већина циљева су и остварени, а он постао излишан. Чувар ватре за локалне изборе који долазе за (мање од) двије године.

Давор Драгичевић је данас једна отужна марионета, иза које се сакривају сви они који су годинама сједили, а и сада сједе, на двије столице. При том се не мисли само на оне који се сликају са њим у политичке сврхе, већ на оне који своје име не износе у јавност, већ се трбухозборачки оглашавају преко њега, што ће се завршити исто као и савез са политичким партијама.

У свему томе није јасно што је изабрао 7. а не 6. април, будући да има јаснију историјску симболику од, рецимо, 5. октобра? Избезумљени, очајни човјек, одвојен од свог радног мјеста и финансиран да буде 24-часовни "не дај Боже никоме његове судбине" перформер, даје потпуно сулуде изјаве. Једе синовљеве фотографије пред тужиоцем, костимира се у књижевне ликове пред скупштином, рекламира Лав пиво изнад импровизованог светилишта на Тргу Крајине.

Мора се прећи у акцију, јер постаје политички и медијски утицајан као Змај од Шипова.

Није доста ОХР, команду преузима ЕУ

"Надам се да ће случај прећи на ниво БиХ, а онда и на међународни ниво", рекао је отац страдалог Давида Драгичевића у студију телевизије Н1 у Сарајеву, након састанка са амбасадорима земаља ЕУ, међу којима је најозбиљније похвалио амбасадора Хрватске. Ваљда што њега јединог разумије без преводиоца, иако би представник Загреба тврдио да прича другачији језик.

Заговарачи Покрета Правда за Давида третирају ЕУ, као и раније ОХР, као инстанцу надређену домаћим институцијама. Они отворено заговарају и очекују да ће амбасадори земаља ЕУ, након састанка са Давором и Муризом, да дисциплинују и уврћу руку предсједнику Високог судског и тужилачког савјета Милану Тегелтији.

То чине логиком нетачне полазне основе, веома карактеристичном за појединце и организације које финансирају фондови земаља НАТО пакта. Барем на папиру, такозвана БиХ је независна држава и није припадник економско-политичког савеза ЕУ, који би таквим дјеловањем сасвим недипломатски задирао у унутрашња питања једне чланице УН.

Потпуно је јасно да је у питању нескривен удар на Полицију РС и МУП РС као такве, па то нећемо објашњавати, осим са подсјећањем да је јасно коме то одговара и ко то медијски и институционално помаже и охрабрује.

Злочиначки еФБиХ и Неправда за Џенана

Гласноговорници овог параполитичког става су два тешко стресирана појединца (Муриз и Давор), без икаквог политичког знања и образовања, а истурени у први план за корист одређене политичке опције. Но, управо је циљ да исти такви, преко овог двојца и у оба ентитета, добију поруку да су "главни странци". Док је у Ефбиху то закон, у Српској баш и није.

У овим случајевима се не наглашава смијешна и непостојећа независност БиХ, као у случају заставе у Предсједништву БиХ и другим спиновима. Као кад је била нестални члан Савјета безбједности УН, док самом том Дејтонском БиХ још увијек владају стране државе…

Полако али сигурно, кроз Покрет правда за Давида, кристалише се политичка филозофија по којој је Српска злочиначка држава, а БиХ нешто од чега се очекује спас "за сву нашу дјецу". Све то је најбоље сублимирано у пријему код Жељка Комшића, при чему је (под заставом ЕУ) јасно наглашено одушевљење сликом комунистичког диктатора Јосипа Броза у кабинету.

Све то је, идеолошки, доживјело изборни крах у Бањој Луци и остатку Српске, али се и даље наступа са позиција заступника већинске "воље народа", "гласа народа". При том се уопште не образлаже одушевљење и нада коју Давор Драгичевић исказује према Сарајеву, обзиром на случај Џенана Мемића. Његов отац такође тврди да је момак убијен, те да се убиство заташкава и то баш у Сарајеву!?

Што је онда Сарајево боље и мање злочиначко од Бање Луке?

Око Џенана, нема ама баш никакве озбиљније помпе или протеста. Муриз Мемић је неко ко се повремено зовне у студио, или се организује заједнички "велики" протест, да уз Давора и госте из Бање Луке, да "мултиетнићки декор" овој јасно политички опредјељеној причи. Нагласак је на "злочиначкој држави Републици Српској".

Медији у Српској, а још мање у Ефбиху, не баве се ни објективним извјештавањем, а камо ли хронологијама и подсјећањима. И ови на страни власти, и ови на страни опозиције. Нико се није бавио питањем како је могуће да од ветерана ВРС, који је тражећи правду за сина на Тргу Крајине дизао три прста и истицао своје рањавање у Отаџбинском рату 1992-1995. као своју посебну заслугу друштву, кроз пар дана настане човјек који диже песницу и уједињава народе? Након повремених љутњи и демантија да је то тако, ускоро и отворено зазива Сарајево, Суд БиХ, ОХР и ЕУ?

Мемић ће такође напасти челнике СДА, општепопулистички рећи како су ратни профитери и како су се обогатили, али никада не говори "моје дијете је убила БиХ" (или барем Ефбих"). Он окривљује "корумпиране полицајце и нечасне тужиоце" и каже да му је више сада стало да буду кажњени они, него убица његовог Џенана. Он не пријети забранама прослава и концерата, не најављује државне ударе у које ће "повести свој народ"? Не региструје (политички) покрет у Бањој Луци, не говори да је небитно хоће ли се држава звати Босна и Херцеговина или Западна Србија.

Пошто избора није било, неће бити ни прославе Нове године?

Са друге стране непостојеће ентитетске границе, Драгичевић изјављује да је његово дијете "убила држава", "убила Република Српска", па још и прецизира да је "убијено по наредби Лукача, Милорада Додика, Жељке Цвијановић, Дарке Ћулума, Дарке Илића…".

Затим, ходајући у кадру ипред шпалира полицијаца и само једним микрофоном, као водитељи ТВ Пинк деведесетих и додесетих, он опетује своје ново обећање: неће бити организоване прославе дочека Нове 2019. године у Бањој Луци. (!?)

А зашто? Што неће ићи да спријечи дочек Нове 2019. испред Високог судског и тужилачког савјета у Сарајеву?

Од њега је разумљиво што то не види. Просто не може, нити је то разумно очекивати. Но, нити је разумљиво, нити је поштено од оних медијских посленика који непрестано сједе на двије столице, да патетичном и нетачном медијском сликом доприносе изградњи атмосфере у јавности, по којој је Српска "злочиначка држава", а неком необјашњаваном логиком државна заједница БиХ и Ефбих нису. Ови што пребијају и хапсе "жуте прслуке" у Француској, тек то не могу бити. Они су ЕУ. Значи позитивци и са амбасадорима смо имали састанак који је "пребацио сва очекивања".

Оно што сте могли прочитати на страницама Фронтал.СРБ, а на шта су припадници ове групе грађана реаговали некултуром и насиљем, испунило се до најситнијих детаља. Посебно ово око жеље за преносом надлежности и предизборним кориштењем овог случаја.

Пред ким уступа и кога се боји Игор Радојичић?

Предизборна запаљивост и неукус у медијима су били очекивани и разумљиви, али чему то служи данас?

У свему овоме, Фронтал.СРБ примјећује да власти у Српској, а посебно локалне власти у Бањој Луци, избјегавају да примјењују законе и прописе. Толеришу вандализам над јавним споменицима, окупацију простора без писаног одобрења, ненајављене и неодобрене протесте пред полицијским и државним институцијама, спречавање слободног кретања, блокаде саобраћаја и сл; али и све чешће позиве и обећања да ће доћи до насилног рушења уставног поретка, што је забрањено свим уставима свијета.

Осим што је морао зарад представе у јавности ставити на располагање свој мандат у ГО СНСД Бања Лука, због лошег изборног резултата који је правдао "случајем Драгичевић", Игор Радојичић се нападно крије и наставља уступати пред Давором Драгичевићем.

Колико год било смијешно да један на слободним изборима изабран градоначелник, чија странка је добила посљедње изборе на републичком нивоу, уступа пред Фејсбук Појавом, то се заиста дешава. Највидљивије из изума да се "Зимзоград" постави у Парку Младен Стојановић, а не на Тргу Крајине, као што је до сада био ред.

Зашто? Зато што би се морало помаћи срце-светилиште и доћи до овога што се дешава сада.

Власт има нешто да крије?

Из неког разлога, градоначелник Бање Луке, али и остатак државног апарата предвођен са СНСД, до сада се понашао се као да ће овај политички проблем сам нестати, па траже неке друге локације за организацију концерата и сл. Увијек се обилази око мјеста на којем се окупљају ефбиховски спонзорисани просвједници, као да је то мјесто гдје је пронађено тијело, или у најмању руку вјерски објекат.

Уколико се, након толико бљутавих и исфорсираних кукњава дворских аналитичара о "укидању Српске" и "обојеним револуцијама, те насилним смјенама власти", које су се ориле са јавног РТВ сервиса и припадајућих сателитских медија власти; настави са овако флагрантним кршењем закона и прописа у естрадне сврхе, нећемо имати избора, већ ћемо почети сумњати да власт истински нешто крије.

То ће бити једини избори, које нећемо одржати у годинама које долазе. Ти избори нам, ако се запустимо и дозволимо страним плаћеницима и домаћим корисним идиотима да нам својим "анкетама" и узљуљавањем народоносног бића путем силом окупираног медијског простора неће бити ни потребни. Негдје се мора признати себи, да смо сами себи битнији од других и сличних.

Не само да Радојичић неће да се замјера Морин Кормак и телевизији са националном фреквенцијом у којој он једини гостује (док је осталим члановима СНСД забрањено), већ да ли је то заиста државно наручено и сакривено убиство? Ако није, што држава не примјењује закон једнако према свим родитељима, који нису нечим задовољни?

Уколико се неко не одазове позиву на саслушање, да ли би било логично да га полиција приведе? Ако неко паркира аутомобил у пјешачкој зони, није ли логично да се то возило уклони о трошку власника? Уколико неко постави светилиште за своје дијете, може ли га неограничено дуго држати на јавној површини и узурпирати јавни споменик?

Квиз питање: СНСД се боји "бројних грађана" или Барбаре?

Ево, недавно је сав српски свијет чуо за Барбару Животић, њену очигледну непрофесионалност и неспособност, те навијачко извјештавање поводом опозиционог окупљања у Београду, који је такође најављиван као неполитички и грађански.

Међутим, без обзира што је полиција рекла да је окупљених било око 2.500, а опозициони прваци 15.000, објективни посматрачи су ипак рекли да их је било између 8.000 и 10.000. Највише да је било између 10 и 15 хиљада присутних.

Нико није рекао 20.000, 30.000, а поготово 40.000! А у Бањој Луци јесу. Магична лаж и бројка, која се покушала протурити, и и даље се понавља за најбројнији предизборни скуп у организацији Правде за Давида. Дакле, у граду који је више од десет пута мањи од Београда, то не би изговорила ни Барбара!

Преломна тачка за локалне изборе

У тренуцима пред хапшење ситуација је таква да Давора Драгичевића има све мање. Он у дневнику има све мању минутажу. Све удаљенију од 19:30 часова. При извјештавању, и тако острашћени медији, престају да користе фразу "многобројни", па су након излета кроз Господску улицу до Палате предсједника, и они написали да су га "у његовој борби за истину и правду и 264. дана подржали су бројни грађани".

Ево, узводно је фотографија коју су сами поставили уз вијест, па ви својим очима погледајте има ли ту и 30 људи, или су људи заиста "бројни", кад већ више нису "многобројни"?

С том мишљу, настављамо да пратимо шта се дешава на Тргу Крајине, поводом уклањања нечега што ћемо обрадити као посебан мотив наредни пут. Слиједећи патетику већине медијског простора, то ћемо сада овдје назвати "Давидовим срцем".152 КОМЕНТАРА

 1. Раније сам, због губитка дјетета, разумијући кроз шта пролази, имао обзира према овом типу који експлоатише смрт властитог дјетета и од те трагедије је направио ријалити.

