Американци забринути за економију своје земље

Већина Американаца забринута је због економских проблема у земљи и мисле да најтеже тек долази, показују резултати нове анкете. Истраживање је показало да 73 одсто грађана вјерују да су САД "скренуле на погрешан пут", а само 21 одсто да земља напредује у добром правцу. Ово је највиши проценат незадовољних од када су Ројтерс и агенција […]

четвртак, 11 августа, 2011 / 08:58

Већина Американаца забринута је због економских проблема у земљи и мисле да најтеже тек долази, показују резултати нове анкете.

Истраживање је показало да 73 одсто грађана вјерују да су САД "скренуле на погрешан пут", а само 21 одсто да земља напредује у добром правцу.

Ово је највиши проценат незадовољних од када су Ројтерс и агенција Ипсос почели да спроводе анкете у фебруару 2009. године.

Истраживањем је било обухваћено 1 055 одраслих грађана. Њих 47 одсто вјерују да за америчку економију "најтеже тек долази", што је повећање за 13 процената у односу на прошлогодишње испитивање.

У јеку рецесије 2009. године, сумње у стање америчке привреде исказало је 57 одсто анкетираних.

Ипсосов истраживач Џулија Кларк сматра да су овакви резултати одраз "општег осјећања нелагодности".

"Тешка економска ситуација створиће тешку ситуацију предсјединику Бараку Обами када на ред дође његов поновни избор за годину дана. Када је привреда у лошем стању, људи траже промјене", рекла је Кларк.Оставите одговор