Мијановић: Тражимо помоћ у партиципацији за лијекове

Удружење ратних војних инвалида и Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Зворник најавили су мирне протесте уколико општина Зворник не буде учествовала у партиципацији за лијекове за ову популацију. Предсједник Удружења ратних војних инвалида Зворник Драгислав Мијановић рекао је новинарима да ће ова удружења идуће седмице тражити састанак са начелником општине […]

четвртак, 11 августа, 2011 / 09:31

Удружење ратних војних инвалида и Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Зворник најавили су мирне протесте уколико општина Зворник не буде учествовала у партиципацији за лијекове за ову популацију.

Предсједник Удружења ратних војних инвалида Зворник Драгислав Мијановић рекао је новинарима да ће ова удружења идуће седмице тражити састанак са начелником општине да се овој популацији помогне у набавци лијекова.

"Уколико не буде разумијевања, организоваћемо мирне протесте пред општином", упозорио је Мијановић.

Према његовим ријечима, уколико би се постигао договор, мјесечна партиципација по једном кориснику из ових категорија требало да износи 30 КМ, док би се лијекови подизали у једној од апотеке са којом би општина Зворник склопила уговор.

Предсједник Скупштине општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Миливоје Марковић рекао је да су на захтјев општине ова удружења послала приједлог чланова за комисију за одобравање рецепата за лијекове, али да се на томе стало.

У овим удружењима тврде да прича о партиципацији за лијекове из општинског буџета траје од почетка године, али практично никада није реализована.Оставите одговор