  Након свих његових потеза, изјава, морбидних пријетњи, након што хули по свему и свачему, и ономе што је многима у Српској свето, на фејс ТВ и другим непријатељским ТВ станицама олајава и опогањује ову нашу Српску, борце ВРС прозива да су ратни злочинци и да су клали у рату, након изјава да не признаје институције Српске, али зато оне у федералном Сарајеву глорификује, након што је МУП Српске назвао злочиначким удружењем а СИПА-у би радо удомаћио, према овом типу немам више обзира.

  Праћен грлима из ове групе ПзД, сврстао се на страну оних који ниподаштавају и негирају ову нашу Српску, и који према Српској константно шаљу увредљиве поруке.

  Недавно се мало дружио са овим Комшићем који такође воли коју пакосну а и погану на рачун Српске прозборити, и који му је „напунио душу“.
  Нашла се двојица сличних, па су начинили и понеки селфи, да остане за успомену.

  Овај што екплоатише смрт дјетета, како не признаје правосуђе Српске (право зајебан тип) би да његов случај преузме тужилаштво државне заједнице БиХ. Ту постоји проблем што се то тужилаштво не бави таквим случајевима, ипак је у надлежности локалних судова, мада ко мари, важно је демонизовати институције Српске, полицију и тужилаштво.

  Данашњи догађаји су се кад тад морали десити. Јесте да те немиле сцене мјесецима покушавају испровоцирати корисни идиоти (и овај што крешти и вришти испред Боске и пратећа „подршка“) који раде по упутствима оних који би Српској мало ва унесу дешавања народа, и од тога се није могло побјећи.

  Наравно да не може неко зарад своје опсесије, помраченог ума, блокирати сва дешавања у граду, најављени дочек нове године, претити како ће урадити свашта нешто (а ајд ти знај са човеком који је пукотина на квадрат), и наравно да је комунална полиција морала кад тад реаговати, подршку је дала и редовна полоција. И имамо што имамо.
  ТВ станице из ефбиха а и неке усаидовим парама спонзорисане из Српске ће то све пропратити како се од њих очекује, запаљива и хупшкаћка реторика, настојаће се разбуктати страсти, како би било што више разбијених глава. И да се из Бања Луке пошаље пожељнија слика.
  Ту су и позиви грађанима на протест, иако за сада то нема одјека, скупила се ту тек шачица, углавном фаце које виђамо мјесецима. Те ТВ станице то објашњавају како су грађани заплашени па не смију изаћи на протесте. Ма јашта, а да им се можда није све то скупа огадило.

  Овај „зицер“ ће неки опозициони лидери дочекати и покушати злоупотребити. А и мало хушкати, оно ко веле, ако падне која глава, добро и јест. За њих.

  Да је добро, није. Видјећемо наставак ове приче, и овог ријалитија. Биће добро да се смире страсти, и све то врати у неку нормалу.

  1. Zašto navijači s Frontala ne izadju i podrže rad institucija?
   Trebate biti samo malo hrabri i izaći na Trg pa da podržite Policiju.
   Nećete, jer znate da ste pičke čekaličke!

 2. Kratko i jasno:
  kajem se što sam i sekund bio u VRS boreći se za ovu ovakvu Srpsku.
  Bože, oprosti, griješio sam . Ostavio sam dijete od 10 godina ne misleći da , ako se ne vratim, i ako Srpsku zarobe i kidnapuju nečastivi, ko će moje dijete školovati, štititi..

  Bože, hvala Ti što mene, budalu vrati živa, i zbog djeteta i što ovoj budali pokaza u kakvoj zabludi je bio.

  Danas su se obistinile moje crne slutnje da režim ima cilj da na svaki mogući način ovdje zatre i satre život .

  Vječna slava Anđelu Davidu koji nam osvjetljava put .
  Hvala Davoru na junačkoj borbi s Nečastivim i nečastivima.

  1. Najedi se govana
   Zao je imeni ukoliko si stvarno ‘Srbin’ da si ti i takvi kao ti borenovic mektic crnadak govedarica i slicni prezivio rat,a onakve gromade od momaka izgubilo zivot.
   Ali valjda ni Bogneće ljudski otpad već samo odabrane.
   Stidi se psu pogani.

  2. Laju psi sa laznih profila. Sve su ovo balije, koje svim silama zele da naskode Republici Srpskoj. Ima izvestan broj i autosovinista, koji jednostavno ne vole svoj narod!

 3. Може се комотно рећи да ноћас нисам спавао. Синоћ у кафани око пола 7 човјек који живи у Аустрији рече ми да се нешто дешава у Бањој Луци.
  Из његове приче схватим колико је моћна пропаганда режима.
  Све снаге су упрли,све авети дигли да пишу текстове,коментаре који величају убице, институције и наручиоце убиства Давида Драгичевића.
  Република Српска има пред собом још само један узвишени циљ а то је на било који начин уморити Давора и Сузану да би Република наставила свој „нормалан“ живот у благостању и црквеном миру.
  Једино је сигурно да таква зликовачко криминална творевина заслужује само нестанак и санкције заједно са народом који живи за убице,који им вјерно служи и са радошћу прима вијест о убиству дјеце.
  Слика из Бања Луке гдје режимски керови насрћу на мајку са двоје дјеце од који старије има највише 5 година показала је сву безумност и увјежбаност за убијање без размишљања.
  Сви који нису дјеца режима нека чувају своју дјецу, путници да припреме 20 КМ како не би били убијени или отети у мраку јер убице слободно шетају около.

  1. Мехмедалија, запјенушани вехабли мерхаметлијо, сабах хајруллах, скоте исламизовани.
   О’хани зеру и диши дубоко, ретардирани мајмуне! Остави се Републике Српске, педерчино малоумна. Имате ви Комшићеви талибански „граџанисти“ у свом Калифату бејХа и превише неријешених проблема, па се, ретрде, мало посвети њима, имбецилу љигави! И поселами мерхаметли хаирлију и јарана муџахедина Цајса. Ништа се не сјекирај перфидни СКОТЕ, неће бити никакве „обојене револуције“, никаквог Мајдана ни уличних преврата у Бањојлуци и Српској.
   Никакви плаћенички сорошевски Јуесејд-НЕД олош-активисти, квази новинари, марионете, шпијуни, агенти од утицаја, тројански коњи, корисни идиоти (са све сарајевском „граџанском“ србождерском чаршијом, Васковићима, Тришићима, Трифуновићима, Раљићима, Тодорићкама, Ковачевићкама, БУКА-ма, БНТВ-има, Пухалима, Ковачима, Рестартима, Благићима, Станивуковићима, Мектићима, Вукановићима, Журналима, Оштрим Нулама, Траспаренсијашима, Ценићкама, правдашима и осталим говнима, подржани од својих газда: западњачких амбасада, „дубоке ЈУ-ЕС-ЕЈ државе“, НАТОоваца и Четвртог имеријалног, колонијалног, глобалистичког НАЦИ-ФАШИСТИЧКОГ ЗАПАДНОГ РАЈХА …
   НЕЋЕ НА УЛИЦИ „БИРАТИ“ КО ЋЕ ПРЕДВОДИТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ. То се обавља на ИЗБОРИМА, МАЈМУНЕ усрани. А на тим изборима, које је надгледао управо поменути Чатврти НАТО-ЕУ Рајх, ви сте, бирвактиле – Шућур Аллаху! – испушили!
   Одгмижи до камена испод којег си испузао, глупердо!

   Ћудна јада од Сарај’ва града! Гребеш Босну… која земље неЈма!

  2. Задивљен сам и истовремено зачуђен зашто Коле мисли да подршка из Федерације одмаже.
   Нпр. узме ЕУФОР на транспортер Драшка или било којег посланика из странке која има укупно 2 посланика и од полицијске до полицијске станице почне избацивати полицију гологузу на улицу.
   Ако се и случајно појаве авети режима (режимски народ) а ЕУФОР рафалима из хеликоптера да смири стање.
   Шта би на то рекао рекао члан Предсједништва БиХ из Републике Српске?
   Сјећа ли се неко кога су довели на британском транспортеру из НАТО љубави према Републици Српској газећи институције и пуцајући по народу између осталог и у Брчком 1998?
   Подршком из ФБиХ,оснивачу ФБиХ Република Српска је добила ЧУВАРА који српску заставу држи заједно са метлама и крпама за брисање ходника.
   Како хоћете али ако неће да оду сами српски народ ће потпуно пропасти и постати слуга. Срећнији ће бити слуге на Западу у Њемачкој а мање срећни слуге режима који ће убијати некажњено овце из послушног стада које је непрестано пред дилемом ТРТ или СМРТ.

  3. Ja mislim da odmaze, zato sto jednostavno nista dobro ne ocekujem od komsija. Evo, npr juce Komsic nesto mrsomudi o reformi policije..
   Jasno je da covjek hoce svoje (bosnjacke) politicke ciljeve da ostvari preko nas.
   Meni to ne treba, jer onda patriotski orjentisani klinci iz mog kraja nece doci na protest, kapiras?
   Banda iz vlasti uz sasluzenje jalove opozicije je nas problem, a ne federalni.
   Mi ga trebamo rijesiti sami
   Mislim..nisam naivan, znam da ga nikad necemo rijesiti, ali treba pokazati dokle je rezim daleko otisao u kreiranju situacije beznadja u Srpskoj…
   Za Federaciju me zabole.. dabogda se sutra raspali sa sve Bosnom..ili neka cvjetaju kao Kuvajt, ali bez nas

   Problem komentatora (ovih pajsera tipa Droge, tackice i slicnih) je sto ne kapiraju da od 250000 simpatizera grupe PzD, onaj broj koji odpada na Srbe ( ne znam u procente koji) je vecinski patriotski nacionalno osvjesten. Ima tu nevladinica, mjesanih brakova i drugih sranja, no ostali su vecinski patriotski orjentisani Srbi, ciji su se ocevi, braca ili oni sami borili u VRS i za Srpsku. A sta su dobili?
   Vlast (i opoziciju) koju zabole za sve
   I sad krelci mene zovu izdajnikom :-)))) smijesno…ili Davora npr…cova ostavio dio sebe za Srpsku, a izdajnik..dok je Lukac naplatio svaku decu krvi

   Drz’te gace.. pocelo je
   Proces je ovo..ne ide sve za jedan dan..bitno je da se rezim upecao

  4. btw…jasna je tvoja aluzija na EUFOR, Draska sa dogadjajima iz 98e..
   No jasno ti je pajdo, da komentatorski raspolozena publika ne konta to, i ja preferiram sakom u glavu (sto bi rekao Ranko Amortizer)

  5. Највише спинују који нису рата ни видјели нити у њему били.Данас брату двојице погинулих бораца неко пише да му је профил лажан-са сигурне удаљености из Србије.
   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2445856242093215&set=a.103479922997537&type=3&eid=ARAWypRUQkjTOJ-nu0tnbvWbjUKv6tejdkvEc4j2MqGNPpDDL_HkT6Fg2mQBnUXOOczHkNnWAMAJTCK-

  6. Lako prepoznatljivo. Samo jos da ti poverujemo, da si Srbin? Odala te ova recenica „zlikovacko kriminalna tvorevina“.

 4. На овом простору имамо народе. Блиске, по много чему. И све нам казује да су то три рукавца истог извора.
  Неки су остали оно што нам преци бејаху, а имамо и потомке конвертита који су се у несрећним временима приклонили завојевачу. Тако бјеше, то нам је наше несрећна и чемерна историја оставила у аманет.

  Код овох других, тих потомака преобраћеника, имамо данас двије сорте људи.
  Они, како то велики Меша пише, замршени људи, који су до јучер били оно што би данас хтјели заборавити, а нису ни нешто друго, стали на пола пута, забезекнути, не могу више никуд, отргнути, а нису прихваћени, с нејасним осјећањем стида због поријекла, и кривице због отпадништва, неће да гледају уназад, а немају куд да гледају у напријед, зато задржавају вријеме, у страху од ма каквог ријешења.
  И те људе морамо разумјети, њихову муку, колико им то раздире и ум и душу, бити обазрив у разговору, и не стајати им на жуљ.

  Постоје и они други, који мржњом настоје ту своју муку потиснути, мржњом према оно што некад њихови стари бејаху, према извору који их је обликовао, и онима који нису пошли тим путем.

  И морају хранити ту мржњу, упорно, вјерујући да ће им бити души лакше. Ти су важни за овај текст, ти кампују по српским порталима, неки и на фронталу, и ти овакве текстове када се у Српској (или Србији) нешто ружно дешава, немири, разбијене главе, не пропуштају.

