Аман више, изаберите неког: Звиздић након одустајање Бакировице поново у игри за предсједништво

Денис Звиздић могао би, ипак, сутра да се нађе у трци за кандидата СДА за бошњачког члана Предсједништва БиХ. Овако гласи последња епизода сапунице унутрашњих избора у СДА.

петак, 25 маја, 2018 / 22:37

Звиздић је одустао од кандидатуре, након што је кадровска комисија СДА "убацила" као четвртог кандидата Себију Изтебеговић, иако су приједлози нижих органа издвојили њега, Шефика Џаферовића и Сафета Софтића. Позивајући на јединство странке и избор једног кандидата (не нужно њега) акламацијом.

Наводно, није желио да квари пријатељске односе са породицом свог страначког лидера, а са друге стране многи су то окарактерисали личним страхом. Међутим, његово повлачење је било окидач да и омражена себија, коју многи криве за осипање СДА и напуштање више функционера странке, објави повлачење из избора.

Ако већина одобри, одлука ће и сутра бити на Звиздићу, поручује то секретар странке Халид Гењац, али не потврђује да је Денис Звиздић поново у игри.

"Могуће је да се Звиздић врати. Четири кандидата, међу њима и господин Звиздић су прошли комплетну процедуру – предлагање с терена, став Кадровске комисије и став Предсједништва. До господина Звиздића је да ли ће прихватити све ово што је одлучено и да ли ће наставити да учествује у игри која подразумијева тајно изјашњавање свих чланова Конвенције СДА”, каже Халид Гењац, секретар СДА.

Денис Звиздић се данас није оглашавао о могућем повратку на листу. Лидер СДА Бакир Изетбеговић поручио је да су Звиздићу и даље отворена врата и да се у политици мора прво побиједити у својој странци, а тек онда преузети борбу за даље. Одустајање и своје супруге сматра исправним, али каже да њу странка не смије да изгуби, јер брзо учи, мисли, а и људи је, како каже Изетбеговић, воле. Могуће је да су овакве поруке упућене члановима Конвенције који одлучују ко ће ићи на листу, упркос одустајању. Баш овакво стање у СДА, бивши чланови окарактерисали су као политички договор Бакира Изетбеговића и Фахрудина Радончића.

"На сцени је договор СДА и СББ у коме се овдје фаворизује кандидат СББ-а који је вјероватно Радончић и ова игра која се дешава у СДА му иде апсолутно на руку”, тумачи Елмедин Конаковић из Народа и правде.

"Господин Конаковић као дојучерашњи члан СДА очигледно зна како они функционишу, али он не зна пуно о СББ-у, сигурно да нама не може приписивати такве радње”, одговорио је Дамир Арнаут, потпредсједник СББ-а.Оставите одговор