Антифашизам цвјета за Валентиново у Мостару

Фронтал.СРБ опет подсјећа "антифашисте" из Мостара, да умјесто шупљих прича на тему "Тито и ми", учине нешто по питању улица у свом граду која носе имена истакнутих усташа. И обзнане да је НАТО и ОХР окупатор као и Хитлер и Мусолини.

среда, 14 фебруара, 2018 / 11:01

Има оних који хоће да нагласе како се ово све организује у источном Мостару, а да је улица др Миле Будака у западном Мостару. То може бити тако, али то требају да нагласе организатори ових лицемјерних манифестација. До тада, треба знати да  је Источни Мостар кепец-општина која преживљава захваљујући данашњим окупационим властима, против којих лажни антифашисти не смију ни ријеч рећи, као што нису говорили ни против окупације Хитлерове Њемачке.

Признајте да град није јединствен и да ове манифестације треба да сакрију како је антифашистичка борба све до краја 1943. године била готово искључиво борба српског народа. Тада ће то бити људски, а онда и антифашистички. Но, ево шта кажу без измјена и допуна Фронтал.СРБ:

Удружење антифашиста и бораца НОР – а Мостар и Одбор за обнову и ревитализацију Партизанског спомен гробља у Мостару свим грађанкама и грађанима Мостара у поводу 14. фебруара – Дана ослобођења Мостара од фашизма у Другом свјетском рату упућују најискреније честитке, уз наду да ћемо наредни фебруар дочекати са значајним радовима на обнови Партизанског спомен гробља и у много бољој укупној атмосфери у граду.

Обиљежавајући овај важан дан за град организиовали смо шестодневну манифестацију Дани антифашизма у Мостару у оквиру које се данас одвија слиједећи програм:

И МОСТАР (СЛУЧАЈНО) ИМА ШЕХИТЛУКЕ

Сриједа, 14. фебруар

Полагање цвијећа:

10,00 сати, Спомен плоча палим борцима у Благају,

10,45 сати, Јужни логор, парк испред Болнице, биста народног хероја Др Сафета Мујића,

11,15 сати, Доња махала, биста народног хероја Мустафе Ћемаловића Ћимбе,

11,45 сати, Булевар Народне Револуције (код Дома здравља), Споменик илегалцу,

12,15 сати, Трг Републике (Мусала), Спомен обиљежје објешеним борцима Драги Палавестра и Алици Ризикало, те бисте народних хероја Хасана Захировића Лаце и Младена Балорде,

13,00 сати, Шехитлуци

19,00 сати, Центар за културу, Промоција другог издања књиге

"ТИТО И МИ – јучер, данас, сутра"

О књизи говоре: Бесима Борић, Славо Кукић и Есад Бајтал

Модератор: Музафер Шеховић

19,00 сати, Музички центар "Павароти", 3. Фебруарски фестивал Рођеном граду
Организатор: Удружење грађана "МОСТАРСКИ РОЂЕНИ".

Централна манифестација обиљежавања овог важног датума је у сриједу 17. фебруара са почетком у 10,00 сати у Народном позоришту.4 КОМЕНТАРА

  1. Нема краја пропаганди комунистичких смрдљиваца. У Јасеновац су Србе слали они који су послије офензиве на Козару побјегли на Грмеч, а народу рекли да се преда усташама јер им они „неће ништа“, за ово имам живе свједоке широм Поткозарја.