  Обавезно то пропрате злурадим и пакосним коментаром, представе се српским именом, Јово, Раде, Милан, Младен …., вјерујући да ће тако боље смутњу унијети, поентирају како „оваква“ Српска и овај народ треба и морају да нестану, или проричући (то они као Срби) „свом роду“ и нашој Српској црну будућност, вјерујући како ће њихове премудре поруке прихватити наивни.

  И њих морамо разумјети, тегоба је хранити онај црв мржње који се настанио у уму, а никако нахранити, велика тегоба.

  1. Aha..sve sam te razumio pajdo…Ako ne mislim kao ti onda sam turcin.

   Gledaj nesto..Svakako da na portalu ima turadije koja s velikim odusevljenjem gleda desavanja na trgu…I podrska iz Pederacije samo odmaze.

   Ne kapiras da mozda ima i Srba koji drugacije misli nego ti?
   Ili pak arogantno mislis da si ti i takvi pametni, a drugi su glupi i izmanipulisani. Bice da je ovo drugo, cijeneci tvoj kvazi-intelektualni stil pisanja

   OK.
   Mi smo glupi i izmanipulisani.
   No uprkos svojoj ogranicenoscu pokazacemo kako se rezim plasi nas ovako glupih.
   Prva bitka je dobijena.
   Drotovi tuku i guraju ljude, ukljucujuci penzose, i njihovu unucad.

   Arogancija ovakvih i slicnih rezima je uvijek bila okidac za njihov pad. Davora i njegovu malu ekipu ljudi na trgu su svi zaboravili, ali eto nasao se neki pametan u vlasti, i mislio da ce rijesiti situaciju. Bas kao sto si i ti pametno zakljucio da samo turadija ovdje podrzava Davora

   Proces je poceo. Na tvoju veliku zalost i ogorcenje..

   Vidimo se i danas kod hrama

  2. Дрого,можеш писати шта хоћеш заједно са овим аветима које су мобилисале убице и наручиоци убиства Давида Драгичевића.
   Полиција гази дјецу од 3 до 5 година по Бањој Луци?
   Остаје нада у Бонске овласти јер је народ застрашен мафијашким методама.
   Мафију на Нирнбершки процес све до једног а институције укинути.

  3. Која овлаштења? Ко ће их примјенити? „Валентин – усташки“ или LG (Life’s Good) Вигемарк? Манипулише се обема странама , више или мање. А ти који манипулишу имају циљеве које огромна већина не може схватити као што не може докучити ко то манипулише овим странама. Да ли је „манипулаторима“ стало до Давида? Да ли им је стало до Р. Српске и Срба? Није. Они користе све могуће за остваривање својих циљева. Користе онога кога су довели на власт и сачували га на власти као и све његове корисне (као и мање корисне) идиоте. Похлепнима на славу , власт и богатство се лако манипулише и то можда лакше него са обесправљенима , пониженима и гладнима. А када се те две групације сукобе „кајмак“ купи неко други.

  4. “Полиција гази дјецу од 3 до 5 година по Бањој Луци?
   Остаје нада у Бонске овласти јер је народ застрашен мафијашким методама.
   Мафију на Нирнбершки процес све до једног а институције укинути.“
   ++++++++++++++++++
   И шта је било када си се пробудио?
   Упишкио се од милоште?

 5. Када се народ у ФБиХ дигне једне прекипјеле вељаче, па стане палити и рушити по Тузли и Сарајеву због стања у које су их политичари довели, у РС-у и Србији сви на ногама: „Ово хоће да руше Српску!“
  Када се народ окупљен око Давора, којем је доста више корупције, зла и бахатоати режима, подигне против приватизованог „система“: „Ово хоће да руше Српску!“
  Јеботе, да неко прдне у Америчком велепосланству, то би јамачно било:“Рушење Српске и њених институција!“ А наш народ би рек’о:“Слабом ентитету и длаке сметају!“

  Сасвим је извјесно да ће се Република Српска – њене институције и њен систем – након дужег времена урушити саме од себе, и то логиком исцрпљивања од стране оних који су је зајахали и све приватизовали, премрежили корупцијом и непотизмом и цуцлају да јој и сламком крв и душу попију, а не, тобоже, неким наглим и насилним револуцијама и смјенама. Зато свако коме је стало да РС нестане не треба ништа дирати, не петљати се и треба досљедно испоштовати резултате избора. Нема РС довољно социјалне снаге и виталности, интелектуалне супстанце и младалачког заноса за такво нешто, летаргија је прејака, хонорарисани медиокритети шире и згушњавају маглу својим заумним причама и идеологијама… Него слиједи лагани економски, привредни, друштвени, културолошки, морални, демографски и политички шат-даун…

  И због тога не треба сад превише шизити, бјесомучно пљувати и нападати ону шаку беспомоћног народа којем је још само мало људског достојанства преостало, који не може да се тек тако помири са истином и судбином, па хоће макар да врисне и покаже да је жив.

  1. Da. Slazem se s vama Osmane.
   Shot down je neizbjezan, pa makar sutra Hose Muhika dosao na vlast u Srpskoj
   Jedino sto zelim je da shot down bude brz i bezbolan, jer je onda mozda i restart moguc

  2. Oooo, Sabahud’ne, islamo-fašistički merhametli vehablijo. Maksuz selam, hairli bAlijetino! El-hamdullillah, naci-fašistička BOTino! Vallah-illalah, hairli talibane!
   STFU, HALF-BRAINED FEEBLE-MINDED RETARD. SUCK ON MY GREATER-SERBIAN ONE-EYED JACK, AND THEN LICK MY HEAVY & HAIR(L)Y GREAT SERBIAN BALLS OF FIRE!
   CRAWL BACK TO THE SLIMY ROCK UNDER WICH YOU’VE CREPT OUT, YOU SLIMY PERFIDIOUS ISLAMIC WORM!
   Evo, sa’će, pravda za Dejvida, Davida i Džavida, Sabahud’ne! I k’ tomu još i reforma policije, i MAP i eUroatlantske NATO integracije, i unitarizacija, i centralizacija, i jedinstveno školstvo, i tekst himne, i na kraju ukidanje Dana Republike Srpske… Što god poželiš, tokmače islamo-fašistički! Evo, samo što nisu, retarde. Samo još da se iskrca Šesta fljota, „Otvoreno društvo“, pobjegulja Vasković, Puhalo, Bursać, Debeli Aca, Hadžifejzović & Co., da dooodro izbombarduje mrske SrboĆetnike i Ćafire! Sabahud’ne, ljigava bAlijska pederska gnjido & BOTino, što činiš ovdje, bolan ne biJo? Baviš li se ti ičim drugim u svom bijednom životu, osim što po srpskim portalima, izigravaš tajnog Bakirovog (h)agenta i podstičeš Srbe na međusobne obračune, krv i bratoubilačke sukobe? Još ste žedni srpske krvi, fašistički talibane? Diši malo Sabahud’ne, vehabli Scotte. Imate vi u svom islamističkom bej-Ha Kalifatu i previše problema da bi se non-stop bavili Srpskom i Srbima. Odgmiži do kamena ispod kojeg si ispuzao, podmukli, perfidni ljigavi crve. I zapjevaj: Ćudna jada, od Saraj’va grada?! Grebeš bosnu, koja zemlje neJma! I poselami Sabahud’ne, merhametliju SejdAliju Sejdu El-hamdullillah Halal-Komšića!

   Od Kak(a)nja pa do Trebevića KALIFAT je SejdAlije Sejde Halal-Komšića! 😉

 6. Раније сам, због губитка дјетета, разумијући кроз шта пролази, имао обзира према овом типу који експлоатише смрт властитог дјетета и од те трагедије је направио ријалити.
  Pa izbjegavam da ponovim rijci koje je Davor izgovorio:
  Da ti Bog da takav rialiti u tvojoj kuci, vec samo konstatovati da ovaj slucaj nije poprimio ovakve razmjere ne bi svi mi bili svjesni u kakvoj zemlji zivimo i ko nas vodi.Bar je strana pomoc u ovom slucaju nesto pozitivno donijela – spoznaju kriminalne hobotnice ….

 7. Pravda.
  Pravda.
  Davora nam je nebo podarilo.
  Ubili su Davida, nije tajna zašto. Poznato svima.
  Nisu računali da je krajnje vrijeme da Srpska iznjedri Junaka koji stade ispred svoga naroda i krenu u bitku za slobodu svoga roda i naroda. Sva ona specijala pod kju kju kapuljačama mu nije bila ni do gležnja.
  Izvukao je iz silnika i drznika svu nemoć na čistac , pred njim im klecaju koljena, neda im ni sekund mirna sna bez opijuma. Živ i zdrav bio junače.
  Smrt fašizmu- sloboda narodu

  1. Odlicna ideja..zivo me zanima background tih patriota
   ono..odakle su, u kojoj su jedinici sluzili (oni ili njihovi ocevi)..gdje su zaposleni i slicno

   Ako pak pozivas na bratoubilacke sukobe, Srbe na Srbe, to ti se nece ostvariti pajdo
   Protest je bio i ostace nenasilan..pa makar nas tukli

   Oh boze..kako si tup pajdo… jesi li procitao ikad ista osim Jezeve kucice?
   Probaj nesto od Dzina Sharpa..onda mozda shvatis

  2. „Kratko i jasno:
   Ajmo ih rusit !!“

   Де пресабери се. Позиваш на рушење па онда говориш о ненасилности. Не позивам на братоубилачке сукобе, само предлажем разбијање лабрња идиотима попут тебе, да се дозовете памети.

  3. Ajmo ih rusit je pjesma jednog rep benda…Nadjes na netu i preslusas
   jbg, znam da su Goce i Zare vise po tvom ukusu

   Da si bar izguglao sta sam ti predlozio, znao bi razliku izmedju rusenja i rusilackog
   Elem, sto se tice labrnje, za to ce ti biti potrebno malo vise hrabrosti nego za tastaturom

   Mozes me naci skoro svaki dan na skupu PzD…
   Da, bas taj, kojeg vidis i kazes..jbg, salio sam se..nisam mislio bas na razbijanje labrnje, nego figurativno

  4. Dodje mi da se spakujem iz Beograda, da potrazim ovog Koleta i da mu ja ocitam bukvicu? Bar za sada, ono sto nije dobio od policije?!

 8. Много сте јаки, кладим се да вас је више од половине испод 20год.
  Сине, кад кренете да правите нереде на тргу и позивате на цивилну непослушност, сјетите се своје прве туче у којој се онако момачки “попуш..и”, е тако пута 10 ће баје да крену и да туку, да вам дају до знања да је та иста Република, за коју су се наши очеви, браће и родбина гинули, света, и да ова власт на коју сикћете не узима и не отима него свом снагом брани да ви исти сутра робови туђинцу и вазалима у Сарајеву не постанете!

  Само дођи те Бранковићи! Неће полиција да вас туче него ПАТРИОТЕ ове земље Српске!

  1. Pajdo..o cemu ti svega ti
   pa nismo mi pravili nerede..vise od 250 dana se mirno okupljamo..
   Policija je upotrebljavala silu nad gradjanima

   I za tebe vazi isto, rodjace… kao i za onu tackicu
   Kad se ‘patriote’ okupe jedva cekam da vas vidim

 9. https://m.facebook.com/people/Samir-Cela-Sadikovic/100013415145383

  Ево ових пајди чија правдољубивост се може поредити са терезијанством. Овдје се више не говори о покојнику, ни са једне стране. Не треба ни говорити, да се не скрнави. Али, јасно и гласно треба рећи да су ови што се окупљају микс малоумника, злонамјерних људи, интересџија, неостварених ликова и клошара. Патриоте треба да сачувају полицију и ствари узму у своје руке. Онда нека се сликају по Сарајеву и Бугојну и нека кмече да су изгеноцидисани.

  1. Ко је од вас спреман стати раме уз раме са оваквим ликовима да тражи „правду“, напада полицију и руши уставни поредак РС?

  2. Ja sam vise puta i ovdje (bas u ovim komentarima) govorio da nam turadija ne treba

   I sad ti to meni poturas, kao ja sa njima ..Pajdo, ja sam se sa njima tukao od Igmana, preko Treske, Trebevica, do Nisica.. Jebem i tebe i njih

   Smijesno i bijedno

   btw..odoh na trg…ocekujem da mi pridjes i razbijes labrnju

  3. Треба ли ти или не не знам ја, али раме уз раме стојите. Ево ме већ 40 минута поред сата…

  4. :-))))

   pored sata stojis????

