Наситно: Американци на клађење за изборе потрошили 400 милиона долара

На овогодишњим предсједничким изборима у САД оборен је нови рекорд у суми новца коју су Американци утрошили на клађење, те се очекује да ће у ту сврху до данас, 3. новембра, бити достигнута цифра од 400 милиона долара.

среда, 4 новембра, 2020 / 15:25

Док је у претходној кампањи из 2016. године у политичком надметању између Доналда Трампа и Хилари Клинтон издвојено 258 милиона долара на кладионичарској берзи Бефтер, наводи Демостат, у овој кампањи је до понедјељак, 26. октобра у исту сврху издвојено 215 милиона долара.

Зато и не изненађује, наводи се у Демостатовој анализи иамеричих кладионица пред данашње изборе, то што је портпарол Бефтера Сем Росботом изјавио да су избори за предсједника САД 2020. на добром путу да постану највећи кладионичарски догађај свих времена.

У кладионицама Бефтер и Педипауер квота на победу актуелног предсједника Трампа износила је 15:8, односно 34,8 одсто су шансе за реизбор, што би значило да уколико се кладите на 100 долара на Трампову побједу, у случају његовог резибора добићете 287,5 долара.

С друге стране,преноси "Демостат” кладионица Вилијам Хил даје 65,2 одсто шансе за побједу демократском кандидату Џозефу Бајдену, те ако уложите у његову побједу 100 долара, у случају да он постане нови предсједник САД добићете 153 долара.

Познаваоци прилика наводе да је посљедњег викенда прије гласање знатно повећан број Американаца који су се кладили на побједу Трампа.

Када је ријеч о клађењу у колебљивим државама попут Аризоне и Флориде, квоте на побједе Трампа у првој су 11:8, односно 42 одсто, док су за Бајдена 8:11, односно 58 одсто. У Флориди квота за реизбор Трампа износи 53 одсто, док је 47 одсто за побједу Бајдена.

Слична је слика и у Џоржији гдје је квота за Трампову побједу 58 одсто, а на Бајденову 42 одсто.

Иначе, на данашњим изборима за предсједника САД предвиђа се рекордна излазност бирача односно око 150 милиона, што би било највише од 1908. године.