   Kako si to uspio kad panduri nikom ne daju tu prici?

   Da…da…internet ratnik… i tata ti je sigurno bio kao direkotor na radnoj obavezi u nekoj od propalih krajiskih preduzeca tokom rata…

   Ajmo sad mrs… turim lijepo internet ratnike na ignore i ne sikiram se.. ha ja

  5. Дечко, према процјенама спадаш у групу наивних и заведених а не злонамјерних, једино из тог разлога ти скрећем пажњу, немој да се осилиш превише у својој наивности. Свако добро.

  6. pajdo..pa nisam se ja osilio..ti si prijetio razbijanjem labrnje, a ne ja.
   Nemoj ti mene svrstavati rodjace ni u sta, jer me ne poznajes

   Nabijem i tebe i procjene i tvoje savjete na kurac..

   Odakle ti obraz da se javljas, kad si uhvacen u lazi? Cuj cekao me frajer kod sata…ono..cuo da se ljudi cekaju kod sata, no kao za qrac veceras tu nije moglo jer panduri postavili kordon.. a ti ladno napisa cekas me

   Patriota pravi…nema sta..buducnost Srpske je sa takvima osigurana

  7. Пајдо, прочитај још једном све моје поруке. Ако можеш нађи и неки снимак трга да видиш да ли је неко стајао поред сата. Па онда још једном размисли о свему.

  1. У којем смислу?
   Да будеш марионета режима ко Мадуро од Милића или чекаш да те народ донесе на власт ко Коштуницу, да те пробуде и обавјесте да су срушили режим.
   Као хуманисти дао би ти да им носиш цијанид да се сами трују да не прљају гиљотине и електричне столице.

 10. Ко су све учесници, подржаваоци и сљедбеници мајдановско-сорошевског ПРОЈЕКТА за урушавање Републике Српске ПзД?

  https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=321129

  *** ЗЛОЧИНЦИ НАД СРБИМА УТЈЕРИВАЧИ „ПРАВДЕ“ (за Д.)? ***
  (26/12/2018, „Инфосрпска“ )

  Самир Цела Садиковић, командант 4. Батаљона бугојанске бригаде такозване Армије БиХ, вишеструки злочинац над српским цивилима и српском дјецом, који је све вријеме, заједно са својим саборцима из бугојанске мусиманске бригаде, редован учесник протеста Покрета „Правда за Давида“ поново се данас огласио преко друштвене мреже Фејсбук, називајући министра полиције Републике Српске Драгана Лукача ратним злочинцем.

  „Добро јутро најхрабрији људи, добро јутро моја Бањалуко. Овом приликом да поручим ратном злочинцу и убици Лукачу да сам дошао кући, може и мене да хапси, јер и ја сам Давор Драгичевић“, пише на Фејсбук профилу окорјелог злочинца над Србима Цела Садиковића, преноси портал „Инфосрпска“.

  Уз фотографију на којој је загрљен са Давором Драгичевићем, а која је објављена уз тај скандалозни текст, Садиковић сада још и пркоси Србима које је до јуче немилице убијао, наводи портал „Инфорспска“.

  „Тако нам је Покрет „Правда за Давида“ изњедрио злочинца из својих редова који српског јунака Драгана Лукача назива убицом и ратним злочинцем. Толико о Покрету „Правда за Давида“, о правди, о солидарности… Тек толико да се зна“, истиче се у тексту који је објавио овај портал.

  1. Оооооо, Сабахуд’не, акшам хаирулах, ретардирани мерхаметли исламо-фашистички имбецилу!? 😉
   ОД КАК(А)ЊА ПА ДО ТРЕБЕВИЋА
   КАЛИФАТ ЈЕ СЕЈДАЛИЈЕ, СЕЈДЕ
   ЕЛ-ХАМДУЛИЛА ХАЛАЛ-КОМШИЋА!

   ЋУДНА ЈАДА ОД САРАЈ’ВА ГРАДА?!
   БОЛ БОЛУЈЕ БАКИРОВА БиХба,
   БОЛ БОЛУЈЕ НИКЕМ НЕКАЗУЈЕ!

   НЕ БИ С’ЈАЛА ‘ВАКО ЈАРКО
   ОВА НАША ФИЛЂАН-АВЛИЈА
   ДА ТЕ НИЈЕ ВЕХАБИЈСКИ БАБУКА НАШ
   бАлија!

   STFU, YOU HALF-BRAINED FEEBLE-MINDED RETARD!
   SUCK ON MY GREATER-SERBIAN ONE-EYED JACK, AND THEN LICK MY HEAVY & HAIR(L)Y GREATER SERBIAN BALLS OF FIRE!
   CRAWL BACK TO THE SLIMY ROCK UNDER WICH YOU’VE CREPT OUT, YOU PATHETIC SLEAZY PERFIDIOUS ISLAMIC WORM!

 11. Шта ти је мајсторлук!?

  Један новопечени СДП-овац, београдско дете, у тренутку док полиција прилази Бореновићу и Станивуковићу разгаламио се:“Ало бре, ало бре…“

  С обзиром да је београдско сдп-дете окренуто леђима, са снимка се не може утврдити да је то његов глас и тада И.Ф-у “пада на ум“ да тај снимак покаже Давидовој мајци и на основу њега она наивно изјављује да у БЛ има полицајаца из Србије јер она вјерује И.Ф.

  И дошло до тога да и сам Вучић мора то демантовати.

  1. Ајде говнару, разгули!

   Најбоље да опет расправљамо о теби и твојој болести.

 12. Гдје се ти нађе у овој мојој констатацији, апсолутно се моја реченица не односи на коментаторе, напротив.

  Постоје три необориве чињенице.

  Прва чињеница је да су они који бране власт у много случајева у праву, друга чињеница је да су у много случајева у праву и они који власт нападају.

  Кад погледам ко све и како брани Српску, па опет кад погледам ко оправдано напада власт, а ко од њих ради по задатку ментора, долазим до треће чињенице, НЕМА НЕВИНИХ НА ОБИЈЕ СТРАНЕ, то дугорочно никако издобрити неће..

  Баш због тога и новог времена, одговорно тврдим да тренутно Српска плаче за образом, памећу, патриотизмом и визијом Лазаревића, тачка.

 13. Власт бране потпуно ментално болесне особе које се крију и пријете сигурни у злочиначке намере режима који је свим срцем стао уз убице Давидове.
  Основни проблем нашег друштва је то што Америци треба тај злочиначки српски талог изгмизао из комунистичког легла зла.
  Као што су рушили џамије,пљачкали,убијали,силовали по налогу и одобрењу Америке тако их је Америка поново инсталирала као “ дашак свјежине“ а Српски народ је постао талац и жртва истих сила и злочинаца који нису кажњени ни за 90-те.
  Иако је наша земља најљепша мора се ићи одавде јер је читав овај простор на мапама означен као екс комунисти.
  Нисмо успјели 9. Марта, нисмо ни 5. Октобра па неће ни див јунак Давор.
  А ови што живе за убице, што им је нормално да полиција Републике Српске гази интервентном дјецу нека знају да ће сигурно једног дана заједно са целокупном већином која себе зове српским народом тешко страдати,нека знају да они нису српски народ него УДБА-шко злочиначки задојени смеће које је Америка искористила и одлучила бацити.

 14. STVARNO BOGATSTVO: Više od 400 miliona KM

  Dodikovo bogatstvo višestruko je veće od ovih šest miliona koje je prijavio Centralnoj izbornoj komisiji. On je jedan od najbogatijih ljudi na prostorima bivše SFR Jugoslavije, a, bez sumnje, spada među tri najbogatija političara u regionu. Vrlo teško je procijeniti njegovo bogatstvo, ali sigurno nije manje od četiri stotine miliona maraka.

  Prema svim raspoloživim podacima, bogatstvo je stekao na, najblaže rečeno, kontroverzan način, maksimalno koristeći tri premijerska i tekući predsjednički mandat. Svi članovi Dodikove porodice su milioneri: sin Igor, kći Gorica, brat Goran, otac Bogdan, zetovi i stričevi rođaci.

 15. Коле, како рече негдје горе злочиначко смеће да си ти заведен али добронамеран режим ти је одмах украо ник и на РТВ БН величају злочин,бране лик и дјело убица,бране институције.
  Ако те сломе психички да знаш да су ти тачкица,упитник, и остале авети поплочали стазу до мјесеца.
  Најплеменитији циљ борба за Републику Српску је обесмишљена,та Српска слободе је нестала.
  Имаш само режим, полицијске пунктове са лизалицама и дугим цијевима и пропагандом уплашену и озрачену стоку.
  И оно најважније,код сата стоји агент провокатор.

  1. Hvala Djomla na llijepim rijecima
   Mogu na portalima da pisu sta hoce. Mogu i da rade sta hoce
   Ali ne mogu dokle hoce

   Ovaj rezim je sam sebe osudio na pad, prije ili kasnije. Matrica pada je pokrenuta, najvjerovatnije od polupismenih UDBAsa.

   Mnogo jaci i organizovaniji rezimi su padali nakon kulminacije nezadovoljstva gradjana, a da ne padne ovaj smijesni rezim. Ono sto mene rastuzuje je sto sa padom ovih rezima nije doslo do sustinskih promjena, izuzev u Gruziji. Gruzija je bila i ostala izuzetak jer je Misha Sakashvili bio beskompromisan i zemlju prebacio direktno iz 19 u 21 vijek.
   U svim drugim slucajevima rezimi su zamjenjeni tehnokratama, istim ili slicnim bivsim rezimima. I sve te zemlje su ostale u blatu.

   Nisam slijep, i mi cemo ostati u blatu, kad rezim padne, jer nema ko da iznese sustinsku promjenu u stavovima i glavama ljudi.
   No, psiholoski gledano, bolje je da ventil nezadovoljstva naroda proradi na padu rezima (i dolasku manje ili vise slicne oligarhije), nego da se ljudi izmedju sebe gloze zbog nezadovoljstva.

   Sto se tice botova, ovih internet miseva, Udbasa i slicno, neka ljudi rade svoj posao..ha ja…meni ne smetaju..dobro je sto ih ima, jer se njihova ogranicenost moze iskoristiti kao oruzje. Posto nemaju dodira sa nezadovoljstvom, onda i ne shvataju da je njihov rad beskoristan, naprotiv, motivisuci je za nezadovoljnog borca VRS, penzosa, ili kasirku iz Maxija, da izadju i pridruze nam se. I to su uradili sinoc.
   Nisam ocekivao toliko ljudi.
   Nisam ocekivao ni toliku energiju. Kontao sam, hladno je..sad ce Nova..derneci i to..
   A ono rijeka ljudi spremna da stane ispred kornjaca
   Svega..od bakica i dekica, do njihovih unuka, navijaca Borca, Zvezde i Partizana, djevojaka koje rade po kladionicana, momaka koji nemaju sta da rade nego da budu u kladionicama, urbane gradske raje, maconja sa Manjace..svega..
   Sve ijedan sloj drustva je bio zastupljen..osim naravno onih koji rade u institucijama.. i ovih internet patriota
   Turadije, ove koje nam spocitavaju da dolaze iz Pederacije, nisam vidio..ne znaci da je nije bilo…Umjesto sto bije narod, neka policija postavi punktove na putevima Srpske i nek vraca balije nazad, ako misle da ih ima..

   U svakom slucaju..gotovi su 🙂
   Upecali se
   I to je najvaznije

  2. Неко се јесте упецао, али нисам баш сигуран да је у власт та којој се случио тај десај.

   “Рашћишћавање“ Трга Крајине се не врши због прославе Нове године, Зимзограда или нечег сличног него због прославе Дана Републике 9. јануара.

   Додик је искористио последњу прилику која му се пружа да помјери Драгичевића са трга.
   О томе да је искористио грегоријански Божић сви већ трубе навелико, али мало ко помиње зицер који му је уочи поменутог Божића намјестио сам Давор Драгичевић.
   Његова посјета Комшићу је дошла као кец на десетку јер Додик врло добро зна да, иако је мајоризовао Хрвате, Комшић не ужива никакав углед код Срба, а просјечан Србин га перципира као већег непријатеља Републике Српске него што је било ко са сарајевских миндера.

   Тај зицер је узрок малом одзиву грађанства јер је чињеница да ових дана у сваком моменту у центру Бање Луке имамо неколико хиљада грађана, тако да је веома тешко утврдити колико ту има протестаната, а колико случајник пролазника попут мене који је са веома мале удаљености посматрао и слушао оно “Ало бреее“ из уста новопеченог есдепеовца које је приписано полицији. Ту је занимљиво и присуство радозналих мајки са дјецом које су посматрале како игра мечка и неодговорно довеле сопствену дјецу у опасност не схватајући да је ово риалити уживо и да овдје учесници истог могу искочити из телевизора и прегазити дијете.

   Праву мјеру је показала вечерња шетња око 1000 људи. Тај број може само падати јер се већ кристалише чињеница да је прави вођа ових протеста Ифет Ферагет који је неопрезно позвао Лукача на оставку иако то са његовим послом за који је ангажован нема никакве везе.

 16. Мислим да ће ови протести спласнути, али Додик мора бити свјестан да велики број људи којима је јасно да је Драгићевић несвјесно пристао да буде маљ у чаршијским рукама којим се жели утући РС, жели истину о случају Драгичевић.

  Не може Додик рећи да је она конференција за штампу била грешка, а да за ту грешку још нико није сносио одговорност у МУП-у. Видљиво је да и тужилаштво аљкаво или никако обавља своју дужност, а недлежни (ту Додик није надлежан) ништа не предузимају да се неко због тога позове на одговорност.

  Уколико се убрзо не утврди истина о случају Давида Драгичевића, а не предузме се ништа против неодговорних или неспособних, Додик ће се суочити и са протестима и оних који данас јасно виде да се иза тренутних дешавања крију намјере укидања МУП-а РС.

  Међу њима ћу бити и ја јер сам свјестан да те протесте нису способни изнијети распаднути СДС, кловнови из ПДП-а ни београдска деца, а опет не могу бити миран да су на важним положајима у МУП-у људи који су неспособни, а камоли да гледам да тамо има сумњих фаца.

 17. Proljece je 13. u decembru

  proljeće je čak i u decembru
  trinaestog
  ili bilo kog drugog
  proljeće stoji iza barikade
  s podignutom rukom
  zar sumnjaš u svoju djecu
  misliš da ne pamte
  kaži
  da li te pitaju za put prema nebu
  cijena je sigurno visoka
  kaži
  da li te pitaju s bijesom u sebi
  ne tajeći ništa
  ne htijući mnogo osim života

  o čemu razmišlja obrisano lice
  između dva osmijeha
  i nakanom tamnijom od noći

  o čemu razmišlja dok zuri u tvoju ženu
  stvorenje niotkuda

  možda te provocira

  1. хехехе,

   слушају се сарајстанске радио-станице, јел?!

   Јуче је готово свака радио постаја у муслиманском дијелу ФБиХ по неколико пута пушћала ову пјесму у нади да ће створити химну протеста.

   И будаласти Распућин се навукао…

 18. Наде оних којима је до “петог октобра“ у Бањој Луци морају спласнути јер ситуација није ни близу слична.

  Ево битних разлика:

  а) Пети октобар у Србији се десио након што је Милошевић одбио да призна изборни пораз и због тога је опозиција имала веома легитиман разлог да га силом развласти.
  Код нас је изборни пораз одбијао признати опозициони Вукота Говедарица и нешто краће и ПДП.
  И сад, тек неколике седмице по признавању пораза ПДП и Вукота траже, крутејебо, ослобађање окупираних институција.

  б) Највећи проблем “петог октобра“ у Србији је тај што није било “шестог“.
  Да се хипотетички деси сличан сценарио у РС, питам ко би био тај који би направио “шести“ октобар. Народ је на изборима јасно показао, свјестан свих мана тренутне власти, да је и таква, корумпирана и криминализована у доброј мјери, сигурнија заштита него што су то кловнови из ПДП-а и СДС-а.
  Опозиција никако да схвати да народ у РС много више ставља на коцку него што је то било у Србији. Народ у Србији је био свјестан да је Милошевић изгубио све што се могло изгубити, чак и више од тога, а да је Додик у једном моменту одбранио оно што се и данас напада, надлежности РС, МУП РС, и сама РС и да се има шта чувати.

  Многи потцјењују народни инстинкт ка самоодржању и не треба се бити много писмен, начитан, информисан и образован, а не схватити да “забринутост“ чаршије, усташије, сорошије, мултикулти необавјештених пијандура са улица европских престоница, нема везе са правдом за Давида, него са нападом на институције РС. Народ то препознаје и већ је сада јасно да од овог протеста нема ништа.

  Једино се бојим неког већег инцидента јер је увезена, на Блиском истоку добро увјежбана тактика, са истурањем дјеце испред полиције. Уосталом то смо могли видјети и код нас приликом покушаја имиграната да пробију гранични прелаз код Кладуше када су истурили дјецу пред кордон.
  Тог сценарија бојим, знајући да су Срби осјетљиви на страдање дјеце.

  1. Gledaj druze.. ne kapiram zasto ne ulazis u sustinu.. 5.oktobar, Majdan, Revolucija Ruza i ostali dogadjaji su razlicite manifestacije nezadovoljstva vecine. Svaki od njih je sebi svojstven bio, sa svojim posebnostima.
   5.oktobar se ne moze i nece desiti na slican nacin u BL, jer prosto nista nije ni slicno kao sto je bilo u BGD. Stoga, ne kapiram zasto pises o njemu..irelevantan je, kao i svi drugi prevrati

   Sustina je nezadovoljstvo naroda. I to srpskog..obicnog… od taksiste, do radnika u kladionici, pekoteci, na trznici, borca VRS, penzosa, nezaposlene omladine.. PzD je samo objekat ispoljavanja frustracije obicnog naroda/
   Mrzi me da komentarisem Drogino pisanije o kategorijama ljudi koji podrzavaju PzD jer covjek ne zna sudbine hiljada ljudi koji su juce protestovali. Ali, ajd…neka misli da je pametan

   Tacno je da opozicija nije u stanju da artikulise ovo nezadovoljstvo, ali je isto tako tacno da se vlast nece odrzati do slijedecih izbora

   Ne slazem se da se vlast nije upecala..Upecala se, jer su svi zaboravili Davida, a sad umjesto 20 ljudi, imas 2000 ljudi svaki dan. I naravno da je pitanje dana kad ce novi incident.
   Buduci da policija, da ne govorim o tzv strucnjacima iz bezbjednosti, nije naucila nista o upravljanju ovakvim krizama (osim pendreka u glavu, sto samo koristi pristalicama nenasilnih pokreta), za ocekivati je pogorsanje situacije umjesto splasnjavanja (kako ti velis). Ali ajd, vrijeme ce pokazati..mozda bas 9.januara.. Umjesto Dana Srpske, mozemo imati opet Dan gazenja bakica i unucadi. Nisam siguran da Mile to zeli, ali eto zna Ceranic bolje

   Ne znam ko moze opravdati akciju policije spram ljudi na trgu, narocito prema djeci.
   Pa jel kriva baka i unuk, ili kornjaca koji ih gazi?
   Cuj Dodika, sta su trazili tu kad je policijska akcija u toku?
   Pa jel bakica znala za akciju unaprijed? Jel mogla ocekivati da ce je kornjace gaziti sa sve unucima?
   Pretjerana sila policije se vraca kao bumerang..i uvijek ce se vratiti..Ali, ajd, zna Lukac bolje

   Slazem se s tobom u ocjeni da li je vaznije da se skine par kriminalaca iz vrha MUPa Srpske (na celu sa ministrom), od stabilnosti Srpske.
   Bice da su barabe uvezane i da drze jedno drugog za jaja, uprotivnom ostavka ministra uz tamnicenje nesposobnih i bahatih Ilica, Culuma i ostalih, bi lako rijesila problem

   Zasto se igrati vatrom kad je lakse kriminalce otpraviti u zatvor i mirna Srpska?

   Ovako..ostace nemirna..i kulminirace prevratom prije ili kasnije..

 19. Има нешто занимљиво када су текстови на ову тему у питању. Ту се распламса дискусија, но коментатори, а ту мислим на оне који подржавају ову секту ПзД, додуше различитим мотивима вођени, и не прочитају текст, па ти постови баш и немају додира са текстом који коментаришу.
  Додуше, кривица је аутора, текст јесте добар, баш добар, садржајан али брате користи превише сложених реченица, превелики напор за закржљали мозак ових коментатора, није до њих.

  Како написах, ти коментатори (значи мислим на оне који подржавају ову секту ПзД) су вођени различитим мотивима.
  Ту су они који нагињу опозицији у Српској, њима је важно да се таласа и „изокола“ удара по мрском режиму, и није важна позадина приче.

  Ту су ови из ефбиха, умова заробљеним у 90им и никако да мрдну, заробљени и у свом анимозитету и према Српској и свему српском, ти су баш активни, а како сам већ написао, имају се обичај потписати српским именима, представити Србима, на њихову жалост брзо се разоткрију јер се са теме брзо прешалтају на мантру удомаћену у ефбиху, о порушеним џамијама 1990их и сличне премудре сарајшехеранске бајке.

  Ту је и трећа група, недовршени људи незадовољни својим животима, и ти траже било шта лоше у друштву, држави, граду, процесима који се дешавају, како би нашли изговор прије свега себи и како би оправдали своје незадовољство.

  Ту је и та подршка из ефбиха, скупови подршке сарајевске махале Бањој Луци, под плаштом солидарности (ма ја, они као солидарни, јашта) брзо се провуче прича, мантра о заједничкиој БиХ, „ајмо рушити блентитете“, и медији у ефбиху дају опасну подршку овој фарси за Давида, а у коментарима превладавају постови типа „тако је Даворе (или подршка Даворе), ајмо заједно рушити геноцидну“ и слични, таквих је 90%. За неупућене, под геноцидном мисле на ову нашу Српску.

  Мислећим људима је ова сама подршка, солидарнст и турбоемпаија из ефбиха довољна да схвате куда ова прича води, но проблем је што у овој секти ПзД и људима који им дају подршку нема оних који мисле својом главом, а и реално, лакше је мислити туђом главом.

  Симо је разоткрио дилему која опасно сврби ове у ефбиху а и неке продане душе у роду нашем, зашто баш сада, на овај дан. Ту су протурили и бројне теорије (мислим то, зашто сада и зашто на овај дан), редом бесмислене наравно.
  Наравно да мотив није ослободити трг за Зимзоград или дочек нове године, и наравно да је једини мотив, обезбједити на вријеме да се Дан Републике обиљежи како доликује и како је то већ годинама. А ту би се ова инструисана руља на светилишту испред Боске својски потрудила да оскрнави то обиљежавање. Вјероватно ће и овако покушати, о том потом.

  За сада су ствари под контролом. Како ће даље ићи ријалити Драгичевић (мало их хандре ове промјене) остаје ?.
  Ово их је пореметило, уходали су се, сада ваља осмислити нове перфомансе, мало је глупо понављати ове шетње гдје на крају корисни идиот легне на смрзнуту земљу или блато, ваљда му неће пасти на памет да скочи у Црквену или Врбас, или позове грла која га прате да и они скоче (а каквих пацијената ту има, има их који ће скочити).
  Видјећемо шта ће бити, важно је да се смире страсти.

 20. Да не понављам шта мислим о коментарима који садрже „хе , хе“ ; „ха , ха“ ; „хи , хи“.
  Одрастало се и стасавало уз Штулића (гледало и пробе бенда). Слушала „101“-диница , наравно ондашња , урбана и то све док су неки продавали паприке и купус. Сарајстанске станице сада слуша „велики баја“ са све „арлаукањем“ са минарета (ваљда сам добро написао , не разумијем се у то као „баја“).
  У термину жеље , честитке и поздрави ево још једне Штулићеве , ‘нако да се нађе :

  Kurvini sinovi

  Iza prozora nemirnog sna
  osjecam njihove sjene
  gledam kako kroz zidove plesu
  kurvini sinovi

  Zatvori gubicu nije vrijedna zanata
  istresi gorcinu do kraja
  na strateskim mjestima njihovi ljudi
  kurvini sinovi

  Ref.
  Lutke od krvi i bez trunke ideja
  ubice na cesti
  losa noc, bjezim iz grada
  oni dolaze

  Kurvini sinovi

  Otisao sam daleko od krajnjih granica
  more je uzimalo od neba
  na drugoj strani znaci oluje
  vidio sam kako plaze u tami

  Hladna noc pred velike dogadjaje
  ne zelim vise da se sjecam
  znali su gdje ce me naci
  kurvini sinovi

  Ref. 2x

  Kurvini sinovi

  1. Одрастао јеси, али одрастао ниси. Ништа ти од Штулића ниси схватио.

  2. A šta da radi jadan narod, Džoni?

   – Šta jadni narod, jadni narod, narod treba da se organizira kao što smo se organizovali prije pedeset godina i da se bori.

   A, ako je narod gurnut u to?

   – Ma, šta bre? Nije gurnut. Zašto ja nisam gurnut u to? Zašto ti nisi gurnut u to? Šta bre, jadni narod. Svako ima glavu, nek misli, nek’ se organizira. Ko bre, ko će da mu sređuje, bog? Boga nema. Ko?

   …proglase ga odmah izdajnikom roda svog ako kontaktira sa bilo kim drugim.

   – Pa nek’ ga proglase. Pa šta? I ja sam kod kuće izdajnik. Ne zbog toga, nego zbog toga što sam se odmetnuo od svojih korijena, pa šta. Baš me boli! Jesam, pa šta?
   Još nešto bih rekao kad je riječ o nacijama, po meni, osnovna stvar je da čovjek bude sam po sebi slobodan, a nacionalnosti i sve ove stvari, familija i ime to je njegova privatna stvar. Čovjek treba da bude slobodan, da zna šta čini i da zna za šta se bori i za šta živi. A ovo su sve umjetne kategorije. Entiteti koji su konstruisani da bi ovi dalje mogli da manipulišu. Da upravljaju, da izmišljaju. Sutra će da izmisle Kineze ako treba da i dalje njihova guzica bude gore.

 21. Kole griješiš Omladina koja neće doći zbog „Balija“ nisu patriote nego nacisti ili najblaže rečeno nacionalisti. Kad su Ljubu Miloša istražitelji OZNE pitali otkud tolika mržnja odgovorio je „Zato jer su nas tako učili“ A i danas je tako već 30 godina mladi naraštaji se uče da mrze sve što je drukčije a pogotovo ono što je malkice drukčije i time nam čine medvjeđu uslugu. Ne kažem ja da treba da miješani brakovi odma dobiju stan, posao itd ali Murizu je ubijen sin kao i Davoru i po meni je logično da su zajedno. E sad ne kažem ja da komšo a pogotovo riđobradi nemaju neke svoje ciljeve ali ko je to od političara bez ciljeva došao na skup?? I po čemu je to Komšo veća štetočina za srbe od MD pa bogami i „opozicije“ RS će zauvjek napustiti ili se nikad neće roditi veći broj stanovnika zato što je guslar htio da se malkice igra fer pleja nego što ih je stradalo od Komšića. Poslovica kaže da je bolje imati pametna neprijatelja nego glupa prijatelja a Komšo je upravo to.
  91 je bila naša greška i greška svih iz ex YU i time se ne treba ponositi a jedan od dokaza je što se naši čim izađu van ponašaju kao da ništa nije ni bilo i jedan iz „škutorije“ mi je rekao da mu je u njemačkoj najviše pomogao srbin iz BL a hebo mu je majku njegov iz Ljubuškog. Ako si i ti od ovih mlađih što pamte samo mržnju pročitaj koji članak kod Milana Milenkovića pa će ti biti jasnije. Suština i jest da se on lako dogovori sa Čovićem i riđobradim a kad ti odeš na skup sa „balijama“ onda si izdajnik i sve dok imaju monopol bit će nam ovako. Nije sve baš jednostavno puno toga ružnog se desilo ali
  kad odeš u Sa pokušaj zamisliti da je od ljudi koje sretneš na ulici svakom desetom poginuo Član uže porodice, Svaki 100 je rvi a možda si sreo i ženu na kojoj je bila redaljka u Vilinoj Vlasi pa ćeš skontati da su ljudi vrlo tolerantni ali problem su „mangupi iz naših i njihovih redova“ koji za velike pare svađaju narod.

  1. OK..razumio Mica
   Srbo-fasisti-nacisti i ostala gamad..da..to smo mi

   I jebemo ti mater gradzastansku..
   Aj sad odjebi i ti i slicni tebi

 22. „Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je danas da će, ukoliko uskoro ne bude tužilačke odluke u slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, pozvati građane na proteste pred banjalučko Okružno javno tužilaštvo.“

  Говно издајничко, оно би хтјело да руши институције Републике Српске! Већ се најео башЋаршијских туфахија и хурмашица па би укидао Српску и правио неред, пашЋе! Сиктер од Српске, продани шејтане!

  Јел’де?

  1. Pa bas zato Mile i proziva..
   Ono..kao mi glupi.. Ne znamo kako to fercera
   Tuzilac Lepir je sam izjavio da ga je Lukac zvao da adaktira istragu ubistva
   Bas ga savjetuju dobro, u pm

   Mile, pajseru, tu suplju u Laktasima prodavaj
   Ako hoces da se pokazes pragmaticnim, ceraj Lukaca u ostavku, a kriminalce iz MUPa u bajbok. Samo tako ces sacuvati pokradene milione

 23. „Ako za mjesec-dva dana ne bude te odluke, pozvat ću građane pred tužilaštvo da ih izbacimo iz njihovih kancelarija, jer oni ne rade dobro svoj posao. I neka misle šta god hoće. Oni su bili dužni da objasne javnosti o čemu se tu radi, a ne da to ja radim, ili neko drugi. Ovo je nedopustivo.“

  Ма само дођи, Дашку Свјежине, па ће и теби и твојим протестантима, тзв. граџанима, са све НАТО-ом, СРБСКЕ ПАТРИОТЕ ЛАБРЊЕ И ЖВАЉЕ РАЗВАЛИТ!

  Јел’де?

  1. Чудне су те диспропорције.
   Напада се МУП РС, а тужилаштво не ради посао.

   У Сарајеву за Мемића обрнуто.

   Ферагет вођа.

 24. За разлику од Милошевића који је, као банкар, институције власти (оне које би требале саме по себи да буду независне или непристрасне) потпуно инструментализовао, Додик је, као виспрен трговац и приватник (зли језици би рекли:“ратни шверцер!“), институције власти – приватизирао.

  У томе лежи његова предност над Милошевићем и зато он може своју политичку/пословну позицију предсједник/приватника сасвим коректно (о)правдати позивом на резултате (рецимо задњих) избора, иако још није досегао степен цинизма и сасвим оправдане самоувјерености једног педантног, прорачунатог, политичког психопате А. Вучића који може у брк да каже протестантима у Београду јер је партијски зашао капиларно до скоро свих мјесних заједница:“Ево, ако хоћете, да идемо на изборе?“.

  С обзиром да приватизоване институције доносе велику добит, сасвим је логично да ће сваки приватник бранити нешто што је његово и настојати да их задржи под својом контролом. Народ као народ може – на какве му воља начине – губити и изгубити, али институције морају опстати док год дају приходе. Тачно, без народа, односно с народом који је незапослен, сиромашан, преполовљен, исељен, итд. ни приватизоване институције неће дуго, свеједно у којој мјери је и сам народ приватизован, суштински или симболично. Али приватник зна да ће институције потрајати сигурно толико да њему и његовим осигурају добит.

  Ја, када онако бацим површан поглед на ситуацију, мислим да ће све то бити сасвим ОК…

 25. Морам мало да се нашалим са „играчима“.

  Ево рецимо кренућу од мог љубимца Симе.

  Чуј ти њега,стајало је оно са стране, па онда каже како ће дићи буну ако Миле не ријеше случај, па онда помиње сат, наравно, овог пута као тачкица, па чека код сата, па онда овај коле заказује мегдан, па се не препознају, па сто чуда.

  Стварно сте ме забавили.

  Наравно, коле срља даље, па мици псује, мица заказује двобој, док ово пишем, могуће је да ће и тај двобој бити негдје заказан, ваљда код неког другог сата?

  П.С. Мицо, добро ти је оно „боље је имати паметног непријатеља……“, само опет усереш на крају.

  Мало води рачуна, чуј, „кад идеш сарајевом, сваки десети је неког изгубио“, јебига, сваки десети у сарајеву, значи да је у сарајеву убијено 45.000 муслимана, а то је званично укупан број умрлих, несталих и побијених муслимана у цијелој БиХ за вријеме грађанског рата.

  То је по званичној статистици мултиетничке комисије на челу са муслиманом Токачом, комисије која је основана и била под контролом више стручњака из међународне заједнице.

  1. “ … па онда каже како ће дићи буну ако Миле не ријеше случај…“

   Коњино једна, зар не примјећујеш у колико сам сати ја написао да ћу дићи буну против Додика ако не крене рјешавати случај, а у колико сати је он потврдио да ће ударити на тужилаштво које опструише истагу?

   Говори ли ти то нешто?

   Јел’ти стварно мислиш да се такве ствари дешавају случајно да ја оком, а Миле скоком?

   Човјек чита Фронтал, прочита паметне приједлоге, брзо реагује и тако влада дуго, дуго …

  2. Ја теби све вјерујем чак и кад лажеш, ти и Џасмин сте моји љубимци, макар се сви због тога наљутили на мене..

  3. Ова „лаж“ се може лако утврдити. Моја најава протеста је била јутрос, Додикова поподне.

  4. Неважно, нисам ја мислио да само да лажеш по овом питању, лажеш ти на фате, што рекли турци, али често имаш луцидне лажи, па навијам за тебе, све да се забавим.
   Иначе, не упустам се у расправе по овој теми.

   Није добро за Српску, мислим да сам довољно рекао наводећи три чињенице у горњем коментару.

   Сјети се Симо лозинке у Валтеру:“Сунце пржи као да небо гори“, одговор, „смрема се олуја“.

   Годинама сам ја већ у овој причи, видим све шта се дешава и знам зашто се дешава?

   Зато још једном понављам, плаче тренутно Српска за писменим и храбрим визионаром Лазаревићем, давно су то требали да сконтају они који „слушају твоје савјете“.

   Да су савјети таквих добри, данас не би било протеста јер би ви савјетници савјетовали Мила да подржи честитог Лазаревића и зелене, не би правили партије и плаћали прелетаче без карактера.

   Да је Бог дао да је Миле слушао моје савјете, не би данас имао ове проблеме ни у Српској, ни у Сарајеву, исто као што не би јалови СЗП данас скакао по улицама, све да је 2014 године импотентни Босић послушао савјет доминантног и супер потентног Лазаревића.

   Ја на вријеме упозоравам Мила да се кане савјетника због којих ће га улица и странци одувати.

   Нема проблема, може се и овако глупо, са лажима и на лажима наставити, само ја тврдим да ће се то вратити као бумеранг.

   Нема тог Божића и Дана Републике, нити ауторитета из власти који ће спријечити будућу (не)оправдану радикализацију у Српској,то може само човјек чију понуду нико неће моћи одбити, човјек који је ЧИСТ КАО СУНЦЕ ЖАРКО, тачка.

  1. :-))))

   đabe???

   Dakle, jos jedared…zabij se turcine

   PS: Na Trebevicu bio zima 92/93.. Ne volim se sjetiti toga, ali shtash

 26. Чуј, „đabe“, испада да мицики неко краде ник, исто као Осману-ђ?

  Пусти ти капетана, боље ти је да напишеш шта ти тачно смета, рецимо истина међународне комисије о броју стварно умрлих, несталих и погинулих муслимана за вријеме грађанског рата на цијелој територији БиХ.

  Да нисам можда нешто измислио, или си ти под лажним мициним ником написао оно о сваком десетом коме је неко убијен у Сарајеву?

  Пошто Сарајево има преко 400.000 становика, логично је да их је само тамо погинуло преко 40.000 хиљада.

  Па толико није још нико слагао,Силајџић и Шаћир-беј су за тебе мала маца, слагао си чак више и од оне муслиманке која је избјегла, па у Швајцарској тврдила да су је силовали Срби у БиХ, да је остала трудна, па роди за пар мјесеци лијепо црнче.

  Ту си лажна мицо оборио све рекорде, то чак ни гебелсовско-муслиманска ратна пропаганда није тврдила, онда кад су због „вишег циља“ монструми убијали свој народ по Маркалама, Добрињи и улици Васе Мискина?????????????????????

 27. Симо, закаснили сте са том „пируетом“ најмање 8 мјесеци. Давор осокољен подршком лешинара и вашим заокретом све више провоцира. Сада нема даље него по лабрњи, и једне и друге. На жалост нема таквих довољно.

  1. Лазаревићу, ово је прилика за тебе. Изађи из овог виртуелног свијета и, онако капетански, реци доста је, по лабрњи и једне и друге. У недељу у 18,00 очекујем те на тргу са барем 200 часних људи, да кажете: Шта хоћете који курац, доста вас је!? Иначе све што си написао сматраћу демагогијом.

  2. Оклен њему 200 људи?
   Нек будне са петорицом, ко да је са тисућу.

 28. Док сам писао одговор Симу на горње коментаре, ово објави Симо са својим другим ником, тачкицом.

  Шта ти је, што сам себи одговараш?

  Чуј јефтине приче, „иди Лазаревићу докажи се“,халоооооооооооо,уста те јебем шкрбава !

  Нисам ја жељан такве славе, давно сам ја могао урадити оно што је урадио Вукановић, или Станивуковић што ради., чак ја за такве ствари имам далеко више смисла, али……….

  Значи, ја сам ИНСТИТУЦИЈА, четрдесет година кафане, бурног живота, спорта, одратовао, одраковао, породицу створио, одгојио и одшколовао српске даме, може позитивно да ми на досадашњем животу завидити свако.

  Данас сам после свега јако искусан човјек и национално одговоран политичар, идеолог и творац спасоносног програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, доказани родољуб, крајње хуман и добронамјеран човјек, тако да не пресијецам ништа преко кољена, али……….

  Значи, ја сам српски официр, човјек који ће да се умијеша само ако ми државу коју сам ја стварао битанге угрозе,ово није још ништа, али ће бити, зато и кажем да сам ја рјешење, нудим помоћ на вријеме, тачка.

  1. Јес оно кад човјек оматори постане демагог. Не може јести, пити, јебават… шта му преостаје… Срећа па измислише интернет. Коме се обратих!?

  2. Пусти га крају!
   Видиш да ко хијена чека да пребаци причу на дискусију о себи.

  1. Изгледа да је то циљни датум. У наредним данима треба очекивати интензивну припрему терена од балијских медија и политичара. Већ круже слике по мрежама извјешаних тробојки и полиције у негативном тону.

 29. Само ти Симо сам себе питај и одговарај, то је већ постало контрапродуктивно, мислим да би те требали склонити на пар мјесеци, све за њихово добро.

  П.С. Тачкице, твој Додик је старији од мене, а у најбољим годинама је за политику, код мене искусан не значи ништа друго, него то што та ријеч значи.

  Добро је што имам само пар сиједих длака на пар мјеста по глави, још би ми неко могао рећи да се фарбам, у кондицији сам, још увијек могу са лијевог бека претрчати двојицу-тројицу младих, некад предлиблати чак и голмана.

  Што се тиче ћуне, не да ми живити, још је увијек радост дама доброг изгледа, цијеним ти госпођу, опростићеш ми, али она је за мене старија госпођа, тако да ти не могу из објективних разлога доказати да је код мог шаргана пишање још увијек секундарна категорија.

 30. Симо,

  како си тражио, тако си и добио, чињенице су чињенице.

  Ја овдје, све као предсједник авангардних ЗЕЛЕНИХ шаљем јасне поруке по питању писменог приступа рјешавању садашњих и много горих будућих проблема.

  Хоћеш као човјек са СТАВОМ да будем јајара?

  Зар мислиш да ја овако јак не разумијем ситуацију,( ШАЉЕШ ЈАДНУ ПОРУКУ КАО ТАЧКИЦА, КАО ВРИЈЕМЕ ЈЕ ДА ИСПЛИВАМ), хоћеш да овакав ГОСПОДИН СА СТАВОМ и политичар са ДРЖАВНИЧКИМ МАНИРИМА буде попут политичара папака, политиканата и фолираната из власти и опозиције(част изузецима).

  Немаш ти појма, ја и зелени смо били годинама рјешење, нисте то као „савјетници“ схватили, зајебали сте и Додика, нажалост, сад сте посљедично заробили и Вишковића.

  Не може се Симо и господо савјетници водити дневна политика око стратешких ствари, данас плаћате данак таквој политици, помињаћете ви ускоро Лазаревића и цитирати сваку моју ријеч овдје написану задњих година.

  Лако вам је било „јебавати“ старе лопове и сељачине из СДС, прелетаче и бескрвне људе, хајде сад одговорите младим и поштеним, одговорите друштвеним мрежама?
  Наравно да то ПДП као „миљеник ментор“ максимално користи, па користили сте то и ви против СДС, све док их преко ПДП и убачених „предсједника“ нисте довели до овог стања.

  Да неће можда ваши млади активисти зауставити оправдано незадовољство младих стањем у друштву?

  Да неће млади послушати Мазалицу, Петровића, или малог Дениса, оне који су себе ситуирали прије тридесете?

  Сјети се коњу моје колумне „БУНИТЕ СЕ МЛАДИ, СВИ ВАС ЛАЖУ У ЗАЈЕБАВАЈУ“, оборила је овдје све рекорде, писао је као опомену стратег и национално одговоран политичар, човјек који види далеко, далеко, далеко……………….

  Ништа из ње нисте научили, да сте били паметни, не би задњих година помагали прелетаче, правили им партије, трошили новац и успут сјебали ЗЕЛЕНЕ.

  Сјебали ПАТРИОТЕ, оне који су једини могли на основу образа, идеје и програма ту младост ПОЗИТИВНО „КУПИТИ“, СВЕ НУДЕЋИ ОБРАЗ, НАДУ И КОНКРЕТНА РЈЕШЕЊА ЊИМА И ЊИХОВИМ ПОНИЖЕНИМ РОДИТЕЉИМА.

  Сјебали сте себе, зајебавши ЗЕЛЕНЕ, оне који су једини могли ту младалачку енергију каналисати и после ових избора претворити у позитивну и стваралачку енергију у друштву.

  Значи, НИСУ МОЈИ ЧВРСТИ СТАВОВИ И КОРЕКТНО ПОНАШАЊЕ СВИХ ОВИХ ГОДИНА БИЛИ СЛУЧАЈНИ, ПРВО САМ ТАКАВ ЧОВЈЕК, ДРУГО, ВЕОМА САМ ИСКУСАН У ОДНОСИМА СА СВИМ ВРСТАМА ЉУДИ, НЕ МОЖЕ МЕНЕ НЕКО ОДРАДИТИ, ОСИМ ДА ГА ЈА ПУСТИМ ДА МИСЛИ ДА МЕ ОДРАДИО,запамти, ускоро ће визионар Лазаревић и зелени као КОРЕКТИВ ДРУШТВА требати Републици Српској као хљеб насушни.

  На који начин и због чега,( О ТОМЕ НЕ МОГУ ОВДЈЕ),схватиће они који „прате шта мисли зелени Лазаревић“, зато одјеби са подјебавањем, тачка.

 31. Citavu heftu po terenu,posto ne slavim Bozic,rado odradim poslove za kolege katolike.Pomalo preko telefona,pratim desavanja u jedinoj domovini.Od veceras hefta samo za mene i familiju.

  Nakon svih ovih komentara imadoh volju da malo vise pisem ,materijala je dovoljno…

  Ali jedna misao je prevladala,ujedno i pitanje.Kako ovakvi kao Pero Simic,alijas simo p oroz mgu zivjeti bez savjesti?

  Kako mogu uopste spavati?

  Ja nebi mogao.

  Stvar je jasna ,Dodik prefrgani ce i pokrenuti demonstracije
  kao protiv lopova u vlasti samo da bi ostao na vlasti.

  Narod ce mu tapsati…i sve opet ispocetka,dokle?

 32. Симићева запажања да Миле често дјелује након писања обичних коментатора на Фронталу су тачна.
  Надам се да и врх Правде за Давида чита писанија да би имали увид колико је режим зликовачки,шта мисле они ко кокош одмах изасеру на Фронталу.
  Давор сада треба пустити режим да провале у институције и одрже обећање дато од Ел Пресидента.
  Тиме би и званично почела „ноћ дугих ножева“ у Републики.

 33. Идејни вођа протеста Ифет Ферагет јасно признаје да постоји више него довољно доказа које су у посједу тужилаштва, са уважавањем говори о Лепиру, чекају још неке доказе итд…. (погледати од 6:30 минуте).

  http://www.youtube.com/watch?v=wS4vRBj-STg

  Ако је то тако, ако је прибављено толико пуно доказа, зашто хајка на МУП?

  Овом изјавом је Ферагет потврдио оно што говори и Нобило. Има довољно доказа да се покрене процес, али тужилаштво из неког разлога то одуговлачи.

  Судећи по Ферагетовој изјави у којој има пуно разумјевања за, како каже, уваженог колегу Лепира, свако ко има грам мозга може схватити о чему се овдје ради.

  МУП РС са овим више нема везе, на реду је потез тужилаштва, а Ферагет и екипа ударили на Лукача.

  Јасно к’о дан!

  1. Odlicno simo.
   Hajde sad nam reci sta mislis zasto tuzilastvo iz nekog razloga odugovlaci proces evo vec 9 mjeseci?
   Hajde, daj sve od sebe i daj nas prosvijetli
   Jer mi ovako glupi i neuki kakvi smo, mislimo da tuzilastvo odugovlaci i zataskava sve jer stiti nekog iz mupa srpske ili nedajbog vlasti srpske.

 34. ЖАЛОСНО ОД ТЕБЕ!
  ОГОЛИО СИ СЕБЕ, СВОЈ ПОРТАЛ, И ДОБРО ЈЕ ДА СЕ СВЕ ТО САДА ЗНА!
  ИСТИНА СЕ МОРА САЗНАТИ.
  РУШЕЊА РС НЕЋЕ БИТИ.
  РУШЕЊА БИХ НЕЋЕ БИТИ.
  УБИЦЕ МОРАЈУ У ЗАТВОР.
  САУЧЕСНИЦИ МОРАЈУ У ЗАТВОР.

  А ти говорниче, маскирани плаћениче овог режима , ти си гњида, паразитираћеш вјероватно још неко вријеме…

 35. Evo ko je stvarni idejni vodja protesta i ko u stvari rusi RS i njene institucije :

  Dodik ponovo okrenuo ploču
  Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je danas da će, ukoliko uskoro ne bude tužilačke odluke u slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, pozvati građane na proteste pred banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

  Vijesti Bosna i Hercegovina Četvrtak, 27.12.2018. | 14:07

  „Ako za mjesec-dva dana ne bude te odluke, pozvat ću građane pred tužilaštvo da ih izbacimo iz njihovih kancelarija, jer oni ne rade dobro svoj posao. I neka misle šta god hoće. Oni su bili dužni da objasne javnosti o čemu se tu radi, a ne da to ja radim, ili neko drugi. Ovo je nedopustivo“, ustvrdio je Dodik i podsjetio da je pravosudni sistem u RS i BiH kreirala međunarodna zajednica.

  Istakao je da su članovi grupe Pravda za Davida demokratskim pritiskom na tužilaštvo trebali usmjeriti svoje zahtjeve da se riješi taj slučaj, kao i da se smijene ljudi iz tužilaštva koji su odgovorni.

  „I dalje sam spreman da sjednem i da razgovaram i s Davorom Dragičevićem, njegovim timom i bilo kojom osobom iz grupe Pravda za Davida“, dodao je on i istakao da se slaže i da se slučaj prebaci u državno tužilaštvo i da žali što je Dragičević fokus svog djelovanja prebacio na institucije RS, što je, kaže, pogrešno.

  Dodik je podsjetio da je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv policajaca za koje je postojala sumnja da su napravili propuste tokom istrage tog slučaja, ali da nije dokazana nikakva krivica ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača i da zato neće biti smijenjen.

  Naveo je da ne štiti nikoga, ali da se ovaj predmet mora riješiti u institucijama, te da je i vlastima RS stalo da se predmet riješi i personalno će tražiti odgovornost tužioca, jer, kako je naveo, nisu reagovali devet mjeseci i ne mogu se kriti iza nezavisnosti.

  Dodik je istakao i da je, nažalost, slučaj stradanja tog banjalučkog mladića politizovan.

  „Mislim da je okupljanje na Trgu Krajine odavno dobilo političku dimenziju“, zaključio je Dodik.

  (Agencije)

 36. https://blmojgrad.com/na-drustvenoj-mrezi-iz-australije-pozivao-na-ubistvo-policajaca/?fbclid=IwAR1_nSDIuFAIm5ZpWWfRNTq9-wve27CMEL_SjXDO6ttxkhO8mBF3rUXZVOc

  Ko ne vidi da 99% likova koji podrzavaju ovu sektu ima ovakav mentalni sklop, spada u ovih 99%, ostalima je jasno. To bi nesto rusilo, to bi nesto ubijalo, to bi nesto zabranjivalo… a sve „mirno i dostojanstveno“ kao sto davor hraknu policajca.

  1. Hehehe..
   Usla voda u usi?
   Lakapo, pajdo, vidjeces kako se sistem sam od sebe rusi

   btw, jedini ubijen do sad je David.. i to najvjerovatnije uz saucesnistvo nekoga iz policije..
   Dakle, zamjena teza ti je bijedna
   Osim toga, jedini koji su do sada primjenjivali nasilje su bili pripadnici MUPa. Bas je fino sto pises kako hraknu Davor drota, a zaboravio kako kornjaca gazi babu s unukom, ili kako drugi sutira zenu koja lezi na plocniku. S druge strane, fino se vidi kako masa osudjuje onog pajsera sto je udario drota koji sjedi na zemlji.
   Ma jebo babu..ionako nije glasala za SNSD.. i treba je nabiti nogom..a i unuka ce vjerovatno glasati protiv SNSD kad poraste, zato je bolje odmah joj strah u kosti utjerati

   Na kraju, Internet ratnike, poput ovoga iz Australije, kao i tebe iz BL, samo mogu da zalim

  2. Гдје си ти видио насиље МУП-а? Насиље је бјежати од полиције са аутом у пјепачку зону, насиље је прављење секташких споменика на по Трга, насиље је супротстављање полицији код успостављања реда … Пеивођење након бјежања и супротстављања полицији није насиље. Нисам видио да је полиција и пендрек извадила. Спречавање полиције у обављању дужности је кривично дјело. Полиција је само то радилан(требали су и раније). Нагуравање које је настало као посљедица напада на полицију није насиље. Чак шта више, преблаго су и реаговали. А она бабетина која је довела дијете у ту гунгулу, треба јој одузети дијете. Ово што радите је класична хелп-џеносајд политика, нама добро позната. Пајдо, фрустрације изазване неспособношћу пристојног рада и живљења не лијече се на улици. Псовање мајке држави је одраз личне слабости а не кривице државе.

  3. Ej..pajdo..aj zajebi me vise
   Nema smisla naduravati se s tobom, mame mi.
   Evo..ja se izvinjavam sto sam ikad ista prokomentarisao u vezi tvog brabonjanja..
   I obecavam da necu vise nikad.
   Pobjedio si me svojim argumentima..ostao sam bez teksta
   Vidjeces kad ti se svijet srusi, bas kao sto se slobinim srusio 5.oktobra, janukovicu na majdanu i slicnim
   Ne kapiras ti to
   Ili si pak toliko lud da smatras svoju sektu jacom od slobine, janukoviceve i ostalih
   Svejedno
   Zelim ti sve najbolje, samo me se prodji..

  4. Је л’ се траже убице или се руши власт која је прије мјесец дана убједњиво побиједила? Оно фер је признати намјере па ком опанци ком обојци. Разумијеш пајдо?

  5. Shipu ga turko
   Uostalom, ja nisam pucao po gradu vec po protivniku
   I samo sam izvrsavao naredjenja..

   Cemer te izjeda iznutra, a?

   Hehehehe

  1. Најинтересантније би било да се утврди кад су Врећо и Лепир скинути са листе саучесника, односно, кад су постали уважене колеге.

 37. Некада када сам ја поржавао политику СНСД и Милорада Додика могао сам без Заметице држати пола опозиције под водом без икаквог напора а заједно са Заметицом читаву опозицију онако из чисте зајебанције и без икаквог напора.
  Данас моћни Симо мора ко бабетина наклапати са „обдареним Николом“ а нама свима осталима продавати спин који није ни за мјесне заједнице а камоли Фронтала.
  Интересантније би било утврдити како је до мозга режима који управља ботовима дошло до спознаје да су црнокошуљаши газили дјецу и шутали бабе.
  Хоће ли неко одговарати,нпр. Драган Лукач поднијети оставку из моралних разлога?
  Или како болесник рече нек донесу љекарско да су повријеђени.
  Па свако зна да у режимским болницама љекарска издаје ЛУКА ЛАБАН из државне безбједности.
  Танки сте јер браните лаж,злочин и убице.
  Сада чекамо да друг члан достојанствено рукне на Тужилаштво како сте најавили.

 38. Јутрос на чаршији испијам кахву и гледам припреме за прославу Нове године. Јаран са којим сједим, пун забринутости за Бајну Луку, прича како би било неумјесно да се на Тргу Крајине организује било каква прослава.

  Јах, потврдим му да је тако, и показујући му кроз прозор чаршијске припреме за прославу, упитах га зашто мисли да је Џенан мање вриједан од Давида.

  Чудно ме је погледао, не схватајући питање.

  Даље смо расправу окренули на то је ли Ханка била боља пичка од Вере. Ја сам тврдио да је Ханка, а он опет сав захвалан што не дам да је Џенан мање вриједан од Давида, а за Ханку му баш и не бјеше драго.

  Јах…

  1. Mjesec dana u Sarajvu i proprica „bosanski“.Cuj:kahva,carsija,Hanka bolja…Jos malo vikace ovda Zeljooo,Zeljooo.

   Tako i onaj tvoj sto ga savjestujes.Sve zaboravi zacas,odakle dolazi,sta stiti…zastavu.

   Bogami ko da ste „nagazili“ obojica,cim ste granicu entiteta presli.A ja se ovda borim za zastavu koja je sudski priznata.A i onaj sto je nos’o ljiljane po Banjoj Luci,oslobodzen.Kuda ovo sve vodi…

 39. Него, у паузи између шутирања жена у Бањој Луци и јачања босанскохерцеговачке кошарке, наумпаде ми да питам, ако неко зна: јел’ Миле сам бира своје савјетнике или се они њему некако наметну – што директно, што преко других дворских службеника – па их он само прихвати? Контам, хоће ли их се сјетити прије него што му се уруче рачуни?

 40. Честитам Осману и Џасмину на брзој реакцији и покушају завођења за Голеш планину.

  Суштинско питање је зашто Бошњаци сматрају Џенана лошијим од Давида и зашто нико не поставља питање моралности новогодишње прославе у Сарајеву кад смо се већ сложили да би тако нешто у Бањој Луци било неморално?

  Зашто тако високоморални бар преко Фронтала нисте тражили да се и новогодишње славље у Сарајеву не организује због пијетета према убијеном дјетету?

 41. Ако мене питаш, ја сам то, Симо, већ суштински тражио, али преко Ислам Босне и Пута вјерника, да се у суштини не слави Нова година на јавним мјестима у Сарајеву, и добио сам суштински велику подршку за такав захтјев, када се сагледа у суштини.
  А пред твојом емпатијом за убијеном дјецом, посебно за Џенаном, скидам фес, ја немам ријечи, мало је таквих.

  1. Не фалећи ти вјере, ти си сасвојим суштинким тражењем на правој адреси да се и у Сарајеву одржава новогодишња прослава показао влеик, машала, мерхаметлук (у преводу са бошњачког- емпатију).

   А сад озбиљно одговори, зашто је у Бањој Луци неморално, а у Сарајеву морално, организовати новогодишње прославе када су и у једном и у другом граду убијена дјеца?

  2. Нисам се уопће бавио питањем убистава дјеце и моралности обиљежавања прослава попут Нове године, али ако баш мене то питаш – не видим ништа спорно у јавним обиљежавањима, из пуно разлога. Тако да за мене сама прослава као прослава није ништа спорно и неморално, како у Сарајеву тако и у Бања Луци.

 42. И за тебе сам ја Симо рјешење, само се ти зајебавај, без оваквих патриота и визионара „бумо сви најебал“, знаш ти то добро.

  Ти и даље овдје сери како такве Додик слуша, па коњу један, све и да је тако, не понижавај га, јебем те глупа.

  Иначе, није ово нимало наивно, добро се закувало, обије стране имају јаке адуте, ту компромиса једних према другим нема, нити ће нека од страна попустати.

  Значи, ту треба неко ко је добронамјеран и зна знање, мора се то паметно и снажно ријешити, посебно овај случај убиства младог студента, све да се СЈЕБЕ ПОЛИТИКАНСТВО НА ОБИЈЕ СТРАНЕ, да незадовољни и забринути народ добије оправдану наду у владавину права, у поштену државу и бољи живот, са једне стране, са друге, да се на основу истинске саборности избију сви адути оним који би хтјели да подстицањем сталних тензија у наредним мјесецима и годинама, дословце униште Српску и српски народ.

  Погледај Симо прије колико година је Ниџо упозоравао на ово,колико је био испред власти и опозиције, погледај кад је нудио конкретна рјешења и саборност, зато ја данас на основу необоривих чињеница тврдим да је хумани, часни и писмени Лазаревић потребан Српској, све као коректив, али и веома неугодан тип за све оне који би да сјебу државу за чије стварање имам велике заслуге , тачка.

  1. Ја сам мислио да си ти наиван, а уствари ти се једна будалетина, у правом смислу.

 43. Милорад Додик је предсједавајући Предсједништва БиХ и предсједник државотворног СНСД-а, па ипак је спреман да се – несумњиво је то утицај његових промућурних и далековидних савјетника који долазе из народа! – некако скупи и тијесни на свега три сасвим скромно а ипак с укусом намјештена мјеста која користи као члан Предсједништва из реда српског народа – у Бања Луци, у Источној Илиџи и у Центру – а Давор Драгичевић себи заузео читав градски трг, кревет фрајер изнио, почео опремати, уреивати по свом… И онда када га полиција уљудно макне – Додик крив! Никад Србима угодит! А душмани са стране се радују и облизују…

 44. И данашњим протестом, јавним окупљањем и захтјевима за смјеном министра Лукача и осталих, те фронталним нападом на институције Републике, само се жели подмукло скренути пажња са много важније ствари која се тиче опстанка цијелог српског народа и Републике Српске: питање истицања заставе Републике Српске у заједничком институцијама. Али то неће проћи док је Додика, РТРС-а, Кецмановића и других патриота…

 45. Umjesto medijskog prepucavanja o narandzastim revolucijama vlast bi trebala konacno izaci sa istinom o ubistvu davora Dragicevica pa makar kako ona bolna bila po institucije RS.
  Samo tako se moze prekinuti zahuktala medijska masinerija na dezavuisanju legalnih organa RS-a.
  Naravno meni bi bilo drago kada bi Vlada RS-a objavila i imovinske kartone ( ali stvarne) clanova vladajucih struktura …

 46. Interesatan clanak iz federalnih medija:
  https://avaz.ba/vijesti/kolumne/446341/dra
  gicevic-vs-dodik

  I to smo doživjeli. Pojavio se čovjek koga se Mile prepao. Što bi rekli, umrlo govno u njemu. Kaže Mile, ako Tužiteljstvo nešto hitno ne poduzme, on će lično pozvati građane na ulice. Dakle, toliko je ukenjao gaće i štrample da je sam pozvao građane da demonstriraju protiv njega. Shvatio je, valjda, ko će mu ga znati, da postoji realna opasnost da ga slučaj Dragičević sruši, pa je odlučio da promijeni uniformu i pređe na pobjedničku stranu, a onda će, s obzirom na to da je na strani pubunjena naroda, ponovno biti neprikosnoveni srpski baja. Srušit će sam sebe, kako bi ponovo instalirao sebe. Takav mu je, čini se, plan. Glup, ali bolje ikakav plan nego nikakav.

Оставите одговор